Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Παρασκευής 07 Μαρτίου 2014

Στο 28,8% η ανεργία στην ΑΜΘ
Στο 28,8% καταγράφηκε τον μήνα Δεκέμβριο του 2013 η ανεργία στην ΑΜΘ, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανέργων, μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας. Στην πρώτη θέση, με 30,4% βρίσκεται η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία και στην τρίτη θέση, με 27,9% η Αττική. Σε επίπεδο επικράτειας, η ανεργία βρέθηκε τον τελευταίο μήνα του 2013 στο 27,5%. Στις επιμέρους κατηγορίες, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,5%, στις γυναίκες στο 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 55,5%.

Αλεξανδρούπολη: Και επισήμως τέθηκαν σε αργία 10 εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης
Σε αργία τέθηκαν επίσημα από εχθές δέκα εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης, λόγω της παραπομπής τους σε δίκη, σε βαθμό κακουργήματος, για την γνωστή υπόθεση των απευθείας αναθέσεων έργων στην ΑΝΕΤΑ, χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό, κατά την περίοδο 2006 και 2007.  Έξι από τους δημοτικούς συμβούλους ανήκουν στην παράταξη μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, και τέσσερις στην παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη. Στο εξής το δημοτικό συμβούλιο, που κανονικά αριθμεί 41 μέλη, θα λειτουργεί με 31 συμβούλους, αφού δεν επιτρέπεται η αναπλήρωση όσων τίθενται σε αργία. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί στις 10 Απριλίου στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής.

Συνάντηση με βουλευτές & εκπροσώπους της Περιφέρειας ΑΜΘ θα έχει η Επιτροπή Αγώνα Σαμοθράκης
Την έμπρακτη υποστήριξη στη διεκδίκηση σειράς ζητημάτων που αφορούν τη βιωσιμότητα του δήμου Σαμοθράκης και την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, θα ζητήσουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Σαμοθράκης, που θα συναντηθούν στη 1 το μεσημέρι με τους βουλευτές του νομού και εκπροσώπους της Περιφέρειας, στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Γεωργίας Νικολάου. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή συστάθηκε τον περασμένο Ιανουάριο μέσα από λαϊκή συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη, με σκοπό την προώθηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας του νησιού, για χρηματοδότηση του Δήμου, νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη  δυνατότητα αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, διεύρυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, τελωνειακή σύνδεση με την Ίμβρο, στελέχωση του Κέντρου Υγείας και του Δασονομείου και εξασφάλιση λειτουργίας του Υπολιμεναρχείου Σαμοθράκης. Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί συνάντηση των μελών της Επιτροπής, με την ίδια ατζέντα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.    

Φέρες: Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ με θέμα της ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση



Σε πολιτική συγκέντρωση που θα γίνει στις 6.30 σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φερών θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑΜΘ, Χρήστος Τρέλλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σάββας Δευτεραίος. Την εκδήλωση διοργανώνει η κομματική οργάνωση Φερών του ΚΚΕ.  

Αλεξανδρούπολη: Τους πρώτους υποψηφίους παρουσιάζει ο συνδυασμός «ΑΝΑΣΑ»
Στην πρώτη παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα προχωρήσει στις 10 Μαρτίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη», Παύλος Μιχαηλίδης. Η παρουσίαση των υποψηφίων θα γίνει στις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου.





Δήλωση συμπαράστασης στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Λογιστών-Φοροτεχνικών από το Επιμελητήριο Έβρου
Τη συμπαράστασή του στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Λογιστών-Φοροτεχνικών, που θα γίνει στη 1 σήμερα το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο της Δ. Ο. Υ. Αλεξανδρούπολης, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Έβρου. «Με την κατάργηση των φορολογικών διατάξεων, δεν απειλείται μόνο η δική τους ύπαρξη και λειτουργία, αλλά και εκείνη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τόπου», επισημαίνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Έβρου για το την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Αγωνιστικό χαιρετισμό» απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Έβρου και η Δομή Ισότητας, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου. «Οι γυναίκες συνεχίζουν να αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που πλήττεται περισσότερο από την ανεργία, τις απολύσεις, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, που θεωρεί «επιβεβλημένη και απαραίτητη τη δράση των γυναικών στον αγώνα για πλήρη και ουσιαστική ισότητα».    

Ορεστιάδα: Κορυφώνονται αύριο τα «Θεοδώρεια 2014»

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «ο συνθέτης της Ρωμιοσύνης-ο Έλληνας οραματιστής και οικουμενικός» θα παρουσιάσουν αύριο στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας, η χορωδία Απόλλων, τα μουσικά σύνολα του δημοτικού Ωδείου και ο Σύλλογος Νεολαίας «Θράκες». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού των πολιούχων της Νέας Ορεστιάδας, Αγίων Θεοδώρων, με γενικό τίτλο «Θεοδώρεια 2014». Εν τω μεταξύ, κορυφώνονται αύριο, ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, και οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον φερώνυμο Ναό, με την τέλεση του Όρθρου, στις 7 το πρωί, το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο (8.30 π.μ.) , τη λιτάνευση της εικόνας (10.30 π.μ.) και την αρτοκλασία που θα ακολουθήσει στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας, ενώ στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός. Λόγω της εορτής, τα καταστήματα της πόλης θα είναι κλειστά.