Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για την αύξηση εισόδου μη νόμιμων μεταναστών από τη θάλασσα στη Σαμοθράκη



Μέτρα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος της Θράκης, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την παρατηρούμενη αύξηση εισόδου μεταναστών από τη θάλασσα στο νησί της Σαμοθράκης, ζητά από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης αναφέρεται και στην απουσία των απαραίτητων υποδομών να φιλοξενηθεί υπό βιώσιμες συνθήκες τόσο μεγάλος αριθμός μη νόμιμων μεταναστών, ενώ ζητά να ενημερωθεί και για το βαθμό συνεργασίας της Ελλάδας με την Ε. Ε. στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ελάφρυνσης της χώρας από την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών στο έδαφός της.

Συνάντηση για τον έγκαιρο προγραμματισμό του νέου σχολικού έτους



Ο έγκαιρος προγραμματισμός για το σχολικό έτος 2014-2015 θα είναι το θέμα της συνάντησης που θα έχει αύριο στην Κομοτηνή με τα στελέχη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη στις 9 το πρωί.

Θύμα απάτης από 34χρονο μία 40χρονη σε χωριό του Έβρου



Ένας 34χρονος Έλληνας είναι ο δράστης απάτης σε βάρος 40χρονης ιδιοκτήτριας επιχείρησης καυσόξυλων σε χωριό του Έβρου, ο οποίος κατάφερε να την πείσει να καταθέσει στον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, ως εγγύηση για δήθεν μελλοντική τους συνεργασία. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία και μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων του 34χρονου, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Ορεστιάδας. Ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα και στο παρελθόν την αστυνομία για το ίδιο αδίκημα, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εξαπάτησης.

«Λευκές Νύχτες» διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης



«Λευκές Νύχτες» διοργανώνει σήμερα και αύριο ο εμπορικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης, σε μία προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς. Τα καταστήματα στο κέντρο και στην παραλιακή ζώνη της πόλης θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες μουσικές εκδηλώσεις και άλλες δράσεις που θα γίνουν σε διάφορα σημεία, με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Σε επιχείρηση περισυλλογής σιδήρου βρέθηκε η κλεμμένη καμπάνα από εξωκκλήσι του Σουφλίου



Σε επιχείρηση ανακύκλωσης και περισυλλογής σιδήρου στο Διδυμότειχο, την οποία διατηρεί ένας 50χρονος, βρέθηκε η καμπάνα που είχε κλαπεί πριν από ένα χρόνο από εξωκκλήσι της περιοχής Σουφλίου. Ο 50χρονος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, αδίκημα για το οποίο έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν την αστυνομία. 

Μετακομίζει κοντά στο λιμάνι ο Ο. Λ. Α.



Σε χώρο που βρίσκεται στο λιμάνι, πίσω από την ιχθυόσκαλα, μεταφέρεται ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Οι υπηρεσίες του ΟΛΑ θα λειτουργούν στα νέα τους γραφεία από αύριο, 1η Αυγούστου.

Από 2-10 Αυγούστου η Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης 2014



Από τις 2 μέχρι τις 10 Αυγούστου θα διαρκέσει η φετινή Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης, που διοργανώνει ο δήμος και η Δημοτική Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (δίπλα στο κάμπινγκ) και στη διάρκειά τους θα εμφανιστούν περισσότεροι από 400 χορευτές πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και πολλά μουσικά σχήματα. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις Θρακιώτικες μουσικές βραδιές, μία Κρητική, μία Σαρακατσάνικη, μία Ποντιακή, Ρεμπέτικη-Λαϊκή, Ελληνική Ροκ και μία βραδιά Φιλίας των Λαών, με μουσικές από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Παράλληλα, θα λειτουργούν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα το κρασί, θα γίνουν διάφορες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ και τις 9 ημέρες θα είναι άφθονο και δωρεάν το κρασί για τους επισκέπτες.

