Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 20 Φεβρουαρίου 2014

Αποχώρησαν από το μπλόκο του εργοστασίου Ζάχαρης οι αγρότες-παραμένουν στο μπλόκο των Φερών
 Αποχώρησαν το πρωί (στις 10π.μ.) οι αγρότες από το μπλόκο του εργοστασίου Ζάχαρης Νέας Ορεστιάδας, όπου είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους από τις 4 Φεβρουαρίου. Η απόφαση ελήφθη εχθές το βράδυ στη διάρκεια συνέλευσης, υπό το βάρος των αναγκών που υπάρχουν αυτό το διάστημα, για την προετοιμασία των χωραφιών, ενώ οι αγρότες δεν κρύβουν και την απογοήτευσή τους για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ελάχιστα πράγματα αναμένουν και από τις αλλαγές που φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση στα θέματα φορολόγησής τους. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «η αδιαλλαξία της συγκυβέρνησης δεν τους τρομάζει», χαρακτηρίζουν «ασπιρίνες στον καρκινοπαθή» τις παραχωρήσεις που σχεδιάζονται και δηλώνουν πως «παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για επιβίωση». Στο νότιο Έβρο οι αγρότες παραμένουν σίγουρα μέχρι και αύριο στο μπλόκο των Φερών, ενώ εκπρόσωπός τους θα συμμετέχει στην αντιπροσωπεία αγροτών από όλη την Ελλάδα, που θα έχει αύριο διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα με τους: Φώτη Κουβέλη (11π.μ.), Αλέξη Τσίπρα (13.00) και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (15.00).

Προτάσεις βουλευτών ΑΜΘ της Ν. Δ. για τη φορολόγηση των αγροτών
Δεκαέξι προτάσεις για τη φορολόγηση των αγροτών, πέραν ορισμένων αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, παραθέτουν στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς, έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τους νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κ. κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Έβρου), Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας), Ιωάννης Πασχαλίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος (Καβάλας), Αλέκος Κοντός (Ξάνθης) και Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης), προτείνουν, μεταξύ άλλων, να συνυπολογίζονται στα έξοδα των αγροτών τα ημερομίσθια που αναλογούν στην προσωπική τους εργασία, οι τόκοι των δανείων τους και οι λειτουργικές δαπάνες, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, να εκπίπτουν οι δαπάνες ασφάλισής τους, να οριστεί χαμηλός συντελεστής 13% στην αγορά μηχανημάτων και εφοδίων, να ρυθμιστεί το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου του αγροτικού πετρελαίου αλλά και να μην ισχύει πλαφόν εξόδων σε πετρέλαια, φυτοφάρμακα, λιπάσματα και άλλα εφόδια.   

ΑΜΘ: Συνεδριάζει στις 24/2 το περιφερειακό συμβούλιο
Την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, με 10 θέματα. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με την εισηγητική έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ορεστιάδα: Νέο Δ. Σ. για το σύλλογο μουσικών και φίλων μουσικής «Δ. Αραμπατζής»
Ο Γιάννης Σκερλίδης αναλαμβάνει για την επόμενη τριετία καθήκοντα προέδρου του Συλλόγου Μουσικών και Φίλων Μουσικής Νέας Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής», όπως προέκυψε κατά τις χθεσινές αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στη γενική συνέλευση του συλλόγου. Αντιπρόεδρος θα είναι ο Βασίλης Παραπαγγίδης, Γραμματέας ο Μιχάλης Πετρούσης, Ταμίας ο Άρης Σταμπολίδης, Ειδικός Γραμματέας ο Γιώργος Ιωαννίδης, Έφορος Υλικού ο Κώστας Ζαλουφλής και μέλος ο Γιώργος Ματούσης. 




Ορεστιάδα: Αποκριάτικο πάρτι στην κεντρική πλατεία

Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνουν στις 4.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας ο δήμος, η ΔΗΚΕΠΑΟ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας «Οι Θράκες». Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.