Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα
Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας, στις 7 το απόγευμα, και πορεία διαμαρτυρίας στη συνέχεια, οργανώνει σήμερα η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, συνεχίζοντας τις παράλληλες δράσεις της πρώτης εβδομάδας κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν φορείς, απολυμένοι, άνεργοι, εργαζόμενοι  και αντιπροσωπείες κινημάτων της περιοχής.

Ορεστιάδα: Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, που κατέληξε στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας όπου εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης σε απολυμένους και εργαζόμενους που πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές, πραγματοποίησε εχθές η Αντιφασιστική Συνέλευση Ορεστιάδας. «Δε θα ανεχτούμε την παρουσία νεοναζί και φασιστοειδών στην πόλη μας», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Συνέλευση.  

Σουφλί: Σε αποχή των παιδιών από τα μαθήματα, καλεί αύριο ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημ. Σχολείου 
Κάλεσμα προς τους γονείς των μαθητών να μη στείλουν αύριο το πρωί τα παιδιά τους στο σχολείο, απευθύνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Σουφλίου, διαμαρτυρόμενος για τα προβλήματα που διαπιστώνονται στη λειτουργία του σχολείου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Πέρυσι έλειπαν βιβλία, φέτος λείπουν δάσκαλοι, του χρόνου τι;», διερωτάται ο σύλλογος και σημειώνει πως δεν μπορεί να συμβιβαστεί «με τη “συνήθεια” να μη λειτουργεί τίποτε ολοκληρωμένα, τουλάχιστον για όλο το Σεπτέμβριο ενίοτε και τον Οκτώβριο κάθε χρόνο». Εκτός από την αποχή των μαθητών από τα μαθήματα, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου καλεί τους γονείς-μέλη του, να συμμετάσχουν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο, στις 8 αύριο το πρωί.

Ορεστιάδα: Σύλληψη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών
Στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκε ο 51χρονος που συνελήφθη σε χωριό του δήμου Ορεστιάδας για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών. Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 2.183 γραμμαρίων και ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2,30 μέτρων.

Ορεστιάδα: Συνελήφθη διακινητής μη νόμιμων μεταναστών
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκε ο 20χρονος Σύριος που συνελήφθη εχθές τα ξημερώματα στην παρέβρια περιοχή των Ψαθάδων να προωθεί τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας. Ο αλλοδαπός διακινητής είχε μεταφέρει με πλαστική βάρκα τους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράν, από την Τουρκία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη σχετική δικογραφία που συντάχθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνεται και το αδίκημα της αντίστασης κατά τη σύλληψή του.

Σουφλί: Γιορτή Τρύγου το Σάββατο 21/9
Γιορτή Τρύγου διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Σωματείο «Φίλοι της Αμπέλου και του οίνου “Ο Στάφυλος”» Σουφλίου. Η γιορτή θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο χώρο της εξωκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με άφθονο κρασί, τσίπουρο και τοπικούς μεζέδες.

Αλεξανδρούπολη: Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά θα λειτουργήσει και φέτος το Εθνολογικό Μουσείο
«Έλα στο μαγικό κόσμο των πειραμάτων και…γίνε Δρ. Καμπούμμ», είναι ο τίτλος του προγράμματος που θα υλοποιήσει και φέτος το Δημιουργικό Εργαστήρι του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Κεντρικό θέμα του φετινού προγράμματος θα είναι η μετατροπή καθημερινών υλικών σε κάτι νέο και χρηστικό. Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα, το πρώτο για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και το δεύτερο για παιδιά από 7 και πάνω. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 5 Οκτωβρίου και οι εγγραφές γίνονται στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.