Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη η πίεση χρόνου, λίγα τα λεφτά για την αποκατάσταση των αναχωμάτων



Τη χρηματοδότησή τους περιμένουν δήμοι και περιφέρεια, για να επιταχύνουν τις παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν για την αποκατάσταση αναχωμάτων, αγροτικής οδοποιίας και αγροτικών υποδομών. Η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, καθώς τα αναχώματα παραμένουν σε πολλά σημεία «ανοιχτά» και οι αρμόδιες υπηρεσίες εκφράζουν ανησυχία για τις συνέπειες που θα έχει αυτό σε ενδεχόμενη νέα πλημμυρική κρίση. Επιπλέον, τα «διάτρητα» αναχώματα δεν επιτρέπουν να «στεγνώσουν» τα χωράφια, για να μπορέσουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν σε αυτά.
Πάντως, μέχρι και σήμερα, υπάρχουν αρκετά σημεία όπου η προσέγγιση και η εκτέλεση εργασιών παραμένει αδύνατη, αφού τα νερά δεν έχουν αποτραβηχτεί. Σημειώνεται ότι την ευθύνη αποκατάστασης των αναχωμάτων έχει η περιφέρεια, ενώ η αγροτική οδοποιία ανήκει στους δήμους. Στον δήμο Ορεστιάδας, έχουν σχεδόν τελειώσει οι εργασίες στην αγροτική οδοποιία Οινόης και Κλεισσούς και έπεται η περιοχή της Σαγήνης. Αμέσως μετά ξεκινούν οι εργασίες και σε περιοχές του Τριγώνου.