Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Στους δρόμους και η Ορεστιάδα για την ΕΡΤ


Ούτε η βροχή που προηγήθηκε της συγκέντρωσης ούτε η... “λάσπη” που συστηματικά εκτοξεύεται από κυβερνητικά χείλη για τους εργαζομένους της ΕΡΤ μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, εργαζομένων, φορέων, συλλογικοτήτων, κινήσεων, φοιτητών, στη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Ορεστιάδα. Πολίτες από την Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο και φυσικά από τη Νέα Ορεστιάδα εκδήλωσαν δια της συμμετοχής τους και της...φωνής τους την απαίτηση η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή και να συνεχίσει να λειτουργεί προσφέροντας το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και όχι μόνο.
“Η ΕΡΤ είναι δημόσιο αγαθό- είμαι εδώ να το υπερασπιστώ” ήταν ένα από συνθήματα που ακούστηκαν και δήλωναν την αποφασιστικότητα του απλού πολίτη να αγωνιστεί για να μην περάσει – η αποφασίζω και διατάσσω- απόφαση “αναστολής λειτουργίας” του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Οι συμμετέχοντες άρχισαν να συγκεντρώνονται στο ύψος του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας στις 7 το απόγευμα και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία που κινήθηκε από την οδό Β. Κωνσταντίνου προς την Κωνσταντινουπόλεως και από εκεί μέσω της Ορφέως κατέληξε στον αύλειο χώρο της ΕΡΑ Ορεστιάδας.
Σ' όλη τη διάρκειά της, η πορεία είχε ζωντάνια, παλμό και ευρηματικότητα συνθημάτων (όπως: Για δείτε ποιος βγήκε για ΕΡΤ να μας μιλά- ο Σίμος, η γλάστρα της Κορομηλά”) ενώ από τα κυρίαρχα ήταν το “ακούστε λαμόγια του κόσμου τη φωνή- η ΕΡΤ θα μείνει για πάντα ανοιχτή”. Στο “μενού” των συνθημάτων περιλαμβάνονταν και τα: “Η ΕΡΤ δεν είναι ιδιωτική- ούτε του Σίμου το μαγαζί”, “Ούτε κρατική, ούτε ιδιωτική- ελεύθερη, δημόσια- αποκαλυπτική”, “ΕΡΤ- Χαμός- Ξεσηκωμός” κ. α.

Η συνέχεια της πορείας συμπαράστασης- αλληλεγγύης εξελίχτηκε στην αυλή της ΕΡΑ όπου στους συγκεντρωμένους διαβάστηκε ο χαιρετισμός των εργαζομένων της ΕΡΑ Ορεστιάδας και οι ευχαριστίες τους για το αυθόρμητο, ειλικρινές κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 11 Ιουνίου 2013. Επίσης, διαβάστηκαν τα ψηφίσματα δεκάδων φορέων που ζητούν η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή και δημόσια και προβλήθηκε ένα 20λεπτο αφιέρωμα στην ιστορία της ΕΡΤ. Τα συγκροτήματα των STOP, Desperandos,Bud Burbon, Νo Νame Υet και Θραξ-Πανξ , που αυτοβούλως προσφέρθηκαν να παίξουν για να δείξουν τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, απογείωσαν το κέφι των εκατοντάδων πολιτών που κατέκλυσαν το προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίστηκε το μουσικό μέρος, με τον επίλογο να γίνεται σε κύκλο μεγάλης παρέας που συνόδευε τον Κώστα Κούλελη στην κιθάρα. Οι δράσεις πολιτισμού, όλων των μορφών, θα συνεχιστούν στον προαύλιο χώρο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.