Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 03 Ιουλίου 2013



Έβρος: Επανεκκίνηση εργασιών της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” στο Μάνδρα-Ψαθάδες & Αρδάνιο-Μάνδρα
«Επανεκινήθηκαν και εκτελούνται πλέον με εντατικό τρόπο οι εργασίες για την ολοκλήρωση των δύο τμημάτων Μάνδρα-Ψαθάδες και Αρδάνιο-Μάνδρα στον κάθετο άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο στον Έβρο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στον απολογισμό της για το πρώτο εξάμηνο του 2013, η Εγνατία Οδός Α. Ε. Επίσης, στα σημεία του απολογισμού της εταιρείας, αναφέρεται και το έργο συντήρησης του ασφαλτοτάπητα και στις δύο κατευθύνσεις του οδικού τμήματος Αλεξανδρούπολη-Αρδάνιο.

Αλεξανδρούπολη: 4.278 αιτήσεις για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων
Τέσσερις χιλιάδες διακόσιες εβδομήντα οκτώ (4.278) αιτήσεις έχουν κατατεθεί στο Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης από κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και των Φερών, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν δωρεάν τρόφιμα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Κέντρου, Αντώνη Βαμβακερό, από το πρόγραμμα θα ωφεληθεί το σύνολο των αιτούντων. Να σημειωθεί ότι στον αριθμό των 4.278 πολιτών δεν περιλαμβάνονται κάτοικοι της Τραϊανούπολης, για τους οποίους κινήθηκε ξεχωριστή διαδικασία. Πέρυσι οι αιτούντες άγγιξαν τα 6.500 άτομα σε όλο το διευρυμένο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Έβρος: 16 σύνεδροι στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Δεκαέξι (16) σύνεδροι από τον Έβρο εξελέγησαν και θα συμμετέχουν στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου στην Αθήνα. Από αυτούς, οι 11 προέρχονται από την οργάνωση της Αλεξανδρούπολης, δύο από την οργάνωση του βορείου Έβρου, δύο από την οργάνωση της Σαμοθράκης και ένας από την οργάνωση Νέων. «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είναι μέσα από αυτό το συνέδριο να ανοίξει το δρόμο στην ανατροπή των μνημονίων και στη διακυβέρνηση της Αριστεράς, ώστε μαζί με το λαό να προωθήσει την ριζοσπαστική αλλαγή με άμεσο στόχο μια κοινωνία με δημοκρατία, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος εν όψει του συνεδρίου.

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση της Κοινωνικής Δομής του δήμου από Ε. Λαμπάκη & Α. Βαμβακερό
Τις δράσεις και το έργο της Κοινωνικής δομής του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρουσίασαν εχθές, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Κέντρου του δήμου, Αντώνης Βαμβακερός. Τα πεδία δράσης του Πολυκοινωνικού Κέντρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Κοινωνική Ιματιοθήκη, το Κοινωνικό  Διδασκαλείο, η Σίτιση κατ’ οίκον, αλλά και τα ΚΑΠΗ οι Παιδικοί Σταθμοί και το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο. «Τελευταίο αποκούμπι των πολιτών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση» χαρακτήρισε τις δομές του Κέντρου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Από την πλευρά του, ο κ. Βαμβακερός επεσήμανε ότι, μέχρι σήμερα, πάνω από 500 οικογένειες έχουν λάβει βοήθεια από το Παντοπωλείο, ενώ σε μηνιαία βάση εξυπηρετούνται 200 οικογένειες, με πακέτα τροφίμων.

Σαμοθράκη: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του νησιού στο Σμόλιαν της Βουλγαρίας
Αντιπροσωπεία του δήμου Σαμοθράκης θα επισκεφθεί στις 9,10, 11 και 12 Ιουλίου το Σμόλιαν της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο των δράσεων του έργου που υλοποιούν οι δύο δήμοι, με τίτλο «Θρακική και Βυζαντινή Πολιτιστική Κληρονομιά στην οροσειρά της Ροδόπης και στο βόρειο Αιγαίο». Το έργο είναι ενταγμένο στο «Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013». Η αποστολή του δήμου Σαμοθράκης θα συμμετέχει σε τριήμερο επιστημονικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σμόλιαν, ενώ θα ξεναγηθεί και στα τουριστικά-Βυζαντινά αξιοθέατα.  Εκτός από την ομάδα υλοποίησης του έργου, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του δήμου Σαμοθράκης, εκπρόσωποι της 10η Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και επαγγελματίες του Τουρισμού από το νησί καθώς και ερευνητές, αρχαιολόγοι, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.

Αλεξανδρούπολη: Εγκαινιάζεται το Β’ ΚΑΠΗ
Στις 8 απόψε θα γίνουν τα εγκαίνια του Β’ ΚΑΠΗ του δήμου Αλεξανδρούπολης. Το νέο κτίριο βρίσκεται στην οδό Καρτάλη 2.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου
Η εξέλιξη του έργου αναβάθμισης και επέκτασης του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Γραφείο του Δημάρχου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει προγραμματιστεί στη 1 το μεσημέρι. Συνολικά τα θέματα συζήτησης της συνεδρίασης θα είναι 17,  μεταξύ αυτών και ο ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο στο «Πάρκο Αλτιναμάζη».

Ορεστιάδα: Στις 8 Ιουλίου οι προτάσεις για την ενοικίαση κιοσκιού στο Φεστιβάλ του «Άρδα»
Τις προτάσεις και το ενδιαφέρον τους για την ενοικίαση χώρου με κιόσκι στο φετινό φεστιβάλ του «Άρδα», θα μπορούν να καταθέσουν στις 8 Ιουλίου, υπ’ όψιν της οργανωτικής επιτροπής και των εκπροσώπων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του δήμου Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ), όσοι επιθυμούν να έχουν μόνιμη παρουσία τις ημέρες της 19ης Συνάντησης Νέων που θα πραγματοποιηθεί 24-28 Ιουλίου στις όχθες του ποταμού Άρδα, στις Καστανιές. Η συνάντηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας στα γραφεία της ΔΗΚΕΠΑΟ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.