Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Β. Μαυρίδης, Π. Πατσουρίδης, Θ. Βίτσας οι νικητές του δεύτερου γύρου σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σαμοθράκη

Ο Βασίλης Μαυρίδης στο δήμο Ορεστιάδας, ο Παρασκευάς Πατσουρίδης στο δήμο Διδυμοτείχου και ο Θανάσης Βίτσας στο δήμο Σαμοθράκης είναι οι νικητές του δεύτερου γύρου στους τρεις δήμους του Έβρου όπου δεν είχε εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Μαυρίδης στο δήμο Ορεστιάδας επικράτησε με ποσοστό 58,39% και κερδίζει τις 20 από τις 33 έδρες του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δημήτρης Μουζάς, μετά από δύο θητείες στο τιμόνι του δήμου, συγκέντρωσε ποσοστό 41,61% και καταλαμβάνει εννέα έδρες. Στο δήμο Διδυμοτείχου, ο Παρασκευάς Πατσουρίδης κατάφερε την επανεκλογή του με ποσοστό 54,52%, αφήνοντας δεύτερο στον επαναληπτικό γύρο τον Χρήστο Τοκαμάνη, με 45,48%, παρότι ο κ. Τοκαμάνης προηγούνταν την πρώτη Κυριακή. Στο
δήμο Σαμοθράκης, ο Θανάσης Βίτσας θα είναι ο επόμενος δήμαρχος στο νησί, καθώς επικράτησε με 52,15% στον δεύτερο γύρο και άφησε δεύτερη την Χρύσα Αντωνάκη, με 47,85%, η οποία είχε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο. 





Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας

Από τους: Δημήτρη Τσελεμπή (Τριγώνου), Δήμο Δεληδήμου (Τριγώνου), Μπελτσίδη Πασχάλη (Τρίγωνο), Σαράντη Μπαχτσεβανίδη (Κυπρίνου), Χρήστο Ορμανλίδη (Βύσσας), Γραμμένος Κουμπρίδης (Βύσσας), Ελένη Σταμούδη-Λυμπερίδου (Βύσσας), Αθανάσιο Γκακίδη (Ορεστιάδας), Γιώργο Καραγιάννη (Ορεστιάδας), Γιάννη Παπαϊωάννου (Ορεστιάδας), Γιάννη Περιστεράκη (Ορεστιάδας), Βασίλη Παπαμιχαήλ (Ορεστιάδας), Δημήτρη Πάλλα (Ορεστιάδας), Παναγιώτη Τονίδη (Ορεστιάδας), Σταύρο Λαγγουρίδη (Ορεστιάδας), Αναστασία Γκαϊδατζή-Σκουταριανού (Ορεστιάδα), Αρχοντή Αρχοντίδη (Ορεστάδας), Γιάννη Παπαδόπουλο (Ορεστιάδας), Χρήστο Στάικο (Ορεστιάδας) και Αλέξανδρο Μπαρμπούδη (Ορεστιάδας), θα αποτελείται η δημοτική ομάδα του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Από την παράταξη του Δημήτρη Μουζά, εκτός από τον ίδιο εκλέγονται επίσης οι: Δημήτρης Βαρσαμακίδης (Ορεστιάδας), Τάσος Παπαδόπουλος (Ορεστιάδας), Τζιώρτας Αθανάσιος (Ορεστιάδας), Φώτης Ουζουνίδης (Κυπρίνου), Βαγγέλης Μαρασλής (Βύσσας), Γιώργος Κάκος (Βύσσας), Κωνσταντίνος Σιαφκαλόζης (Τριγώνου) και Γεώργιος Γεωργίου (Βύσσας). Τις υπόλοιπες τέσσερις έδρες του δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνουν: ο Βαλάντης Παντσίδης και Θεόφιλος Μελάς, από το συνδυασμό «Είναι στο χέρι μας», η Μαρία Γκουγκουσκίδου, από το συνδυασμό «Τόπος να ΖΩ» και ο Σταμάτης Γκατζίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση.  

Νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Γιώργος Παυλίδης

Ο Γιώργος Παυλίδης είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ποσοστό 56,34%. Ο νυν περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης συγκέντρωσε 43,66% και θα περιοριστεί στην επόμενη σύνθεση του
περιφερειακού συμβουλίου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Τριάντα μία είναι οι έδρες για τον κ. Παυλίδη, 10 είναι οι έδρες της παράταξης του Άρη Γιαννακίδη. Το υψηλότερο ποσοστό της «Περιφερειακής Αναγέννησης» του Γιώργου Παυλίδη καταγράφηκε στον Έβρο, όπου συγκέντρωσε 61,43%. Αντίστοιχα, στη Δράμα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό του ο κ. Γιαννακίδης, με 48,7%. 

Πρώτη η Ν. Δ. στον Έβρο, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάρχησε στον Έβρο η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, με ποσοστό 31,75% στο 98,33% της ενσωμάτωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με 15,49% και τρίτη η Χρυσή Αυγή με 11,11%. Ακολουθούν: η Ελιά με 10%, το Ποτάμι με 5,86%, το ΚΚΕ με 3,55%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,26% και ο ΛΑΟΣ με 2,05%. Τα υψηλότερα ποσοστά της στο νομό κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία στο δήμο Διδυμοτείχου, με 37,95% και ακολουθούν ο δήμος Ορεστιάδας (34,40%), ο δήμος Σουφλίου (33,61%), ο δήμος Αλεξανδρούπολης (27,38%) και ο δήμος Σαμοθράκης (25,41%). Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεύτερη δύναμη σε όλους τους δήμους του Έβρου, με εξαίρεση το δήμο Ορεστιάδας όπου στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΕΛΙΑ (13,10%). Ο υψηλότερο ποσοστό του μεταξύ των πέντε δήμων του νομού, κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη (22,02%). Τρίτη είναι Χρυσή Αυγή σε όλους τους δήμους, εκτός από το δήμο Σαμοθράκης, όπου στην τρίτη θέση βρέθηκε η ΕΛΙΑ.  

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά «κουνήθηκε» ο Έβρος από την ισχυρή σεισμική δόνηση του Σαββάτου

Πρωτόγνωρα έντονα έγινε αισθητή στον Έβρο η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12.25 το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και, ευτυχώς, προκάλεσε μόνο μικρές ζημιές σε παλαιά κτίσματα. Η αναστάτωση, πάντως, που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, καθώς οι κάτοικοι του Έβρου δεν είναι συνηθισμένοι σε μεγάλους σεισμούς, με αποτέλεσμα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του νομού, ο κόσμος να βγει στους δρόμους. Αισθητοί έγιναν και κάποιοι μετασεισμοί που σημειώθηκαν, μέχρι και εχθές αργά το μεσημέρι. 

Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκε ο 33χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη το Σάββατο στο ύψος των Ψαθάδων, επειδή μετέφερε με Ι. Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο 38 μη νόμιμους μετανάστες. Την ίδια ημέρα, σε άλλο περιστατικό, στο τελωνείο των Καστανεών συνελήφθη και ένας 57χρονος Τούρκος, καθώς στο Ι. Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε κρυμμένη κάτω από κουβέρτες στα πίσω καθίσματα μία μη νόμιμη μετανάστρια, την οποία ο άνδρας επιχείρησε να περάσει παράνομα σε Ελληνικό έδαφος.    