Αλεξανδρούπολη: Συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Κηποθέατρο



Συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Αλεξανδρούπολης, «κύματα πολιτισμού». «Μάνα μου Ελλάς» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία και η είσοδος θα είναι με εισιτήριο.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Μειοδοτικός διαγωνισμός από την Ε. Β. Ζ. για τη μεταφορά τεύτλων στο Πλατύ



Σε μειοδοτικό διαγωνισμό προχωρά η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για τη μεταφορά των τεύτλων που θα συγκεντρωθούν σε οκτώ καθορισμένα σημεία με τελικό προορισμό το Πλατύ Ημαθίας. Η διαδικασία μεταφοράς αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν εταιρείες φορτηγών αλλά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την οποία η διοίκηση της Βιομηχανίας είναι σε συζητήσεις ήδη από τις αρχές του μήνα. Από τους 331.000 τόνους τεύτλων που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη που θα συγκεντρωθεί από όλη τη χώρα φέτος, οι 110.000 τόνοι υπολογίζεται ότι θα προέλθουν από την Ορεστιάδα. 

Από 5 Σεπτεμβρίου το ψηφιακό σήμα σε κεντρικό και βόρειο Έβρο



Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών καναλιών στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, όπως αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Υπενθυμίζεται ότι το ψηφιακό κέντρο της Πλάκας καλύπτει μόνο την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και την υπόλοιπη Θράκη, ενώ από τις 5 Σεπτεμβρίου το ψηφιακό σήμα θα καλύπτει το σύνολο του νομού. Εξηγώντας τους λόγους που προκάλεσαν τις καθυστερήσεις στη μετάβαση, ο αρμόδιος υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος, επικαλείται «τεχνικά αίτια που δεν ήταν γνωστά κατά τη φάση του σχεδιασμού».   

Συνελήφθη 46χρονος που επιχειρούσε να διευκολύνει την είσοδο στη χώρα 30 μη νόμιμων μεταναστών



Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 46χρονος Έλληνας που συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή του Πόρου Φερών να επιχειρεί τη διευκόλυνση της εισόδου στη χώρα 30 περίπου μη νόμιμων μεταναστών που επέβαιναν σε τρεις πλαστικές βάρκες και προσπαθούσαν να φτάσουν στην ελληνική όχθη. Με την εμφάνιση των συνοριακών φυλάκων στο σημείο, οι μετανάστες επέστρεψαν στην τουρκική πλευρά ενώ ο 46χρονος συνελήφθη και κατασχέθηκε το Φορτηγό που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση, με το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει τους 30 αλλοδαπούς.

Πνίγηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 29χρονος Ιερέας από τη Δαδιά Σουφλίου



Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος ενός 29χρονου ιερέα από τη Δαδιά, ο οποίος, για άγνωστο λόγο έχασε την ισορροπία του ενώ περπατούσε το απόγευμα της Δευτέρας με φιλικό του πρόσωπο σε προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και έπεσε στο νερό. Στο σημείο έφτασαν άμεσα λιμενικοί με πλωτό περιπολικό, που ανέσυραν αναίσθητο τον 29χρονο, καθώς επίσης και η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον νεαρό Ιερέα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μείωση του πληθυσμού των πελαργών στον Έβρο



Περίπου κατά 9% μειώθηκε την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των φωλιών πελαργών στον Έβρο, σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής του είδους. Συγκεκριμένα, το 2004, στην πρώτη απογραφή που είχε γίνει, είχαν μετρηθεί 312 φωλιές, από τις οποίες οι 273 είχαν και νεοσσούς, ενώ το 2014 οι φωλιές ήταν 284 και αυτές με νεοσσούς 251.  Οι οικισμοί με τις περισσότερες φωλιές ήταν οι Φέρες, με 26 φωλιές με νεοσσούς, το Πραγγί με 22, η Νέα Βύσσα με 10 και το Διδυμότειχο με 9. Εν τω μεταξύ, σε μήνυμά τους με αφορμή και την τελευταία μέτρηση, οι φορείς κάνουν λόγο για την ανάγκη λήψης μέτρων αντιστροφής της τάσης μείωσης του πληθυσμού του πελαργού, «καθώς η παρουσία όλων των πουλιών και των πελαργών, αποτελεί δείκτη της ποιότητας του περιβάλλοντος που ζούμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Αλεξανδρούπολη: «η ωραία κοιμωμένη ξύπνησε» στο Κηποθέατρο



Η παράσταση «η κοιμωμένη ξύπνησε» παρουσιάζεται απόψε, στις 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία. Η παράσταση είναι ενταγμένη στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης και η είσοδος είναι με εισιτήριο. 

