Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βασίλης Μαυρίδης, δήμαρχος Ορεστιάδας: «Θα σκάσουν βόμβες το επόμενο διάστημα…»



«Θα σκάσουν βόμβες το επόμενο διάστημα», είπε ο νέος δήμαρχος Ορεστιάδας αναφερόμενος στο λογιστικό έλεγχο που ζήτησε στα νομικά πρόσωπα του δήμου αλλά και στις κοινωφελείς επιχειρήσεις (όπως η ΔΗΚΕΠΑΟ), αναφορικά με την οικονομική διαχείριση των προηγούμενων χρόνων. Ανέφερε μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου και θα αναφερθεί αναλυτικά και με συγκεκριμένα στοιχεία στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε και στα «ευρήματά» του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, για τις πρώτες 50 ημέρες  της νέας δημοτικής αρχής, αναφέρθηκε στα οικονομικά του δήμου, λέγοντας πως στα ταμεία του δήμου βρήκε 3,5 εκ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ εκφράζοντας την απορία του για την απραξία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στον τομέα των έργων, τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου «αράχνιαζε» η ΣΑΤΑ, σχεδόν, τριών ετών και ο πρώην δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς, συχνά αναφέρονταν στη "διαχείριση της φτώχιας" την οποία καλούνταν να αντιμετωπίσει ο δήμος! Ερωτώμενος για το θέμα της ανακύκλωσης, σημείωσε πως ο δήμος θα προχωρήσει, εντός του Νοεμβρίου, στην προμήθεια δύο ειδικών απορριμματοφόρων και 333 κάδων ανακύκλωσης ενώ παράλληλα θα εξελιχτεί μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανακύκλωση. Ανέφερε επίσης πως πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του δήμου, ενός πιλοτικού προγράμματος ατομικής κομποστοποίησης. Τέλος, σημείωσε πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ενταχθούν σε σχετικά προγράμματα 6 μεγάλα έργα, τα οποία δεν προχώρησαν ή απεντάχθηκαν λόγω καθυστερήσεων ή παραλείψεων, όπως τα δύο έργα αγροτικής οδοποιίας στο Τρίγωνο, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ.