Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 15 Ιουλίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών του Έβρου για τις απολύσεις

Σε συμβολική κατάληψη του γραφείου της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησαν το πρωί εκπαιδευτικοί από όλο το νομό και γονείς μαθητών, αντιδρώντας στις απολύσεις, ενώ αύριο το πρωί, στο Β’ ΕΠΑΛ της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τον Φάρο στην παραλία. «Από την προηγούμενη Παρασκευή στη Β΄βάθμια Εκπαίδευση Εβρου έχουν φτάσει τα ονόματα που πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας στα τέλη του μήνα. Πρόκειται για 31 άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει καταθέσει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση»,  σχολίασε στην Ε.Ρ.Α Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Έβρου κ. Χρ. Κούτρας. Ο ίδιος χαρακτήρισε «αυταρχική την κίνηση της κυβέρνησης να δώσει λίστα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών, χωρίς προηγουμένως να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο».



Ορεστιάδα: Ανάκληση της απόφασης κατάργησης 52 ειδικοτήτων ΕΠΑΛ ζητούν οι γονείς των μαθητών

Την άμεση ανάκληση της απόφασης με την οποία καταργούνται 52 ειδικότητες στην επαγγελματική εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και αυτή της Υγείας- Πρόνοιας που λειτουργεί στο ΕΠΑΛ Νέας Ορεστιάδας, ζητά με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας. Ο σύλλογος χαρακτηρίζει καταιγιστικές και απρόσμενες τις εξελίξεις που προκαλεί στο χώρο της εκπαίδευσης, το συγκεκριμένο Πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα τονίζουν πως «η κατάργηση τόσων ειδικοτήτων στερεί από τους μαθητές τη μόρφωση και στέλνει στο εκτελεστικό απόσπασμα τους εκπαιδευτικούς».



Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις απολύσεις

Το πολυνομοσχέδιο για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης στην προγραμματισμένη για τις 6 σήμερα το απόγευμα, συνεδρίασή του. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο δήμαρχος, Βαγγέλης Λαμπάκης. «Βάζοντας χέρι χωρίς ουσιαστικά κριτήρια στο χώρο του α΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαλύονται υπηρεσίες και δομές, απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι και στην ουσία καταστρέφεται το τελευταίο αποκούμπι των Ελλήνων, δηλαδή οι δήμοι», αναμένεται να τονίσει στην εισήγησή του ο κ. Λαμπάκης. Επίσης, θα προτείνει την ενδοδημοτική διακίνηση των υπεράριθμων δημοτικών υπαλλήλων, σε όσους δήμους αυτό απαιτείται να γίνει, παράλληλα, όμως, θα τονίσει και την ανάγκη μείωσης ή και απομάκρυνσης των συμβούλων βουλευτών, υπουργών και υπουργείων, οι οποίοι αποδεδειγμένα «δεν πρόσφεραν το ελάχιστο τα τελευταία τρία χρόνια, δεδομένης της μη εξασφάλισης της ελάχιστης ανοδικής καμπύλης στην οικονομία».    



Έβρος: Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Στην 24 ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τρίτη, 16 Ιουλίου, θα συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Έβρου με συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10.30 το πρωί μπροστά στο κτίριο όπου στεγάζεται, στην Αλεξανδρούπολη. Στην Ορεστιάδα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο.




Ορεστιάδα: Επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποίησε ο Κ. Γεροντόπουλος

Στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Μόναχο και τη Νυρεμβέρνη, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου, Κυριάκος Γεροντόπουλος. Στη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τις Ελληνικές κοινότητες των δύο πόλεων και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της εκεί Μητρόπολης. Εχθές, ο κ. Γεροντόπουλος, παρέστη στις ετήσιες εκδηλώσεις Ελληνοβαυαρικής φιλίας που διοργάνωσε ο δήμος Μονάχου.



Αλεξανδρούπολη: Αίτημα ΟΕΒΕΣΕ να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας του στρατού οι ανασφάλιστοι επαγγελματίες-εθνοφύλακες

Την ένταξη των επαγγελματιών που είναι και εθνοφύλακες, στο σύστημα Υγείας του Στρατού, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου. Στην επιστολή της σημειώνει ότι «ένα από τα πολλά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας λόγω της οικονομικής κρίσης είναι και αυτό της ασφάλισής τους, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, 350.000 ανασφάλιστοι επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους». Ειδικότερα δε για τον Έβρο, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι το ποσοστό των ανασφάλιστων μικρών επιχειρηματιών φτάνει το 60%. «Ζητούμε να δώσετε τη δυνατότητα στους ανασφάλιστους επιχειρηματίες της περιοχής, που είναι Εθνοφύλακες, να ενταχθούν στο Σύστημα Υγείας του Στρατού», καταλήγει στην επιστολή της η Ομοσπονδία. 



Αλεξανδρούπολη: Υποψήφιος για το δήμο Αλεξανδρούπολης ο Α. Φωτιάδης

Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης. Μιλώντας στην “Δέλτα” τηλεόραση επεσήμανε ότι δεν επιδιώκει καμία στήριξη και ότι η παράταξη που θα σχηματίσει θα είναι κομματικά ανεξάρτητη.



Αλεξανδρούπολη: Από 19-28 Ιουλίου η 22η Έκθεση Βιβλίου

Η 22η Έκθεση Βιβλίου, με πληθώρα παράλληλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, θα διεξαχθεί από τις 19-28 Ιουλίου στην παραλία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει τα βιβλιοπωλεία της πόλης σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου. Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παιχνίδια και δράσεις για παιδιά, αναγνώσεις παραμυθιών, εργαστήρια κατασκευών και χορευτικές παραστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.