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τρένα για τη μεταφορά τεύτλων από Ορεστιάδα στο Πλατύ



Με δύο σιδηροδρομικά δρομολόγια καθημερινά, για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, αναμένεται να διεκπεραιωθεί η μεταφορά των τεύτλων από το εργοστάσιο Ορεστιάδας στο εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερο Βήμα». Εν τω μεταξύ, τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ φαίνεται ότι θα κάνουν πιο συχνή την εμφάνισή τους με δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, κυρίως για εμπορικές μεταφορές, καθώς υπάρχουν ήδη στα σκαριά συμφωνίες με εταιρείες που εδρεύουν στη Θράκη και ενδιαφέρονται για τη μεταφορά των προϊόντων τους προς τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Πειραιά.  

Μ. Ουζουνίδης: «Να στείλει μήνυμα ο λαός του Έβρου»



«Να στείλουν επιτέλους ένα μήνυμα», καλεί τους πολίτες του νομού ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, αναφερόμενος σε ανακοίνωσή του στο θέμα του Εργοστασίου Ζάχαρης. Ο κ. Ουζουνίδης υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά την οικονομική ενίσχυση που είχε λάβει πριν από οκτώ μήνες, μετά από παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, το καταχρεωμένο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και υπογραμμίζει ότι η σημερινή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια στις εκλογές συγκεντρώνουν ποσοστό το 90%, θα έπρεπε  να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και να εξασφαλίσει τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου.  «Οι αδιάφοροι όμως, Σαμαράς- Βενιζέλος-Στουρνάρας- Σταμάτης κλπ., θέλησαν να κάνουν ένα ακόμη «δωράκι» στην Τράπεζα Πειραιώς που μετά την Αγροτική Τράπεζα, τώρα παίρνει και την Ε.Β.Ζ.», σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Ουζουνίδης.

Εξιχνίαση δύο περιστατικών κλοπής στη Σαμοθράκη



Εξιχνιάστηκαν τα δύο περιστατικά κλοπών σε βάρος δύο ηλικιωμένων που διέπραξε μία 47χρονη Ελληνίδα στη Σαμοθράκη. Η γυναίκα εμφανίστηκε στα σπίτια ενός 84χρονου και μίας 77χρονης με το πρόσχημα πώλησης ειδών προικός και όταν μπήκε στις δύο οικείες, κατάφερε με τη μέθοδο της απασχόλησης να αφαιρέσει, συνολικά, χρηματικό ποσό 110 ευρώ, δύο κλειδιά και διάφορα έγγραφα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.  

Σύλληψη διακινητή μη νόμιμων μεταναστών



Στην Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε ένας 32χρονος Έλληνας που συνελήφθη τις πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου να μεταφέρει με φορτηγό 21 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι το φορτηγό είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από την Ξάνθη.  

Αλεξανδρούπολη: «Πέρσες» από το Κ. Θ. Β. Ε.



Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανεβαίνει απόψε στις 9 μ.μ. στη σκηνή του Κηποθέατρου του πάρκου Εγνατία στην Αλεξανδρούπολη με την παράσταση «Πέρσες». Η παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Φέρτης και ο Άλκης Σακελλαρίου, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «κύματα πολιτισμού». Η είσοδος είναι με εισιτήριο.

Στις 8, 9 κα 10 Αυγούστου το 12ο Φεστιβάλ Τυχερού



Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίνο, Νέβμα, Κατερίνα Στικούδη και E. N. D. θα εμφανιστούν στο τριήμερο 12ο φεστιβάλ Τυχερού, που θα διεξαχθεί δίπλα στη λίμνη του Οικοτουριστικού Κέντρου στις 8, 9 και 10 Αυγούστου. Στις παράλληλες εκδηλώσεις οι διοργανωτές έχουν εντάξει τουρνουά 5Χ5, τένις και πολλές άλλες δράσεις.  

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Συνέχιση του αγώνα μέχρι να λειτουργήσει και πάλι το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας



«Αυτός ο αγώνας θα σταματήσει μόνο όταν δικαιωθεί: Όταν ανοίξει το εργοστάσιο». Με αυτήν τη δήλωση φορείς και εργαζόμενοι του ζαχαρουργείου έδωσαν από το τελωνείο των Καστανεών το στίγμα των προθέσεών τους για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και μέρες, μετά την ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας. Παράλληλα, επανέλαβαν τα μηνύματά τους στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές-υφυπουργούς από τον Έβρο ότι «εάν δεν αγωνιστούν για να ανοίξει το εργοστάσιο, καλά θα κάνουν να παραιτηθούν». Η κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής ξεκίνησε το πρωί με τους εργαζόμενους να αδειάζουν τσουβάλια με ζάχαρη μπροστά στα γραφεία των κ. κ. Ντόλιου, Δερμεντζόπουλου και Γεροντόπουλου στην Ορεστιάδα και συνεχίστηκε με συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Καστανεών για μία περίπου ώρα. Το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

