Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Απαιτούν άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων οι αγρότες του Έβρου



Ένταση επικράτησε στη χθεσινή αγροτική σύσκεψη που προκάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», με θέμα τις πλημμύρες. Οι αγρότες της περιοχής Ορεστιάδας, που βρέθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης, εξέφρασαν έντονα την αγανάκτησή τους για την αδυναμία τους να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, καθώς οι περισσότερες εκτάσεις παραμένουν πλημμυρισμένες. Επέρριψαν ευθύνες στην περιφερειακή διοίκηση, που έχει την αρμοδιότητα αποκατάστασης των αναχωμάτων, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να κλείσουν τα ρήγματα που υπάρχουν στα αναχώματα.
Για αδυναμία παρέμβασης, λόγω των συνθηκών που προκάλεσαν οι επαναλαμβανόμενες πλημμύρες, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, όπου αυτό είναι δυνατό. Όπως ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς, υπολογίζεται ότι στα αναχώματα του Έβρου, του Άρδα και του Ερυθροποτάμου υπάρχουν 130 σημεία που έχουν υποστεί ζημιές και το κόστος των εργασιών που απαιτείται να γίνουν είναι πολύ μεγάλο. Οι αγρότες ζήτησαν επίσης να ασκηθούν πιέσεις για να εξασφαλιστούν ρυθμίσεις που θα τους διευκολύνουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, αλλά και να κατασκευαστούν «πόρτες» στα αναχώματα, ώστε να είναι δυνατή η ελεγχόμενη εκτόνωση των αυξημένων ροών σε περιόδους πλημμυρικών πιέσεων.