Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Με τρένα μεταφέρονται από σήμερα τα ζαχαρότευτλα από τον Έβρο στο Πλατύ Ημαθίας



Ξεκίνησε από σήμερα η εξαγωγή τεύτλων στην περιοχή της Ορεστιάδας και του βορείου Έβρου γενικότερα. Τα ζαχαρότευτλα θα συγκεντρώνονται στο χώρο του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας, που φέτος δεν λειτουργεί με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, και από εκεί θα φορτώνονται σε εμπορικές αμαξοστοιχίες και θα μεταφέρονται στο μοναδικό ζαχαρουργείο που απέμεινε σε λειτουργία, στο Πλατύ Ημαθίας.
Το αμφιβόλου εφαρμογής σχέδιο της διορισμένης διοίκησης της ΕΒΖ προβλέπει πως οι 120.000 περίπου τόνοι τεύτλων που θα εξαχθούν θα μεταφερθούν στο Πλατύ σε διάστημα 1,5 περίπου μηνός, δηλαδή θα μεταφέρονται ημερησίως 3.000 τόνοι με τρεις αμαξοστοιχίες. Για σήμερα, πρώτη ημέρα εξαγωγής, υπολογίζεται ότι θα συγκεντρωθούν χίλιοι περίπου τόνοι που θα μεταφερθούν με 21 βαγόνια. Τη…νύφη, πάντως, για τη μεταφορά των τεύτλων στο Πλατύ θα πληρώσουν οι πολίτες του Έβρου, αφού για να μπορέσει ο ΟΣΕ να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό για τα δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών, έκοψε τα δύο επιβατικά δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Ορεστιάδα - Ορμένιο και αντίστροφα.