Καταροοϊκός και ευλογιά «θερίζουν» εκτροφές της ΑΜΘ



Δεκατρείς εκτροφές προβάτων, σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα, έχουν ήδη προσβληθεί από τον καταρροϊκό πυρετό, από τις 10 Ιουλίου και μετά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν υπόνοιες για κρούσματα σε άλλες 27 εκτροφές, ενώ η εκτίμηση των κτηνιάτρων είναι ότι η επιδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και προσβάλει κυρίως πρόβατα και σπανιότερα βοοειδή ή αίγες. Όσον αφορά το μέτωπο της ευλογιάς, έξι νέες εστίες παρατηρήθηκαν στους οικισμούς Λυκόφης, Προβατώνα και Λαγυνών, ενώ υπάρχει υπόνοια ενός νέου κρούσματος στο Αρδάνιο. Οκτακόσια οκτώ (808) ζώα έχουν ήδη θανατωθεί και έχουν τεθεί εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού της νόσου, παράλληλα με τα μέτρα που ισχύουν για τον καταρροϊκό.   

Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη-Τ. Κουίκ για την ευλογιά και τον καταρροϊκό


Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί στην κτηνοτροφία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η «αδράνεια» με την οποία αντιμετωπίζονται από την πλευρά του υπουργείου η ευλογιά και ο καταρροϊκός πυρετός, κατέθεσαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ και Μαρίνος Ουζουνίδης. Οι δύο βουλευτές παραθέτουν τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας, ενώ υπογραμμίζουν και την άρνηση του υπουργείου να λειτουργήσει το «Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων» Ορεστιάδας, που όπως σημειώνουν, «παραμένει ένα άψυχο κτίσμα». Καταλήγοντας ερωτούν εάν υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης των υπηρεσιών με τον απαιτούμενο αριθμό κτηνιάτρων, για το οποίο υπήρχε δέσμευση αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε, εάν θα υπάρξει άμεση αποζημίωση για τα ζώα που θανατώθηκαν, εάν υπάρχει πρόθεση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να επισκεφθεί ο ίδιος την περιοχή για να δει από κοντά την κατάσταση και εάν θα λειτουργήσει επιτέλους το «Διαβαλκανικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων» Ορεστιάδας.     

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο



Οκτώ διαδικαστικά θέματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, σήμερα στις 7 το απόγευμα. Πάντως, η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Αλεξανδρούπολης, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης, έχει ήδη καταθέσει δύο ψηφίσματα προς συζήτηση, για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και για την Παλαιστίνη. Στο πρώτο τονίζεται ότι με την απόφαση της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ να αναστείλει τη λειτουργία των ζαχαρουργείων, ουσιαστικά διευκολύνονται τα μεγάλα ευρωπαϊκά μεγαθήρια να κυριαρχήσουν και να μονοπωλήσουν το κύκλωμα της ζάχαρης. Όσον αφορά τη σφαγή στην Παλαιστίνη, το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάνει λόγο για «βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό» και απαιτεί, μεταξύ άλλων,  την καταδίκη του εγκλήματος, την άμεση παύση των αεροπορικών επιδρομών και των χερσαίων επιχειρήσεων ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης αλλά και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής.   

Σουφλί: Η αξιολόγηση υπαλλήλων στο δημοτικό συμβούλιο



Το θέμα της αξιολόγησης υπαλλήλων έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου, σε συνεδρίαση που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Ιουλίου. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και συνολικά θα συζητηθούν 19 θέματα.  

Αλεξανδρούπολη: «Καλά Σαράντα» στο Κηποθέατρο από την ομάδα τρία 33



Την παράσταση «καλά σαράντα» παρουσιάζει απόψε στο Κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία η θεατρική ομάδα τρία 33. Η παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Αλεξανδρούπολης και θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι με εισιτήριο.