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Κυριακή τριπλής κάλπης

Κυριακή δεύτερου γύρου εκλογών για δήμους και Περιφέρεια αλλά και Ευρωεκλογών η ερχόμενη, και τρεις κάλπες θα βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολίτες. Για τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ τα ψηφοδέλτια που θα πάρουν οι ψηφοφόροι στα χέρια τους θα είναι αυτά της «Περιφερειακής Αναγέννησης», του Γιώργου Παυλίδη, και της «Κοινωνικής Συμμαχίας», του Άρη Γιαννακίδη. Στο νομό Έβρου, οι δημότες Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης καλούνται να επιλέξουν για δήμαρχο τον έναν από τους δύο που πέρασαν στον δεύτερο γύρο και συγκεκριμένα: στο δήμο Ορεστιάδας μεταξύ Βασίλη Μαυρίδη και Δημήτρη Μουζά, στο δήμο Διδυμοτείχου μεταξύ Χρήστου Τοκαμάνη και Παρασκευά Πατσουρίδη και στο δήμο Σαμοθράκης μεταξύ Χρύσας Αντωνάκη και Θανάση Βίτσα. Τόσο για τις Περιφερειακές όσο και για τις
δημοτικές εκλογές, τα ψηφοδέλτια θα είναι “ασταύρωτα”. Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές, επισήμως οι υποψήφιοι συνδυασμοί που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο είναι 43, ωστόσο σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές είναι πολύ πιθανό οι εκλογείς να πάρουν λιγότερα ψηφοδέλτια, αφού κάποια μικρότερα κόμματα ή υποψήφια σχήματα δεν έστειλαν υλικό έξω από την περιφέρεια της Αττικής. Για τη σταυροδοσία, οι εκλογείς μπορούν να επιλέξουν από έναν μέχρι τέσσερις υποψηφίους ευρωβουλευτές του ψηφοδελτίου της επιλογής τους. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα εκλέγει 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.   

Ανοιχτή στήριξη στην «Κοινωνική Συμμαχία» δηλώνει ο συνδυασμός «Οικολογία-Αλληλεγγύη»

Ανοιχτή στήριξη στον συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία» του Άρη Γιαννακίδη, δηλώνει ο συνδυασμός «Οικολογία-Αλληλεγγύη», σημειώνοντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα διλήμματα». Ο συνδυασμός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του,  έθεσε εν όψει των επαναληπτικών εκλογών και στην «Περιφερειακή Αναγέννηση» και στην «Κοινωνική Συμμαχία» οκτώ συγκεκριμένα ερωτήματα, για την ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσουν, για την εκμετάλλευση του χρυσού και του Ουρανίου, για τις πολιτικές ενίσχυσης του τοπικού παραγωγικού ιστού, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και των προστατευόμενων περιοχών της Περιφέρειας και για τις πολιτικές αντιμετώπισης των διαφορετικής εθνολογικής καταγωγής Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. «Με βάση τις απαντήσεις που μας δόθηκαν ή δεν μας δόθηκαν, αλλά και τις τοποθετήσεις των δύο υποψήφιων συνδυασμών στη διάρκεια της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου, ειδικά σε σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν την Περιφέρειά μας, όπως το θέμα της εξόρυξης Χρυσού, η “Οικολογία-Αλληλεγγύη” στηρίζει στις επαναληπτικές εκλογές για την Περιφέρεια ΑΜΘ την “Κοινωνική Συμμαχία” με επικεφαλής τον Άρη Γιαννακίδη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.   

Χ. Τοκαμάνης: «Στις επαναληπτικές εκλογές να αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση και η νομιμότητα»

Για επιβεβαίωση των καταγγελιών περί «εκτεταμένων, αθέμιτων και παράνομων παρεμβάσεων σε ψηφοφόρους του δήμου Διδυμοτείχου», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης, που στον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής θα αναμετρηθεί με τον Παρασκευά Πατσουρίδη. «Και με επίσημη

εισαγγελική πράξη, οι υποψίες μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Τοκαμάνης, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα, «προκειμένου να αποδοθούν βαρύτατες ποινικές ευθύνες σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν την επιλήψιμη διαδικασία». Καταλήγοντας, ο κ. Τοκαμάνης εκφράζει την πεποίθησή του πως στις επαναληπτικές εκλογές θα αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση και η νομιμότητα». 

