Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αλεξανδρούπολη: Αλέξης Τσίπρας: «Η πολιτική λύση πρέπει να έρθει με τις ευρωεκλογές…»

Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε σήμερα το πρωί τις προεκλογικές περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στο Εργατικό Κέντρο της πόλης συναντήθηκε με εκπροσώπους καθηγητών, σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και δημοτικών υπαλλήλων, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και με απολυμένους της ΕΡΤ και του ΕΟΠΥΥ. «Είστε τα πρόσωπα του success story του κ. Σαμαρά» τους είπε, αφού πρώτα άκουσε τις τοποθετήσεις του κάθε εκπροσώπου, και τόνισε πως η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι το αποτέλεσμα ενός «παγκόσμιου πειράματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, στο οποίο η κοινωνία μπαίνει στην κρεατομηχανή και οι κυβερνήσεις λειτουργούν ως χασάπηδες».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η χώρα έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή και μοιάζει σαν να βγαίνει από έναν πόλεμο» και πρόσθεσε πως «η ανασυγκρότηση θα είναι μία δύσκολη υπόθεση και δεν επιτυγχάνεται πατώντας ένα κουμπί».
Κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται «για να βγούμε από την επιβολή των καταστροφικών επιταγών της Τρόικας» επισημαίνοντας παράλληλα πως το ίδιο, ξεκάθαρο μήνυμα θα πρέπει να βγει και από τις εκλογές του Μαΐου.
«Έχοντας ισχυρή λαϊκή εντολή, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί και θα το κάνει πράξη, να συγκροτήσει μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που θα στείλει την Τρόικα από κει που ήρθε, αφού δεν έχει καμία νομιμοποίηση από κανέναν και από πουθενά και να αποκαταστήσει τις μεγάλες αδικίες που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος, θέτοντας, παράλληλα, σε εφαρμογή ένα σχέδιο αποκατάστασης της ανθρωπιστικής κρίσης».
Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο κάθε μεμονωμένος αγώνας δεν θα έχει αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει πολιτική λύση» και υποστήριξε ότι «η λύση πρέπει να έρθει με τις ευρωεκλογές, στην πορεία για τις οποίες ξέρουμε ότι θα πέσουν κατά πάνω μας, με εκβιασμούς και απειλές του τύπου: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας πάρει τα σπίτια, τα χωράφια, τις δουλειές”. Πρόλαβαν όμως και τα πήραν Σαμαράς-Στουρνάρας…», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα πρέπει όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι για να τον κερδίσουμε», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.