Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η ΕΡΤ επέστρεψε και είναι εσείς... (φωτό - βίντεο)

Αυτό ήταν το σύνθημα με το οποίο την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, από τις 6 το πρωί, η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση άλλαξαν τη “μαύρη” σελίδα της ιστορίας τους και πέρασαν στην επόμενη μέρα.

Με τον “τσομπανάκο” να εκπέμπει πλέον από όλες τις συχνότητες του δημοσίου ραδιοφώνου και το σήμα “ΕΡΤ” να επιστρέφει στα τηλεοπτικά προγράμματα, η διετής παρένθεση του “μαύρου”, έκλεισε, αφήνοντας παρακαταθήκη έναν τεράστιο αγώνα που έκαναν οι απολυμένοι-εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν το πραξικοπηματικό κλείσιμο.

Δύο χρόνια μετά, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που πίστεψαν ότι ο “μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ”, μοιράστηκαν τη χαρά της δικαίωσης του αγώνα μαζί με την κοινωνία, τους φίλους και τους αλληλέγγυους, που ποτέ δεν έλειψαν από το πλευρό τους.
Εκτός από τη μεγάλη γιορτή που διοργανώθηκε στο Ραδιομέγαρο, στην Αγία Παρασκευή, εκδηλώσεις έγιναν και σε περιφερειακούς σταθμούς της Ε. ΡΑ.
Στον ραδιοφωνικό σταθμό Ορεστιάδας ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς το βράδυ στον προαύλιο χώρο και παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι, με τη συμμετοχή πέντε μουσικών σχημάτων.
Την έναρξη έκανε το Ηχόχρωμα, με τον Δημοσθένη Αρχοντούλη να ανοίγει το πρόγραμμα του συγκροτήματος με το τραγούδι του Γιάννης Σιδηρά, “Μη Σταματήσεις”, που γράφτηκε λίγες ημέρες μετά το “μαύρο”, αφιερωμένο για τον αγώνα των εργαζομένων.

Ακολούθησαν οι Double Trouble, οι Bad Bourbon και οι Salmalik, ενώ τον επίλογο της βραδιάς έκανε η Ειρήνη Νικολάου με τον Γιώργο Τσομπανίδη.