Διδυμότειχο: Εθελοντικός καθαρισμός στο Κάστρο

Εθελοντικό καθαρισμό του Κάστρου του Διδυμοτείχου διοργανώνει την 1η Ιουνίου ο Σύλλογος «Καστροπολίτες-Γνώση και Δράση». Τη δράση καλούνται να στηρίξουν όλοι οι φορείς, τα σωματεία και οι σύλλογοι της περιοχής Διδυμοτείχου, προκειμένου να είναι περιποιημένο και επισκέψιμο το Κάστρο. Σημείο συνάντησης για τους εθελοντές θα είναι το πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από το τουριστικό περίπτερο. Η συνάντηση θα γίνει στις 10.30 το πρωί της 1ης Ιουνίου.   

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Β. Μαυρίδης: «Ναι» σε τηλεοπτικό ντιμπέτ με τον Δημήτρη Μουζά, αλλά στη Δημοτική Τηλεόραση

«Ο κ. δήμαρχος το αποφάσισε…θέλει να βρεθούμε σε τηλεοπτική συζήτηση. Η απάντησή μου; Ευχαρίστως! Γιατί όμως να κάνουμε τόσα χιλιόμετρα για να διεξαχθεί ο μεταξύ μας διάλογος; Μένουμε στην Ορεστιάδα και η πόλη μας μάς προσφέρει την ευκαιρία να προβάλλουμε τις θέσεις μας στο στούντιο της Δημοτικής τηλεόρασης». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, απαντώντας στην πρόσκληση του έτερου διεκδικητή του δεύτερου γύρου στο δήμο Ορεστιάδας, Δημήτρη Μουζά, που είχε απευθύνει πρόσκληση προς τον κ. Μαυρίδη για ένα μεταξύ τους ντιμπέιτ σε ιδιωτικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Μαυρίδης προτείνει το ρόλο συντονιστή να έχει δημοσιογράφος της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας και τις ερωτήσεις να απευθύνουν δημοσιογράφοι από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής. Καταλήγοντας, ο κ. Μαυρίδης σημειώνει με νόημα ότι σε περίπτωση εκλογής του «η Δημοτική Τηλεόραση θα ανοίξει για τους πολίτες και τον δημόσιο διάλογο, δεν θα κρύβει ρεπορτάζ και δε θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων». 

Τ. Κουίκ: «Ιδιαίτερα αστείες και γελοίες» οι προσεγγίσεις για στήριξη Παυλίδη ή Γιαννακίδη

«Συνιστώ να σταματήσουν οι τηλεφωνικές παρενοχλήσεις από στελέχη των δύο συνδυασμών που διεκδικούν στον δεύτερο γύρο την περιφερειακή διοίκηση στην ΑΜΘ, νομίζοντας ότι μπορούν να μας “ρίξουν”», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδα μας», Τέρενς Κουίκ, που υποστηρίχθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Τελεία και παύλα. Ο Συνδυασμός μας έβαλε τις προϋποθέσεις απέναντι και στους δύο υποψήφιους. Δεν πουλάμε τη Θράκη για λίγα ψηφαλάκια ή για μια θέση στην Περιφέρεια», προσθέτει ο κ. Κουίκ και χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αστείο και γελοίο», να χρησιμοποιούνται ακόμη και πρώην βουλευτές της ΝΔ ή γνωστά της στελέχη της, αλλά και γνωστοί ΠΑΣΟΚτζήδες, που ζητούν τη στήριξη Παυλίδη ή Γιαννακίδη, αντίστοιχα. 

Δήλωση Β. Καραφεϊζή για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο Διδυμότειχο

«Επειδή πιστεύουμε στην κρίση του κάθε ψηφοφόρου και το αποδείξαμε με τη στάση μας, οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο δήμο μας θα είναι υπόθεση του καθενός μας, βασιζόμενος στη βούλησή του και μόνο», αναφέρει σε δήλωσή της για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Διδυμότειχο η κα. Βάγια Καραφεϊζή. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, το δήμο Διδυμοτείχου διεκδικούν οι κ. κ. Χρήστος Τοκαμάνης και Παρασκευάς Πατσουρίδης.   

