Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Σε Βύσσα και Ορεστιάδα μετατοπίζεται η πλημμυρική απειλή



Δώδεκα σπίτια εκκενώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Βύσσα και στην περιοχή Ορεστιάδας, λόγω σοβαρής πλημμυρικής απειλής. Από τα ξημερώματα παρατηρείται μείωση στις εισροές από τη Βουλγαρία, ωστόσο η κατάσταση παραμένει κρίσιμη στις περιοχές Βύσσας και Ορεστιάδας, όπου η υποχώρηση αναχωμάτων, κοντά στους οικισμούς Οινόης-Κλεισσούς και Παλαιάς Σαγήνης, προκάλεσε την κατάκλυση 10.000 στρεμμάτων του ωοειδούς, δηλαδή του «μεγάλου κάμπου» της περιοχής, συνολικής έκτασης 85.000 στρεμμάτων.
Μερική εκτόνωση υπάρχει στο Ορμένιο και σε άλλες περιοχές του Τριγώνου, που εχθές απειλήθηκαν πολύ σοβαρά από πλημμύρα, ενώ στις Καστανιές τα νερά του ποταμού Άρδα πλησίασαν επικίνδυνα τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στις όχθες. Τα σχολεία είναι κλειστά στις δημοτικές ενότητες Τριγώνου, Κυπρίνου, Βύσσας. Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων συνθηκών. Η ροή στα φράγματα φαίνεται να μειώνεται από τα ξημερώματα, ωστόσο οι στάθμες σε Πύθιο και Πέταλο είναι πάνω από τα όρια συναγερμού. Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί η στάθμη στο Πύθιο ήταν 6.08 μ. και στο Πέταλο 6 μ.