Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Τ. Κουίκ και Μ. Ουζουνίδης κατέθεσαν ερωτήσεις για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων των βιοκαλλιεργητών



«Μεθόδευση» της συγκυβέρνησης για την απαξίωση της βιολογικής γεωργίας διαπιστώνει ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδα μας», Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, με την ιδιότητα του βουλευτή Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κατέθεσε και ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων που δικαιούνται οι βιοκαλλιεργητές. Το θέμα έφεραν στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Τρέλλης και Σταύρος Βαβίας, ζητώντας από το συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει την πληρωμή των ενισχύσεων που οφείλονται στους βιοκαλλιεργητές για τα έτη 2012, 2013 και 2014.
Στην ερώτησή του ο κ. Κουίκ παραθέτει το κείμενο διαμαρτυρίας των παραγωγών βιολογικής γεωργίας και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό, πότε σκοπεύει επιτέλους να καταβάλλει την οικονομική ενίσχυσή τους, τι θα κάνει για την περαιτέρω ενίσχυση της βιολογικής καλλιέργειας και εάν αντιλαμβάνεται ότι με αυτές τις συμπεριφορές προς τους σύγχρονους γεωργούς απαξιώνεται ακόμη περισσότερο η πρωτογενής παραγωγή. Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε και ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης.