Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 13 Φεβρουαρίου 2014

Έβρος: Συσκέψεις αγροτών για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων 

Τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχει σήμερα αντιπροσωπεία των αγροτών με τον υπουργό Οικονομικών, θα συζητήσουν στις 6 το απόγευμα, στο χώρο όπου βρίσκονται παρατεταγμένα τα αγροτικά τους μηχανήματα, στο εργοστάσιο Ζάχαρης, οι αγρότες της συντονιστικής επιτροπής βορείου Έβρου, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις του αγώνα τους. Θα συζητηθεί επίσης η πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων ΑΜΘ για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων με αγροτικά μηχανήματα σε όλες της πόλεις της περιφέρειας, την προσεχή Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά τη συντονιστική του νοτίου Έβρου, συνεδριάζει εδώ και λίγη ώρα (από τις 11 π. μ.) για να οργανώσει την κινητοποίηση της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη, ενώ διατηρεί σταθερά το μπλόκο της στις Φέρες.

ΑΜΘ: Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της ΑΜΘ προγραμματίζουν στις 17/2 αγρότες και κτηνοτρόφοι
Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, να δώσουν το «παρών» στα συλλαλητήρια που προγραμματίζει  για την ερχόμενη Δευτέρα σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων ΑΜΘ. Ζητούν επίσης από όλους τους δήμους και την Περιφέρεια να κλείσουν συμβολικά εκείνη την ημέρα, ως ένδειξη συμπαράστασης, τα δημοτικά και περιφερειακά κτίρια. Στο συγκεκριμένο αίτημα ανταποκρίθηκε ήδη η διοίκηση της Περιφέρειας, ανακοινώνοντας ότι τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστές και οι εκπρόσωποι της περιφερειακής διοίκησης θα συμμετέχουν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση.  

Ορεστιάδα: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από το δημοτικό συμβούλιο
Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες, με το οποίο «αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους», όπως αναφέρεται, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος από τη φορολογία, τα χρέη και το κόστος παραγωγής, και κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση των κτηνοτρόφων και ο σχεδιασμός τοπικών μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ορεστιάδα: Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας ο Λ. Χαμαλίδης
Την απόφασή του να μην συμμετέχει ως υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Ορεστιάδας
στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή», Λευτέρης Χαμαλίδης. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης του πολιτικού σκηνικού και της απόλυτα σεβαστής απροθυμίας συμμετοχής των πολιτών σε ψηφοδέλτια», εξηγεί ο ίδιος στη δήλωσή του, εκτιμώντας ότι «η δημοτική παράταξη “Νέα Αρχή”, η οποία κλείνει τον πολιτικό της κύκλο, είχε μία θετική και εποικοδομητική παρουσία στα κοινά του δήμου Ορεστιάδας». Καταλήγοντας, ο κ. Χαμαλίδης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε συνεργάτες και όσους στελέχωσαν το συνδυασμό, καθώς και στους δημότες που τον στήριξαν, ενώ δηλώνει ότι παραμένει «ενεργός πολιτικά» και «παρών» στους κοινούς αγώνες για τον τόπο.  

Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε το πρωί από την Αλεξανδρούπολη το «Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής»
Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε στις 7 το πρωί το «Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής», που έχει το χαρακτήρα αυτοκινητοπομπής διαμαρτυρίας, η οποία θα καταλήξει αύριο στην Αθήνα, όπου αργά το μεσημέρι σχολικοί φύλακες, μαζί με πολλές συλλογικότητες και φορείς από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Η αυτοκινητοπομπή, ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις, στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού και στις πολιτικές που αποδομούν το κοινωνικό κράτος, θα ολοκληρώσει την πορεία της σημερινής πρώτης ημέρας στη Λάρισα και αύριο θα συνεχίσει για την Αθήνα όπου θα γίνει η συνάντηση με τις ομάδες που έχουν ξεκινήσει από τη νότια Ελλάδα. Μήνυμα στήριξης της μηχανοκίνητης πορείας των απολυμένων, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Αλεξανδρούπολη, στέλνει με ανακοίνωσή της η συντονιστική ομάδα Αλεξανδρούπολης του ΕΠΑΜ, τονίζοντας πως «η λαιμητόμος των απολύσεων και της ανεργίας απειλεί σταδιακά σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς αποτελεί κάθε φορά προϋπόθεση για τα νέα πακέτα δήθεν στήριξης από τους δήθεν εταίρους», αναφέρει χαρακτηριστικά.  

Έβρος: Συνεχίζεται σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα η περιοδεία του ΚΘΒΕ
Με την αποψινή παράσταση που θα δώσει στις 9 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο, το κλιμάκιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας ολοκληρώνει την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη και συνεχίζει την περιοδεία του στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα. Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, «Ο Έβρος απέναντι», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, θα παρουσιαστεί αύριο στις 9 το βράδυ στο θέατρο «Ορφέας» του Διδυμοτείχου και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Διόνυσος» της Νέας Ορεστιάδας, στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.