Επιστολή στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για το δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης απέστειλε ο Π. Μιχαηλίδης

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, με το ερώτημα εάν το Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοιχτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος», απέστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ. Σ. Α. για την Αλεξανδρούπολη», Παύλος Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης ζητά επίσης να πληροφορηθεί κατά πόσο η αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραθαλάσσιας έκτασης προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες. 

“STΑGE ONE” θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Έβρου

Την υλοποίηση του προγράμματος επιχειρησιακής επιτάχυνσης “stage one” ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Έβρου. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να επιταχύνει τις διαδικασίες μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας ώστε να φτάσει γρήγορα σε ένα ικανό επίπεδο ωριμότητας και διεκδίκησης χρηματοδότησης, να παράγει το πρωτότυπο προϊόν της και να το φέρει στη συνέχεια στην αγορά. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή απευθείας στο Επιμελητήριο Έβρου. 

Αλεξανδρούπολη: Διάλεξη για την «Αρχαιοαστρονομία» από τον Δ. Τριαντάφυλλο

«Αρχαιοαστρονομικές και εθνοαστρονομικές έρευνες στο χώρο της Θράκης» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει αύριο στις 8 το βράδυ στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, Διαμαντής Τραιντάφυλλος. Στη διάλεξη θα αναλυθεί η επιστήμη της αρχαιοαστρονομίας, δηλαδή της επιστήμης που μελετά τις γνώσεις και τις αντιλήψεις των αρχαίων πολιτισμών για τα ουράνια σώματα και τις απαντήσεις που αναζητά ο άνθρωπος ανά τους αιώνες στον ουρανό για τα υπαρξιακά του ερωτήματα. Επίσης θα γίνει αναφορά σε πρακτικά θέματα προσανατολισμού, εναλλαγής εποχών και πρόβλεψης καιρικών φαινομένων, που αποτελούσαν πάντα οδηγό στην καθημερινότητα γεωργών και κτηνοτρόφων. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.     

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

«Απογοητευτικό το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Ορεστιάδας…»

Την απογοήτευσή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Ορεστιάδας εξέφρασαν και οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών που αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών για το δήμο Ορεστιάδας, τονίζοντας πως ο κόσμος ψήφισε παραδοσιακά και από συνήθεια, αυτούς που τόσα χρόνια έμαθε να ψηφίζει, χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό κριτήριο. Οι κ.κ. Γκατζίδης, Παντσίδης και η κα. Γκουγκουσκίδου, που φιλοξενήθηκαν το πρωί στο studio της Ε. ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας, σχολίασαν και τις συνθέσεις των ψηφοδελτίων των δύο διεκδικητών του δήμου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη και Δημήτρη Μουζά, παρατηρώντας ότι αυτά καταρτίστηκαν «με όρους κατάληψης της εξουσίας και όχι με όρους πολιτικούς». Κοινή εκτίμηση και των τριών ήταν ότι, ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο
υποψηφίους θα εκλεγεί, η διοίκηση του δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει μόνο διαχειριστικό ρόλο, αφού και οι επικεφαλής αλλά και οι υποψήφιοι των συνδυασμών τους δεν έχουν καμία πρόθεση να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών και του δήμου. «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μοιράσουν τις θέσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Απαντώντας στο ερώτημα για τη στάση που θα τηρήσουν εν όψει δεύτερου γύρου, και οι τρεις απέκλεισαν κατηγορηματικά κάθε περίπτωση υποστήριξης του κ. Μαυρίδη ή του κ. Μουζά. «Η ψήφος των πολιτών θα πρέπει να είναι αρνητική και για τους δύο»,
σημείωσε η κα. Γκουγκουσκίδου, «να μην υποκύψουν σε διλήμματα», κάλεσε τους δημότες ο κ. Γκατζίδης, «υπάρχει και το άκυρο», υπενθύμισε ο κ. Παντσίδης.  

