Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 28 Ιανουαρίου 2014

Έβρος: Κλειστά και σήμερα, λόγω παγετού, τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Κλειστά ήταν και σήμερα, λόγω παγετού, τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Οι θερμοκρασίες στο βόρειο τμήμα του νομού παραμένουν στο μηδέν, ωστόσο η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής είναι πολύ καλύτερη σήμερα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα. 



Ορεστιάδα: Την Τετάρτη το πρώτο αγροτικό μπλόκο στην ΕΒΖ Ορεστιάδας
Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, η πρώτη κινητοποίηση των αγροτών του βορείου Έβρου, καθώς, λόγω των καιρικών συνθηκών, δε θα προχωρήσουν αύριο στο μπλόκο με αγροτικά μηχανήματα στο ύψος του εργοστασίου Ζάχαρης Νέας Ορεστιάδας, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Η απόφαση για κινητοποιήσεις ελήφθη την περασμένη Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», στη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε οι αγρότες της περιοχής να έχουν παρουσία και στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «ΑΓΡΟΤΙΚΑ».

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο αύριο το απόγευμα
Με 49 θέματα συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Ορεστιάδας, που έρχεται προς συζήτηση σε τακτική συνεδρίαση, αφού η έκτακτη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί πριν από λίγες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των 17 δημοτικών συμβούλων, που απαιτείται για την σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης. Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης το ετήσιο σχέδιο δράσης του δήμου για το 2014, ενώ στα προ ημερησίας διάταξης θέματα επανέρχεται το ζήτημα της υποβάθμισης πέντε δημοτικών σχολείων του δήμου Ορεστιάδας, που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Αλεξανδρούπολη: Την Τετάρτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης
Στις 6 αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με 38 θέματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η συγκρότηση των επιτροπών «Συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών», «Ισότητας των δύο Φύλων», και «Φιλικού Διακανονισμού». Επίσης, θα συζητηθεί η 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014 και η διενέργεια προμηθειών και εργασιών του δήμου για το τρέχον έτος.



Ορεστιάδα: Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την κατασκευή μουσείου στον ταφικό τύμβο Ζώνης-Μικρής Δοξιπάρας
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη ροής της χρηματοδότησης και κατασκευής  μουσείου καθώς και το διορισμό του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την προστασία και αξιοποίηση των πολύτιμων ευρημάτων του ταφικού τύμβου Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, ζητά με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ορεστιάδας. «Το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε, από το Νοέμβριο του 2003, τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου στην περιοχή του τύμβου, δυστυχώς όμως, 11 χρόνια μετά, το έργο καρκινοβατεί, παρότι έχει περιληφθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ με 5,5 εκ. ευρώ και υπήρχαν διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωσή του το 2014», αναφέρει η δημοτική παράταξη. Επισημαίνει ακόμη πως σήμερα στο χώρο όπου η αρχαιολογική σκαπάνη της 19ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έφερε στο φως μοναδικά ευρήματα, υπάρχουν μόνο επτά φύλακες που παίζουν και το ρόλο του ξεναγού. Από αυτούς οι τρεις είναι ηλικίας 70 ετών και στη διάρκεια του έτους συνταξιοδοτούνται, με αποτέλεσμα «να είναι ορατά τα προβλήματα ακόμη και για τη φύλαξη των ευρημάτων».    

Σαμοθράκη: Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών απέστειλαν οι κάτοικοι του νησιού
Τα τέσσερα βασικά σημεία του διεκδικητικού πλαισίου που καθορίστηκε στην πρόσφατη ευρεία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού παραθέτουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, ζητώντας από τον κ. Μιχελάκη να μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση της «ισότιμης αντιμετώπισής τους, στο πλαίσιο ενός υγιούς βιοτικού και τουριστικού ανταγωνισμού μεταξύ των νησιών της χώρας», όπως αναφέρουν. Στην επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη απόδοσης τουλάχιστον του 50% των απολεσθέντων πόρων για τις λειτουργικές δαπάνες, ώστε να καταστεί βιώσιμος ο δήμος Σαμοθράκης, να διασφαλιστεί το υπάρχον προσωπικό που υπηρετεί στο δήμο και να στελεχωθεί επαρκώς με ειδικευμένους υπαλλήλους, να προωθηθούν τα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού και να σταματήσει η υποβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών που λειτουργούν σε αυτό.

Ορεστιάδα: Συνέντευξη τύπου της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου
Συνέντευξη τύπου με θέμα τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, για την επίλυση των προβλημάτων που διαπιστώνονται στο χώρο, θα δώσουν την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.