Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τι αποφασίστηκε για την επαναλειτουργία του Συσκευαστηρίου Τυχερού



Το «εργαλείο» του άτοκου δανείου με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου εξετάζεται ως λύση για την άμεση χρηματοδότηση που θα χρειαστεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Μονάδα Επεξεργασίας και Συσκευασίας Σπαραγγιού και Ροδάκινου του Τυχερού. Το δάνειο θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες αντικατάστασης των μηχανημάτων και των ψυγείων του συσκευαστηρίου, μέχρι την έγκριση του αιτήματος αποζημίωσης που θα κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών.
Εχθές, στη σύσκεψη που έγινε στο Τυχερό με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη ΑΜΘ, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, του δημάρχου Σουφλίου, υπηρεσιακών παραγόντων, αιρετών και του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού, τέθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του αναχώματος της περιοχής Λύρας, απ’ όπου συνεχίζονται οι διαρροές προς τον κάμπο του Τυχερού. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβεβαίωσαν ότι οι εργασίες θα γίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς αυτές τις ημέρες έχει δοθεί βαρύτητα στην αποκατάσταση του αναχώματος που “προστατεύει” τα Λαγυνά.