Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 09 Σεπτεμβρίου 2013



ΑΜΘ: «Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες» ψήφισαν, κατά πλειοψηφία, οι ΕΛΜΕ 
Οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 16 Σεπτεμβρίου, «πέρασαν» κατά πλειοψηφία από τις περισσότερες ΕΛΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ σήμερα θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των τοπικών Ενώσεων με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φορείς της περιοχής και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 11 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι μπροστά στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και στο Διδυμότειχο, στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων, στις 11 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.   

Ορεστιάδα: Μεγάλη νικήτρια του Φεστιβάλ Θεάτρου η ομάδα της Πυλαίας Θεσσαλονίκης
Σάρωσε τα βραβεία του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου η θεατρική ομάδα Πυλαίας Θεσσαλονίκης, που με το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Αρτούρο Ούι» κατέκτησε συνολικά εννέα από τα έντεκα βραβεία που απένειμε εχθές το βράδυ, στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, η κριτική επιτροπή. Η παράσταση που βραβεύτηκε ως η καλύτερη της φετινής διοργάνωσης, πήρε και τα βραβεία σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, Α’ ανδρικού ρόλου, Β’ ανδρικού ρόλου, μουσικής σύνθεσης, χορογραφίας-κίνησης και φωτισμού. Το δεύτερο βραβείο καλύτερης παράστασης και το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου απονεμήθηκαν από την κριτική επιτροπή στο Μικρό Θέατρο Αγρινίου που συμμετείχε με το έργο του Σάκη Σερέφα «Θα σε πάρει ο δρόμος» και το τρίτο βραβείο καλύτερης παράστασης απέσπασε το Θεατροδρόμιο Κοζάνης που παρουσίασε το έργο του Γκαμπριέλ Αρτούρ «Η νύχτα των μυστικών». Όσον αφορά την Επιτροπή Κοινού, με βαθμολογία 9,19 επικράτησε και πήρε το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης το Θεατροδρόμιο Κοζάνης για τη «Νύχτα των Μυστικών», το δεύτερο βραβείο, με 8,40, απονεμήθηκε στη θεατρική ομάδα της Χίου για την παράσταση «τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» και το τρίτο βραβείο, με βαθμολογία 8,17, δόθηκε στη θεατρική ομάδα της Μυτιλήνης για την παράσταση «το αυγό».

Ορεστιάδα: Ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου «Δημητρός Αραμπατζής»
Σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής «Δημητρός Αραμπατζής». Η συνέλευση θα γίνει στις 9 το βράδυ στα παλαιά δικαστήρια.

Αλεξανδρούπολη: Προς την ελευθερία πέταξαν 3 νεαροί πελαργοί του Δέλτα Έβρου
Προς την ελευθερία πέταξαν πριν από λίγες ημέρες οι τρεις νεαροί πελαργοί που είχαν φιλοξενηθεί για μικρό χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη, στο σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή», μέχρι να είναι έτοιμοι να πετάξουν. Τα τρία πουλιά δακτυλιώθηκαν πριν την απελευθέρωσή τους, που έγινε στο χείμαρρο του Λουτρού στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.