Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ήταν μία…ωραία ατμόσφαιρα



Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου έγινε εχθές το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, του νέου αντιπεριφερειάρχη Έβρου, περιφερειακών συμβούλων, του δημάρχου Διδυμοτείχου και πρώην δημάρχων και αιρετών. Στην ορκωμοσία συμμετείχαν 33 δημοτικοί και 88 τοπικοί σύμβουλοι, συνολικά 121 εκλεγμένοι στον διευρυμένο δήμο Ορεστιάδας. Τον θρησκευτικό όρκο επέλεξε ο νέος δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, η δημοτική του ομάδα και η δημοτική ομάδα του παραιτηθέντος Δημήτρη Μουζά, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι επικεφαλής των άλλων τριών παρατάξεων της μειοψηφίας, Βαλάντης Παντσίδης, Μαρία Γκουγκουσκίδου και Σταμάτης Γκατζίδης.
«Είναι ημέρα ευθύνης γιατί ξεκινάει μία πορεία που θα είναι δύσκολη για την επόμενη πενταετία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυρίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το νέο δημοτικό συμβούλιο εγγυάται πως ο αγώνας αυτός θα έχει αποτέλεσμα προς όφελος του δήμου και των δημοτών». «Θα κάνουμε αντιπολίτευση που θα έχει σκοπό την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες και όχι τη στείρα αντιπαράθεση», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της παράταξης «Είναι στο χέρι μας», Βαλάντης Παντσίδης και ευχήθηκε «καλό κουράγιο και δύναμη» στο νέο δημοτικό συμβούλιο. «Θα εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας με εντιμότητα και ευσυνειδησία, με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας», ανέφερε η επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτης Γκατζίδης δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της προσπάθειας της παράταξής του «να αντισταθεί και να συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούνται και δημιουργούν ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον για τους δήμους». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο απερχόμενος δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, ο οποίος την περασμένη Τρίτη παραιτήθηκε και από δημοτικός σύμβουλος. «Εύχομαι στο καινούργιο δημοτικό συμβούλιο “καλή δύναμη” και σε όλους τους συμβούλους “γερό στομάχι” και όρεξη για προσφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάς.