Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τοπικές ειδήσεις Πέμπτης 06 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης ΑΜΘ για την εξέλιξη της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
«Σχετική ύφεση», διαπιστώνουν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφορικά με την εξέλιξη της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, που εκδηλώθηκε τον Αύγουστο του 2013 στον βόρειο Έβρο και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στους άλλους νομούς της Θράκης. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Κτηνιατρικής Διεύθυνσης, ο αριθμός των ζώων που έχουν θανατωθεί ως σήμερα ανέρχεται σε 18.158 και όχι σε 70.000, όπως επανειλημμένα έχει λανθασμένα αναφερθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης. Η ύφεση που διαπιστώνουν οι υπηρεσίες αφορά τη συχνότητα αλλά και τον αριθμό εμφάνισης νέων κρουσμάτων, ωστόσο η έως τώρα εξέλιξη «δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις και εκτιμήσεις», επισημαίνουν. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες θανατώσεις έγιναν σε εκτροφή της Ροδόπης στις 26 Φεβρουαρίου 2014.

Αλεξανδρούπολη: Απαντήσεις για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων έδωσε ο Β. Λαμπάκης
Εκατόν δέκα χιλιάδες (110.000) τόνους απορριμμάτων ετησίως, από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης, θα επεξεργάζεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε εχθές ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για το θέμα, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από πληροφορίες που ανέφεραν πως η Μονάδα θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα και των πέντε νομών της περιφέρειας ΑΜΘ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να προωθηθεί μελέτη από ανάδοχο υποψήφιο, που θα βασίζεται στη μέθοδο της καύσης, αφού κάτι τέτοιο δε συμφέρει ούτε τους αναδόχους, ούτε το περιβάλλον. «Ας σταματήσουν να μιλούν για καύση, μιλάμε για αναερόβια χώνευση και κομποστοποίηση, ενώ τα υπολείμματα θα πηγαίνουν στον ΧΥΤΥ, που έχει εγκριθεί ως έργο με 8 εκ. ευρώ», υποστήριξε ο κ. Λαμπάκης. Υπενθύμισε, τέλος, πως «ό, τι γίνεται σήμερα, με οποιαδήποτε διακήρυξη, γίνεται βάσει απόφασης του Σεπτεμβρίου του 2009 της Περιφέρειας ΑΜΘ, στην οποία βασίζεται και η προ τετραμήνου προκήρυξη του έργου κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων      

Αλεξανδρούπολη: Τρεις ακόμη υποψηφίους παρουσίασε ο Β. Λαμπάκης
Την οικονομολόγο Ιουλία Γαβρίλοβα, την επιχειρηματία Ευθυμία Κορδά και τη δικηγόρο Δήμητρα Μπαΐρα παρουσίασε εχθές ο επικεφαλής της παράταξης «πόλη και πολίτες», Βαγγέλης Λαμπάκης, «κλείνοντας» ακόμη τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, που θα διεκδικήσει ξανά το δήμο Αλεξανδρούπολης στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.



Ορεστιάδα: Τον επικεφαλής επιλέγει στις 10/3 η Κίνηση  Πολιτών «Είναι στο χέρι μας»
Στην τρίτη γενική της συνέλευση προχωρά η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», στη διάρκεια της οποίας θα επιλεγεί ο επικεφαλής του σχήματος που θα διεκδικήσει το δήμο Ορεστιάδας στις εκλογές του Μαΐου. Η συνέλευση προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» και είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για την «καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από τις ΜΜΕ»
Ημερίδα με θέμα την «καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Έβρου. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Σάββας Ρομπόλης, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και η Βάλια Αρανίτου, διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα στο παιδικό χωρίο SOS του Αρίστηνου

Η «δημιουργία εργαστηρίων οικο-δραστηριοτήτων με σκοπό την ενίσχυση της διασυνοριακής περιβαλλοντικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης», είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Χωριού SOS στο Αρίστηνο της Αλεξανδρούπολης. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.