Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σε Διδυμότειχο και Σουφλί οι πλημμυρικές πιέσεις



Στο Διδυμότειχο και το Σουφλί «κατεβαίνει» από εχθές το βράδυ η πλημμυρική πίεση, που το προηγούμενο 48ωρο έπληξε όλο τον Καλλικρατικό δήμο Ορεστιάδας. Εχθές το βράδυ απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους κάτοικοι του Πραγγίου του δήμου Διδυμοτείχου, καθώς τα νερά πλησίασαν απειλητικά τον οικισμό, ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται η κορύφωση της πλημμυρικής έντασης στην ευρύτερη περιοχή Διδυμοτείχου. Από το απόγευμα την ένταση της κρίσης αναμένεται να αντιμετωπίσει το Σουφλί, όπου από τα ξημερώματα γίνονται εσπευσμένες παρεμβάσεις κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής σε Λάβαρα και Λαγυνά, με την κατασκευή συμπληρωματικών αναχωμάτων για την προστασία των οικισμών.
Εν τω μεταξύ, εχθές το απόγευμα επιχειρήθηκε αποσυμφόρηση των υψηλών παροχών που έρεαν στον ποταμό Έβρο, με τεχνητή κατάκλυση που έγινε σε αγροτική έκταση της περιοχής Πυθίου του δήμου Διδυμοτείχου. Η στάθμη στο Πύθιο βρίσκεται για δεύτερο 24ωρο περισσότερο από ένα μέτρο πάνω από το όριο συναγερμού, ενώ 35 εκατοστά πάνω από το «κόκκινο» βρίσκεται ήδη και η στάθμη στο Πέταλο των Φερών.