Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 16 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και στον Έβρο
Με έκτακτο δελτίο της, το οποίο εξέδωσε ήδη από εχθές, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για σημαντική μεταβολή του καιρού από σήμερα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Θράκη και η Σαμοθράκη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο αύριο στην περιοχή του Έβρου, ενώ, σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ., θα σημειωθεί και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.  

Αλεξανδρούπολη: Γ. Τόλιος: «Οι πολιτικές του μνημονίου οδήγησαν τη χώρα στην εξώπορτα…»
«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές και η χώρα να αναδείξει μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει την ελληνική οικονομία και την κοινωνία σε μια πορεία αναζωογόνησης ,παραγωγικής ανασυγκρότησης και εξόδου απο την κρίση», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε το πρωί, το  μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και διδάκτωρ Οικονομικών, Γιάννης Τόλιος. Ο ίδιος υποστήριξε πως «οι πολιτικές που έχουν ασκηθεί τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της κρίσης, αυτές οι πολιτικές του μνημονίου, δυστυχώς έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στην εξώπορτα». Σχολιάζοντας «τη θεωρία των δυο άκρων» που υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, τη χαρακτήρισε «εντελώς αβάσιμη και εντελώς παραπλανητική». Σημειώνεται ότι ο κ. Τόλιος θα μιλήσει στις 7.30 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης και θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αλεξανδρούπολη: Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ
Στα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης, αναφέρεται ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, σε ερώτηση που κατέθεσε εχθές στη Βουλή. Ο κ. Ουζουνίδης σημειώνει ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία της Σχολής και ζητά να πληροφορηθεί με ποια μέτρα σκοπεύει το αρμόδιο υπουργείο να αντιμετωπίσει το θέμα και εάν υπάρχει πρόθεση και σχεδιασμός πρόσληψης εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά και τις ανάγκες των μαθητών της ΕΠΑ. Σ.

Ορεστιάδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στις 6/11
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ορεστιάδας, οργανώνει το ΠΑΜΕ βορείου Έβρου την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί. Η συνδικαλιστική παράταξη, σε ανακοίνωσή της, επικαλείται τα πρόσφατα στοιχεία ανεργίας στο δήμο Ορεστιάδας, σύμφωνα με τα οποία η αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε στο 14% μέσα σε ένα χρόνο, από το Σεπτέμβριο του 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2014. «Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής της Ε. Ε. και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου είναι επιτακτική ανάγκη», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ και απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη να «δώσει το “παρών”» στην πανεθνική ημέρα διαμαρτυρίας και απεργίας, την 6η Νοέμβρη.

Αλεξανδρούπολη: Παράσταση-αφιέρωμα στη ζωή της Σοφίας Βέμπο με την Μ. Μποτέλη
Την παράσταση που είναι αφιερωμένη στη ζωή της Σοφίας Βέμπο θα παρουσιάσει στις 19 Οκτωβρίου, στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης, η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλη. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.