Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Υπόμνημα των παραγωγικών φορέων του β. Έβρου για τη στήριξη των αγροτώνΤην άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων, της αγροτικής οδοποιίας, των γεωτρήσεων και τη γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων, ζητούν οι παραγωγικοί φορείς του βορείου Έβρου, αναγνωρίζοντας πως η απώλεια του αγροτικού εισοδήματος θα έχει, αλυσιδωτά, βαριές συνέπειες στην τοπική οικονομία. Τα προβλήματα που προκάλεσαν οι τελευταίες πλημμύρες αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη σύσκεψη που προκάλεσε η Επαγγελματική Ένωση Ορεστιάδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Έβρου, με σκοπό την «από κοινού διεκδίκηση των μέτρων που θα διευκολύνουν τον αγροτικό κόσμο να επιστρέψει στην παραγωγή».
Εκτός τις παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμης υλοποίησης, οι παραγωγικοί φορείς συμφώνησαν και σε τρία βασικά «μακροπρόθεσμα» σημεία διεκδίκησης, όπως τη σύσταση ενός οργάνου που σε μόνιμη βάση θα έχει την αρμοδιότητα αντιμετώπισης των πλημμυρικών κρίσεων, τη δημιουργία «θυρών» στα αναχώματα, μέσω των οποίων θα επιτυγχάνεται η ελεγχόμενη εκτόνωση της ροής του ποταμού, και την έγκριση του έργου υπερύψωσης των γεωτρήσεων. Τα συμπεράσματα της σύσκεψης αποτυπώνονται σε ένα υπόμνημα, το οποίο επιδόθηκε στους βουλευτές και τους εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο σε σύσκεψη με τον ΓΟΕΒ Ορεστιάδας.