Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

«Θα ξεπεραστούν τα εμπόδια με τους ψεκασμούς καταπολέμησης των κουνουπιών στον Έβρο» διαβεβαιώνει ο Δ. Πέτροβιτς



Διαβεβαιώσεις ότι «η Περιφέρεια ΑΜΘ θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να γίνουν στον νομό Έβρου όσα προβλέπονται από το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και ακόμα περισσότερα», έδωσε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γνώμη» ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Η εφημερίδα, με πρόσφατο ρεπορτάζ της, ανέδειξε το πρόβλημα που ανέκυψε μετά τον αποκλεισμό της μοναδικής εταιρείας που κατέθεσε προσφορά για τους επίγειους ψεκασμούς στον Έβρο, καθώς στον φάκελο που κατέθεσε στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού,  πρόβαλε επιφυλάξεις για τα ποσοτικά και τα οικονομικά στοιχεία της διακήρυξης. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που υπάρχει φέτος στην καταπολέμηση των κουνουπιών, λόγω των πλημμυρών στον νομό, προκαλεί έντονη ανησυχία.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος υποστήριξε ότι το θέμα των επίγειων ψεκασμών θα επιλυθεί με τις διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να χρησιμοποιηθούν διαθέσιμα κονδύλια για επιπλέον εναέριους ψεκασμούς στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, προτού ξεκινήσουν αυτοί που προβλέπει το νέο πρόγραμμα, κι αφού ανέβει λίγο η θερμοκρασία.