Δήλωση Μ. Γκουγκουσκίδου για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου στο δήμο Ορεστιάδας είναι απογοητευτικά, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επέλεξε για άλλη μία φορά τις δυνάμεις της αδράνειας, της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης», αναφέρει στο μήνυμα της η επικεφαλής του συνδυασμού «Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου που στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών για το δήμο Ορεστιάδας συγκέντρωσε 6,96%. Η κα. Γκουγκουσκίδου ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποστηριχθεί από τον συνδυασμό του οποίου ηγείται κάποιος από τους δύο διεκδικητές του δεύτερου γύρου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το νέο δεν μπορεί να οικοδομηθεί με τα φθαρμένα υλικά του χθες».

Σε γενική συνέλευση καλεί τους δημότες η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας»

Σε γενική συνέλευση καλεί τους δημότες η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», με θέματα τον οικονομικό απολογισμό της προεκλογικής περιόδου, την πολιτική παρουσία-συμμετοχή της Κίνησης στις εκλογές της 18ης Μαΐου και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συνέλευση θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, στις 8.30 το βράδυ. 

Ευχαριστήριο μήνυμα Β. Λαμπάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Τις ευχαριστίες του προς τους δημότες που στήριξαν με την ψήφο τους το συνδυασμό «πόλη και πολίτες», εκφράζει σε δήλωσή του ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, που στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών συγκέντρωσε ποσοστό 55,33%. «Ως δήμαρχος έχω συναίσθηση της ευθύνης που θα ανατίθεται. Μπροστά μας υπάρχουν προβλήματα αλλά και προοπτικές που θα αξιοποιήσουμε για το καλό του δήμου και των δημοτών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Λαμπάκης και καλεί τους δημότες «να συμπαραταχθούν στην κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου και του λαού του δήμου Αλεξανδρούπολης».   

Δήλωση Π. Πατσουρίδη εν όψει δεύτερου γύρου στο δήμο Διδυμοτείχου

«Επιβραβεύσατε το νοικοκύρεμα και την προσπάθεια. Την Κυριακή ξεκινάμε τη νέα πορεία, με φρέσκα πρόσωπα και νέες ιδέες», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, που πέρασε με ποσοστό 41,97% στον δεύτερο γύρο των εκλογών για το δήμο Διδυμοτείχου, με αντίπαλό του τον κ. Χρήστο Τοκαμάνη. «Έχουμε μόνο μια δυνατότητα, να πάμε μπροστά και μόνο μπροστά», προσθέτει στο μήνυμά του ο κ. Πατσουρίδης. 

Δήλωση Β. Καραφεΐζη για τα αποτελέσματα των εκλογών

«Από τη θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο θα αγωνιστούμε για το δήμο του 2020», σημειώνει στο δικό της μήνυμα η κα. Βάγια Καραφεΐζη, που συγκέντρωσε ποσοστό 12,99% και αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο Διδυμοτείχου. Η κα. Καραφεΐζη ευχαριστεί τους πολίτες που στήριξαν τον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής και τους διαβεβαιώνει ότι «δεν θα απογοητευτούν» από την παρουσία της ίδιας και ενός ακόμη δημοτικού συμβούλου της ομάδας της στο νέο δημοτικό συμβούλιο. 

Αλεξανδρούπολη: Την 1η Ιουνίου η επόμενη συνάντηση για τη σύσταση ομάδας παραγωγών αρωματικών φυτών

Την Κυριακή 1η Ιουνίου θα γίνει η επόμενη συνάντηση παραγωγών αρωματικών φυτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την περιφερειακή ενότητα Έβρου και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου για την οργάνωση ομάδας παραγωγών αρωματικών φυτών. Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν νέοι καλλιεργητές των συγκεκριμένων ειδών στα σεμινάρια που υλοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη και στη Νέα Ορεστιάδα, με θέμα τα «Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά και τους τρόπους αξιοποίησης, καλλιέργειας και μεταποίησής τους» Η συνάντηση της 1ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο «Νομαρχείο», κοντά στην πλατεία του Φάρου, στην Αλεξανδρούπολη. 

