Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 03 Φεβρουαρίου 2014

Ορεστιάδα: Αγροτικό μπλόκο στο εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας
Τα τρακτέρ τους κατεβάζουν αύριο στο δρόμο οι αγρότες του βορείου Έβρου, που σχεδιάζουν να στήσουν συμβολικά το πρώτο τους μπλόκο στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας. Αντιπροσωπεία τους βρέθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε εκεί με αφορμή την έκθεση «ΑΓΡΟΤΙΚΑ». Οι αγρότες της χώρας συντονίζονται σε κινητοποιήσεις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης του αγώνα τους, αφού, όπως υποστηρίζουν, η κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο είναι ασφυκτική και οδηγεί σε εξαθλίωση. Ειδικότερα, αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ, ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα μέχρι τις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, την παύση των δικαστικών διώξεών τους λόγω αδυναμίας πληρωμής χρεών προς την εφορία, μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Έβρος: Ανακοίνωση συμπαράστασης στις αγροτικές κινητοποιήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου
Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των αγροτών εκφράζει σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής «βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης». Υπογραμμίζει δε την ανάγκη να είναι μαζική η συμμετοχή και στήριξη στην αυριανή συγκέντρωση-μπλόκο στο εργοστάσιο Ζάχαρης αλλά και γενικότερα στις κινηματικές δράσεις που θα προγραμματίσουν οι αγρότες. «Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι κάθε φορά που οι αγρότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις, επακολουθεί και μία δραματική συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα και της Υπαίθρου», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ορεστιάδα: Ιδρυτική συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας
Την πρώτη επίσημη παρουσίασή της κάνει η Πρωτοβουλία Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα». Η εκδήλωση θα έχει χαρακτήρα ιδρυτικής συνέλευσης, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί ανοιχτά η αναγκαιότητα δημιουργίας συνδυασμού, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, που θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου για το δήμο Ορεστιάδας. Επίσης, θα κατατεθούν προτάσεις για το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης και το όνομα του συνδυασμού, ενώ θα διεξαχθεί και διαδικασία ανάδειξης συντονιστικής επιτροπής και ομάδων επεξεργασίας προγράμματος. Η ιδρυτική συνέλευση είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να έχει συμμετοχή στην Πρωτοβουλία.  


ΑΜΘ: Υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σε ΑΜΘ ο Κώστας Μορφίδης
Την υποψηφιότητα του Κώστα Μορφίδη, γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στην Καβάλα, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο Κώστας Μορφίδης κατάγεται από την Προσοτσάνη Δράμας και είναι 53 ετών. Τα 13 ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν κατά πλειοψηφία από την κεντρική επιτροπή του κόμματος.







Ορεστιάδα: Συνελήφθη 40χρονος αστυνομικός που παρέλαβε φάκελο με κάνναβη
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 40χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ορεστιάδα και συνελήφθη από συναδέλφους του στο ΚΤΕΛ Ορεστιάδας να παραλαμβάνει φάκελο που περιείχε κάνναβη, βάρους 60 γραμμαρίων. Είχε προηγηθεί η σύλληψη ενός 41χρονου από την Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του οποίου είχαν βρεθεί ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του. Αξιοποιώντας τα στοιχεία, οι αστυνομικοί έφτασαν και στον 40χρονο συνάδελφό τους στην Ορεστιάδα, που συνελήφθη. Εκτός από την απόφαση για τη διαθεσιμότητά του, σε βάρος του διενεργείται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ορεστιάδα: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ. Υ. Ορεστιάδας οργανώνει αύριο το ΠΑΜΕ β. Έβρου
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσει αύριο στις 11 το πρωί αντιπροσωπεία της γραμματείας βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. «Είναι πια ξεκάθαρο σε όλους ότι με την πολιτική τους, Ε. Ε. και ελληνικές κυβερνήσεις μειώνουν χρόνο με το χρόνο δραστικά τις δαπάνες για την υγεία, υποβαθμίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και προσφέροντας έδαφος στους επιχειρηματικούς ομίλους να βγάλουν τεράστια κέρδη από τον πόνο και την υγεία του λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης. Καλεί δε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να βάλουν στην «πρώτη γραμμή» και να διεκδικήσουν την ανάκληση της συγχώνευσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, την άμεση και πλήρη κάλυψη του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Σουφλίου και Δικαίων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την παροχή σύγχρονων και δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μέσω ενός ενιαίου και αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας.  

Ορεστιάδα: Νίκη τίτλου για την Ορεστιάδα, 3-0 τη ΜΕΝΤ
Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2, μαζί με την ΜΕΝΤ, αλλά με προβάδισμα στα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων, βρίσκεται από το Σάββατο η ομάδα βόλεϊ της Ορεστιάδας, που κέρδισε την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη με 3-0 σετ, παρουσία πολλών φιλάθλων στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς». Τα σετ έληξαν: 25-18, 25-22 και 26-24.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.