Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τοπικές Ειδήσεις 15 Ιανουαρίου 2014



ΑΜΘ: Συνεδριάζει το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο
Έξι θέματα θα απασχολήσουν το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, που θα συνεδριάσει σήμερα στις 6 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το πρόγραμμα έργων της περιφέρειας για το έτος 2014 και η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της ΔΕΘ, με αντικείμενο τη «συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις τουρισμού και πρωτογενούς τομέα». 


ΑΜΘ: Αιτήματα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση των προβλημάτων Σαμοθράκης και των κτηνοτρόφων  
Δύο αιτήματα για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ισάριθμων θεμάτων έλαβε το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, εν όψει της σημερινής συνεδρίασής του. Το πρώτο υπογράφουν περιφερειακοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας, που ζητούν τη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη, τα οποία, όπως υπογραμμίζουν, «έχουν οδηγήσει τους κατοίκους του νησιού σε απόγνωση». Το δεύτερο αίτημα κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας, Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος ζητά τη συζήτηση του θέματος των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την ευλογιά. Ο ίδιος επισημαίνει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου πως ήδη έχουν θανατωθεί 15.440 ζώα, ενώ βρέθηκαν ή βρίσκονται ακόμη στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης περισσότερα από 142. 000 ζώα. «Είναι αδιανόητο ενώ έχει παρέλθει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (και παρά τις υποσχέσεις) να μην έχουν αποζημιωθεί ακόμη οι πληγέντες κτηνοτρόφοι», σημειώνει ο κ. Χαρίτου.    

Έβρος: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την εντολή κλεισίματος των πομπών των περιφερειακών σταθμών της Ε.ΡΑ
«Η κυβέρνηση των μνημονίων και της εκτροπής, σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική του «μαύρου», βυθίζεται όλο και περισσότερο στην παρανομία. Αντί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, επιχειρεί να κλείσει και τους τελευταίους πομπούς ανά την Ελλάδα». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με αφορμή την εντολή που δόθηκε εχθές να κλείσουν οι πομποί των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας, που συνεχίζουν εδώ και επτά μήνες να λειτουργούν από τους εργαζομένους τους, με καθημερινό πρόγραμμα, «παρά τις αντιξοότητες και την πολεμική της κυβέρνησης», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου τονίζει ότι «ο λαός θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του».

Παράταση της νομοθετικής ρύθμισης για τη φορολόγηση των αγροτών ζητούν 31 βουλευτές της ΝΔ
Την παράταση εφαρμογής της νομοθετικής ρύθμισης για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014, ώστε να δοθεί ο χρόνος να ρυθμιστούν όλα τα θέματα και να δοθούν διευκρινίσεις για τις ασάφειες που διαπιστώνονται, ζητούν με επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, 31 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Έβρου του κόμματος, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. «Στόχος μας πρέπει να είναι η εφαρμογή ενός πλαισίου λογικής φορολόγησης των αγροτών και όχι η αφαίμαξή τους, που θα είχε ως αποτέλεσμα τη μη επιβίωσή τους, τον περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της περιφέρειας και την κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας», επισημαίνουν οι βουλευτές και προτείνουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Σουφλί: Επιστολή Μ. Ουζουνίδη με αίτημα την έγκριση «δεύτερης περιόδου υλοτομίας» στην περιοχή Σουφλίου
Δεύτερη περίοδο υλοτομίας, για να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής Σουφλίου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε καυσόξυλα για θέρμανση, ζητά με επιστολή του προς τον Δασάρχη Σουφλίου ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης εξηγεί ότι την περίοδο των εορτών που επισκέφθηκε την περιοχή, δέχθηκε σχετικά αιτήματα από πολλούς κατοίκους, οι οποίοι ζητούσαν την παρέμβασή του ώστε να δοθεί η άδεια από το Δασαρχείο για την υλοτομία, τη συλλογή και τη μεταφορά καυσόξυλων από τα δάση που περιλαμβάνονται εντός των ορίων που έχουν τεθεί. Η επιστολή κλείνει με την παράκληση προς τον Δασάρχη να μεριμνήσει για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, «όπου ο χειμώνας είναι βαρύς και η οικονομική τους κατάσταση επιβαρυμένη».

ΑΜΘ: Δήλωση Γ. Παυλίδη για τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
«Η Περιφέρεια βυθίζεται, γυρίζει χρόνια πίσω», σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία, η περιφέρεια ΑΜΘ είχε τη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος, του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στην Ελλάδα, τη χειρότερη μεταξύ όλων των περιφερειών, με -9,7%. «Η βύθιση αυτή είναι μία ακόμη μαύρη πρωτιά της διοίκησης Γιαννακίδη, που μεταφράζεται σε φτώχεια, ανεργία και ανέχεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παυλίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.