Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 21 Νεομβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Ομάδα νομικών θα εξετάσει την προσβολή της μεταβίβασης του δημοτικού κάμπινγκ στο ΤΑΙΠΕΔ
Τη σύσταση ομάδας νομικών που θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς την κατεύθυνση της προσβολής ή αναστολής της μεταβίβασης του δημοτικού κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης στο ΤΑΙΠΕΔ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής και Ιαματικής Επιχείρησης του δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ), σε χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος, μάλιστα, έκανε λόγο για «πραξικοπηματικές αποφάσεις της πολιτείας σε βάρος της τουριστικής ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλου του νομού».

Αλεξανδρούπολη: Απάντηση «Πολιτείας Θράκης» στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
Δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο της Ένωσης Πολιτών «Πολιτεία Θράκης», Θανάση Λουκά, η δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης μετά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του νέου διοικητικού συμβουλίου της «Πολιτείας Θράκης». Στους ισχυρισμούς του δημάρχου ότι το συγκεκριμένο σωματείο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων, ο κ. Λουκάς σημειώνει ότι η «Πολιτεία Θράκης» προωθεί εδώ και χρόνια τα συμφέροντα των δημοτών της Αλεξανδρούπολης και υποστηρίζει τις επενδύσεις που θα φέρουν ευημερία. Ο ίδιος κατηγορεί τον κ. Λαμπάκη ότι παραπλανά την κοινωνία με εξαγγελίες περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε εργοστάσια, ξενοδοχειακές μονάδες και γεωθερμία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμαρχος «στον δικό του εικονικό κόσμο έχει μηδενίσει την ανεργία». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της «Πολιτείας Θράκης» απαντά και στην άποψη του δημάρχου ότι το σωματείο «έγινε ο εχθρός του λαού», σημειώνοντας πως «οι δημότες μπορούν να κρίνουν ποιος κατάντησε εχθρός λαού…».  

Έβρος: Δύο έργα πολιτισμού του Έβρου εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ
Το έργο δημιουργίας Ηλεκτρονικού πολιτιστικού και τουριστικού οδηγού του νομού Έβρου, προϋπολογισμού 257.758 ευρώ και το έργο αναβάθμισης και ανάδειξης του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 640.374 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με έγκριση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Το πρώτο έργο θα υλοποιήσει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το δεύτερο ο Σύλλογος Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς νομού Έβρου. «Τα συγκεκριμένα έργα θα αναδείξουν τη σημαντική δραστηριότητα των Μουσείων και το ρόλο τους στη διαμόρφωση της ιστορικής και πολιτισμικής φυσιογνωμίας της περιοχής και της κοινωνίας», σχολίασε σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου.  

Φέρες: Προχωρά η ίδρυση Πυροσβεστική Κλιμακίου στις Φέρες
Ομόφωνα πέρασε από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φερών η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου, το οποίο θα στελεχώσουν 12 εθελοντές. Σημειώνεται ότι σχετικούς φακέλους έχουν υποβάλλει 22 άτομα και η τελική επιλογή των 12 θα γίνει από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 





Αλεξανδρούπολη: Νέο περιστατικό παράνομης διακίνησης μικρών οστράκων
Ένα ακόμη περιστατικό παράνομης διακίνησης οστράκων μικρότερων των επιτρεπτών διαστάσεων, διαχειρίστηκε το Λιμενικό της Αλεξανδρούπολης, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε για την κίνηση ενός φορτηγού που οδηγούσε ένας 36χρονος, και μετέφερε 72 σάκους με όστρακα του είδους αχιβάδα και τελλίνα, συνολικού βάρους ενός τόνου και 275 κιλών. Κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το φορτηγό και το παράνομο φορτίο του. 





Ορεστιάδα: Ημέρα δωρεάν Σπιρομέτρησης στην ΕΡΑ Ορεστιάδας
Ημέρα δωρεάν Σπιρομέτρησης διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-Ε.ΡΑ Ορεστιάδας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σωματείο Εποχικών Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ορεστιάδας) και υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας, ενώ για την υλοποίησή της συνδράμει η U.C.B. Α.Ε. και οι πνευμονολόγοι: Αθανάσιος Παπανδρέου και Ελένη Τσιάτα. Υπενθυμίζεται ότι η Σπιρομέτρηση είναι η εξέταση διάγνωσης διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), που αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου, παγκοσμίως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.