Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ανεβαίνουν σε όλο το μήκος του Έβρου οι στάθμες του ποταμού



Έντονη ανησυχία προκαλεί και η αύξηση του όγκου υδάτων που απελευθερώνονται από τα φράγματα της Βουλγαρίας, τα οποία εισρέουν στον Άρδα ποταμό. Τα νερά αυτά επιβαρύνουν περαιτέρω τον ποταμό Έβρο, του οποίου η στάθμη τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται πολύ πάνω από τα όρια συναγερμού. Οι «αποθήκες» εκτόνωσης (εκτάσεις που πλημμυρίζουν μετά από τεχνητές θραύσεις αναχωμάτων), έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες και οι δυνατότητες παρέμβασης ελαχιστοποιούνται.
Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν περαιτέρω άνοδο της στάθμης του ποταμού Έβρου-στο Πύθιο Διδυμοτείχου ήταν στα 6,15 μ. (όριο συναγερμού τα 5,70μ.) και στο Πέταλο των Φερών στα 6,60 μ. (όριο συναγερμού τα 6μ.). Η κρισιμότητα της κατάστασης οδηγεί τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεχείς ανακοινώσεις προς τους πολίτες, με τις οποίες τους καλεί να παραμείνουν μακριά από αναχώματα και να απομακρύνουν εγκαίρως αγροτικά μηχανήματα και ζώα.  

Βροχές και σήμερα στον Έβρο, που ήδη πλήττεται από πλημμύρες
Μέσα σε αυτό το κλίμα ανησυχίας, οι προβλέψεις για τον καιρό δεν ευνοούν την αποφόρτιση της κατάστασης, καθώς και για σήμερα προβλέπονται βροχοπτώσεις. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο.