Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HOT DOC για την ΕΒΖ, εργαζόμενοι: «Ξέραμε ότι κάτι στραβό συμβαίνει»



«Ξέραμε ότι κάτι στραβό συμβαίνει, η Ομοσπονδία των εργαζομένων έκανε επανειλημμένα καταγγελίες, βλέπαμε την απαξίωση της τευτλοκαλλιέργειας και το κακό δεν άργησε να έρθει», δήλωσε στην Ε. ΡΑ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας και εργαζόμενος της ΕΒΖ, Πέτρος Χασανίδης, σχολιάζοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μάριου Αραβαντινού που φιλοξενεί το περιοδικό HOT DOC στο τελευταίο τεύχος του.
«Επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαμε εδώ και χρόνια, ότι για το χάλι της εταιρείας δεν έφταιγαν οι εργαζόμενοι, δεν έφταιγαν οι αγρότες ούτε ο καιρός. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και ανήκουν σε συγκεκριμένα άτομα που διορίζονταν και διορίζονται από τα κόμματα (Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ) στις διοικήσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης». Ο κ. Χασανίδης υπογράμμισε ότι η εταιρεία δεν επιβάρυνε ποτέ το Δημόσιο, αντίθετα πρόσφερε τεράστια ποσά στην οικονομία της χώρας, ωστόσο οι χειρισμοί των διοικήσεων, με τις “περίεργες” συμβάσεις που έκλειναν με διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες οφείλουν στην ΕΒΖ  πολλά εκατομμύρια ευρώ, καθώς και οι αποφάσεις δανειοδότησης της Βιομηχανίας από την ΑΤΕ με υπέρογκους τόκους, δημιούργησαν εσκεμμένα μία πλασματική εικόνα για τα οικονομικά της. «Έκλεισαν τα εργοστάσια Ορεστιάδας και Σερρών επικαλούμενοι λειτουργικό κόστος 8 εκ. ευρώ, ενώ, την ίδια ώρα, ιδιώτες οφείλουν στην ΕΒΖ 40 εκ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χασανίδης. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι το σημαντικότερο στοιχείο που αναδεικνύει το περιοδικό HOT DOC είναι η «θλιβερή διαπίστωση που καταθέτει ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Πέτρος Γάτσος, σε επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Βιομηχανίας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως αντί η διοίκηση να είναι αρωγός στη διερεύνηση των ατασθαλιών και να γίνει έλεγχος στη διαχείριση και στους λογαριασμούς όλων των μελών του Δ. Σ. και των υπηρεσιακών παραγόντων, απέπεμψε εκείνους που επεδίωξαν την έρευνα».