Σαμοθράκη: Καθαρά τα εσωτερικά νερά και πολύτιμη η φυσική βλάστηση του νησιού

Θετικά συμπεράσματα βγαίνουν από την έρευνα που γίνεται στη Σαμοθράκη αναφορικά με την ποιότητα των εσωτερικών υδάτων του νησιού, δηλαδή των πηγών, των ποταμών και των υγροτόπων του. Η έρευνα γίνεται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων σε συνεργασία με τον δήμο Σαμοθράκης και πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη η δεύτερη φάση της έρευνας, με νέες μετρήσεις και δειγματοληψίες στο σύνολο σχεδόν των ποταμών (22), για την εκτίμηση της οικολογικής ποιότητας των υδρολογικών στοιχείων και της παρόχθιας βλάστησης. Είχε προηγηθεί η πρώτη φάση της έρευνας, τον Αύγουστο του 2013, η οποία είχε δείξει ότι η οικολογική ποιότητα των ποταμών κυμαίνεται μεταξύ άριστης και καλής κατάστασης. Εξαίρεση είχαν αποτελέσει τα ποτάμια Κατσαμπάς και Λάκκωμα, όπου καταλήγουν ανεπεξέργαστα οικιακά λύματα, και για τα οποία κρίνεται επιβεβλημένη η εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας αστικών λυμάτων. Όσον αφορά τα νερά των πηγών, χαρακτηρίζονται ως μαλακά με μικρή περιεκτικότητα σε άλατα και κρίνεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για πόσιμη χρήση. Ένα ακόμη στοιχείο της έρευνας είναι ότι η Σαμοθράκη είναι ένα από τα λίγα νησιά της Μεσογείου με πλούσια παρόχθια δάση, που συμβάλλουν στον φυσικό αυτοκαθαρισμό των εσωτερικών νερών του νησιού και για το λόγο αυτό η διατήρηση και προστασία της φυσικής βλάστησης είναι επιτακτική. Η έρευνα θα συνεχιστεί για την περαιτέρω διερεύνηση των υδάτων του νησιού, ενώ τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί μέχρι τώρα, θα δημοσιοποιηθούν σε ημερίδες και συνέδρια, καθώς και σε διεθνή έγκριτα περιοδικά. 

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μήνυμα Γ. Παυλίδη για τον δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ζητούμε την υποστήριξη όλων, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, δυναμικά και αποφασιστικά. Προσβλέπουμε σε μία κοινωνία πρότυπο, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς τα γκρίζα χαρακώματα του χθες, παράδειγμα συνύπαρξης και συμπόρευσης, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», αναφέρει στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση», Γιώργος Παυλίδης, που επικράτησε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στην ΑΜΘ, με ποσοστό 34,73%. Ο κ. Παυλίδης, που θα αναμετρηθεί στις 25 Μαΐου με τον Άρη Γιαννακίδη, ευχαριστεί στη δήλωσή του όσους τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό του οποίου ηγείται αλλά και τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της «Περιφερειακής Αναγέννησης» καθώς και τους συνεργάτες του, «που συμμετείχαν και έδωσαν τον αγώνα για να κερδίσει το αύριο των παιδιών μας», όπως σημειώνει. 

Μήνυμα Α. Γιαννακίδη εν όψει δεύτερης Κυριακής στην ΑΜΘ

«Ευχαριστούμε θερμά τους 97.000 συμπολίτες μας, που στις εκλογές της 18ης Μαΐου εμπιστεύτηκαν την “Κοινωνική Συμμαχία” και ανανέωσαν την εντολή τους για τη συνέχιση του έργου μας, πιστεύοντας στη μόνη πραγματικά αδέσμευτη και ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση». Αυτό αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του συνδυασμού της «Κοινωνικής Συμμαχίας», Άρης Γιαννακίδης, που πέρασε στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών με ποσοστό 27,58%, και θα αναμετρηθεί με τον κ. Παυλίδη την ερχόμενη Κυριακή. Απευθυνόμενος στους εκλογείς της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο κ. Γιαννακίδης τους καλεί, «ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, να προσέλθουν δυναμικά στις κάλπες για να διασφαλίσουν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική και προοδευτική αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας και να αποτρέψουν τη μετατροπή της σε εργαλείο στήριξης και εφαρμογής κεντρικών πολιτικών». 