“Praggi festival” στο Πραγγί Διδυμοτείχου την 1η Αυγούστου



Το “Praggi festival” διοργανώνεται την Παρασκευή 1η Αυγούστου στο γήπεδο του χωριού. Το πρόγραμμα θα ανοίξει από νωρίς το απόγευμα με dj και μετά τις 9 το βράδυ στο χώρο του γηπέδου θα εμφανιστούν πέντε τοπικά μουσικά σχήματα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ ανακοίνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας.  

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο Καστανεών για το εργοστάσιο ζάχαρης



Κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ζαχαρουργείου, σωματεία και φορείς της περιοχής. Στις 11 π. μ. στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση και θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στο τελωνείο των Καστανεών. Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει στα μέλη του και σε όλους τους πολίτες η Επαγγελματική Ένωση Ορεστιάδας, υπογραμμίζοντας ότι είναι ώρα «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Πέντε δημοτικές επιχειρήσεις και εταιρείες του Έβρου δεν έχουν απογραφεί



Πέντε επιχειρήσεις του Έβρου, που εποπτεύονται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού, περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Εσωτερικών με τις δημοτικές και αναπτυξιακές εταιρείες που δεν έχουν ακόμη απογραφεί. Πρόκειται για τα δημοτικά ραδιόφωνα Φερών και Διδυμοτείχου, τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α. Ε., την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ορεστιάδας και την Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης βορείου Έβρου. Σε ό, τι αφορά, πάντως την Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου Ορεστιάδας, είναι ανενεργή τα τελευταία χρόνια και έχει τεθεί υπό εκκαθάριση ήδη από το 2012, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα ακόμα η ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας.   

Νέα ζώνη προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό στον Έβρο



Νέα ζώνη προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό στον Έβρο ανακοίνωσε η περιφερειακή ενότητα Έβρου, μετά τη βεβαίωση κρουσμάτων σε εκτροφές αιγοπροβάτων στους οικισμούς Σιδηροχωρίου του δήμου Σουφλίου και Δορικού του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η νέα ζώνη ελέγχου εκτείνεται στα 20 χιλιόμετρα από τις εκμεταλλεύσεις των δύο οικισμών και στις περιοχές επιτήρησης καταγράφονται όλες οι εκτροφές, εφαρμόζεται πρόγραμμα επιδημιολογικής επιτήρησης στηριζόμενο στον περιοδικό ορολογικό έλεγχο και απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων για 21 ημέρες από την επιβεβαίωση της εστίας μόλυνσης.  

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για το νομοσχέδιο για τα δάση



Για «πλιάτσικο» που έχει ως μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση «πελατειακών συμφερόντων και οικοδομικών συνεταιρισμών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα δάση. «Η πολιτική καταστροφής και λεηλασίας της συγκυβέρνησης φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τον εξωφρενικό τίτλο “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση-βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών-ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας”» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. «Το νομοσχέδιο λεηλατεί τα δασικά οικοσυστήματα, επιβραβεύει τους μέχρι σήμερα καταπατητές δασικών εκτάσεων, διευκολύνει την παραχώρηση δασών σε ιδιώτες και επιτρέπει σε αυτά κάθε είδους δραστηριότητα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και καλεί την κοινωνία σε κοινό αγώνα και δράση «για την ανατροπή των πολιτικών αυτών και εκείνων που τις υπηρετούν».   

Εργατικό Κέντρο Έβρου: «Να σταματήσει το έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας»



Την «έντονη οργή του για το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς και τον τραυματισμό χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων», εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Έβρου, τονίζοντας ότι «η διεθνής κοινότητα επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα και να μη μένει απλώς παρατηρητής». Επισημαίνει επίσης πως «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ε. Ε. και των Διεθνών Οργανισμών» και δηλώνει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, «ενώνοντας τη φωνή του με όλους εκείνους που αντιδρούν και απαιτούν την ειρήνη στην περιοχή».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απόψε στον Άρδα



Ο Lava και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ανεβαίνουν απόψε στην κεντρική σκηνή του 20ου Φεστιβάλ «Άρδας 2014». Δύο τοπικά σχήματα πριν τις 9 το βράδυ και άλλο ένα μετά τα μεσάνυχτα, θα εμφανιστούν στην εναλλακτική σκηνή, ενώ συνεχίζονται για τρίτη ημέρα τα τουρνουά Beach Volley και τάβλι, που διεξάγονται στο χώρο της Συνάντησης, στις όχθες του ποταμού Άρδα στις Καστανιές. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με τη Χαρούλα Αλεξίου, τη Dilec Koc, τον Θοδωρή Κοτονιά, την Ειρήνη Νικολάου και τα Μακρινά Ξαδέρφια. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Ιουλίου με τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Γιώργο Μαργαρίτη. 

