Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ορεστιάδα: Επιστολή συμπαράστασης Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου



Ευρισκόμενος στο Άγιον Όρος για την εορτή της Αναλήψεως με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι έπαυσε να λειτουργεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ορεστιάδος μέσα στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής ρύθμισης των θεμάτων της ΕΡΤ.
Η περιοχή του κεντρικού και βορείου Έβρου, για μια ακόμα φορά στερείται μιας σπουδαίας υπηρεσίας που είναι και κοινωνική ανάγκη, μιας και η ενημέρωση και η πληροφόρηση είναι αγαθά της Δημοκρατίας.
Η διακοπή λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ορεστιάδος αποκόπτει τον ακριτικό πληθυσμό μας από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το ίδιο πλήττονται και οι ομογενείς των γειτονικών περιοχών της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, αφού η εμβέλεια του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ορεστιάδος κάλυπτε και αυτές τις χώρες.
Λυπούμε βαθύτατα για τη θλιβερή αυτή εξέλιξη, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τις επιλογές της Πολιτείας για την συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ακριτική και ευαίσθητη περιοχή μας αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που παραμένουν άνεργοι, αναγκάζοντας τους εκ των πραγμάτων να μεταναστεύσουν εκείνοι και οι οικογένειες τους προς εξεύρεση εργασίας.
Παραμένω σταθερά κοντά στους εργαζόμενους του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ορεστιάδος και τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι κοντά τους στην υπεράσπιση των δικαίων αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.