Αλεξανδρούπολη: Τρεις θεατρικές παραστάσεις στο Κηποθέατρο



Η θεατρική παράσταση “Hangover”, με τους Σωτήρη Καλυλβάτση και Μάριο Αθανασίου, θα παρουσιαστεί απόψε στις 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο Εγνατία, στην Αλεξανδρούπολη. Δύο ακόμη παραστάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «κύματα πολιτισμού» για το Σαββατοκύριακο. Αύριο θα παρουσιαστεί το έργο «δείπνο με φίλους», με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Κλέωνα Γεωργιάδη, Ρένια Λουιζίδου και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και την Κυριακή στη σκηνή του Κηποθέατρου θα εμφανιστούν ο Γιώργος Κιμούλης, ο Δημήτρης Πιατάς και η Φαίη Ξυλά, στην παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες».

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ορεστιάδα: Κινητοποίηση για το εργοστάσιο ζάχαρης-διαμαρτυρία στο τελωνείο Καστανεών



Προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11 το πρωί και ακολούθως διαμαρτυρία στο τελωνείο των Καστανεών πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Ορεστιάδας μαζί με τους φορείς της περιοχής, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις κατά του κλεισίματος του εργοστασίου. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ, τονίζοντας πως αγρότες και εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν «για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό, παραγωγικούς συνεταιρισμούς και καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές βιομηχανίες θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας, θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες, επάρκεια φτηνών, υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία».   

Δήλωση Α. Γιαννακίδη για τα οφέλη του ζεόλιθου στην τευτλοκαλλιέργεια



«Είναι η κατάλληλη στιγμή να συνδυάσουμε τα οφέλη του ζεόλιθου με την πολυετή δυναμική παρουσία του εργοστασίου ζάχαρης στη Νέα Ορεστιάδα έτσι ώστε να έχουμε μια στρατηγική λύση με διαχρονικές αξίες», σχολίασε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, με αφορμή την πρόσφατη αδειοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για έρευνα κοιτασμάτων ζεόλιθου στην περιοχή Κόκκαλο Πετρωτών του δήμου Ορεστιάδας. Ο κ. Γιαννακίδης σημειώνει ότι η χρήση ζεόλιθου στην τευτλοκαλλιέργεια μπορεί να δώσει νέες προοπτικές στο εργοστάσιο, καθώς θα μειώσει το κόστος της γεωργικής παραγωγής μέσα από την εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των τεύτλων.

Με πρόσκληση Τ. Κουίκ έρχεται στην ΑΜΘ η Ο. Κεφαλογιάννη



«Στον μεγάλο κρυμμένο και αναξιοποίητο τουριστικό θησαυρό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», όπως τον χαρακτήρισε, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Τουρισμό, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Κουίκ τόνισε την ανάγκη «αξιοποίησης αυτού του πλούτου», υποστηρίζοντας πως «εκτός από την οικονομική ανάπτυξη θα έχει και ευεργετικά αποτελέσματα και στα εθνικά θέματα της Θράκης». Μάλιστα, απηύθυνε πρόσκληση και στην υπουργό Τουρισμού να επισκεφθεί την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία έγινε αποδεκτή από την κα. Κεφαλογιάννη.

Συνεχίζεται με Κίτρινα Ποδήλατα και Πάνο Κατσιμίχα ο Άρδας



Ο Γιώργος Ιωαννίδης, τα Κίτρινα Ποδήλατα και ο Πάνος Κατσιμίχας είναι τα μουσικά σχήματα που ανεβαίνουν απόψε στην κεντρική σκηνή του 20ου Φεστιβάλ «Άρδας 2014». Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς θα συνεχιστεί στην κεντρική σκηνή με ένα μουσικό αφιέρωμα στους Black Sabbath και τους Deep Purple, που θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής της Νέας Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής». Δύο μουσικά σχήματα θα φιλοξενήσει τα ξημερώματα η εναλλακτική σκηνή του φεστιβάλ, ενώ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα τουρνουά Beach Volley και τάβλι, που διεξάγονται στο χώρο της Συνάντησης, στις όχθες του ποταμού Άρδα στις Καστανιές. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 27 Ιουλίου.