Δήλωση Κ. Μορφίδη για το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΑΜΘ

«Δεν κερδίσαμε το ποσοστό εκείνο που θα μας έστελνε στο δεύτερο γύρο, όμως καταφέραμε να ανατρέψουμε τον εφησυχασμό των αντιπάλων μας, και αυτό τους ανάγκασε να φορέσουν το ένδυμα του ανεξάρτητου και να αποκτήσουν, έστω και πρόσκαιρα, αντιμνημονιακό λόγο», αναφέρει στη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΡΙΖΑ” ΑΜΘ, Κώστας Μορφίδης, που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μορφίδης, που με το συνδυασμό του βρέθηκε στην τρίτη θέση με ποσοστό 11,41%, σημειώνει ότι θα συζητηθούν με τους πολίτες οι παράμετροι που ευθύνονται για το γεγονός του αποκλεισμού από τον δεύτερο γύρο και κάνει λόγο για τη μάχη που θα συνεχίσει να δίνει η παράταξη, «με γνώμονα και κριτή τα λαϊκά συμφέροντα και μόνο αυτά».  

Δήλωση Τ. Κουίκ για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια ΑΜΘ

«Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα την προσωπική μου επιλογή να δώσω τον αγώνα μου σε αυτήν την κρίσιμη Περιφέρεια της χώρας», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδας μας», Τέρενς Κουίκ, που είχε την υποστήριξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Ο κ. Κουίκ σημειώνει ότι ο συνδυασμός του οποίου ηγείται θα αγωνιστεί, με όσους συμβούλους εκλέξει στο περιφερειακό συμβούλιο, «για να αποκτήσει η ΑΜΘ την υπόσταση που της αξίζει», ενώ δεσμεύεται ότι η Περιφέρεια αποκτά έναν ακόμη βουλευτή. «Πήρα ψήφο εμπιστοσύνης από περίπου 30.000 πολίτες και πλέον εγκαθίσταμαι εδώ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΑΜΘ. Σύντομα όλοι θα αντιληφθούν ότι υπάρχει στην περιοχή ένας διαφορετικός βουλευτής για τα συμφέροντα του ευλογημένου αυτού ακριτικού τόπου και όχι ένας κομματάρχης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ. Ευχαριστήρια δήλωση, τόσο προς τον κ. Κουίκ που ηγήθηκε της προσπάθειας όσο και προς τους υποψηφίους του συνδυασμού που υποστήριξαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αλλά και προς τους πολίτες που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους, εξέδωσε και ο βουλευτής Έβρου του κόμματος, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του συνδυασμού στην περιφερειακή ενότητα Έβρου. 

Μήνυμα «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το εκλογικό αποτέλεσμα των παρατάξεών της σε Περιφέρεια και δήμους

«Η Λαϊκή Συσπείρωση ευχαριστεί όλους όσους συμπορεύτηκαν μαζί της και ψήφισαν στην περιφέρεια και στους δήμους τα ψηφοδέλτια της παράταξης που υποστήριξε το ΚΚΕ», αναφέρεται στο μήνυμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». «Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα το αποτέλεσμα που καταγράφθηκε και νιώθουμε πως μεγαλώνουν οι ευθύνες μας, να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και στα δημοτικά συμβούλια με τους εκλεγμένους μας, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις», αναφέρεται στο μετεκλογικό μήνυμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η παράταξη ξεκαθαρίζει και τη θέση της εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Περιφέρεια και στους περισσότερους δήμους της, καλώντας τους πολίτες να στείλουν «μήνυμα καταδίκης» και να μην υποκύψουν στα διλήμματα «του μικρότερου κακού». Τέλος, κάνει λόγο για την ανάγκη μεγαλύτερης ισχυροποίησης του ΚΚΕ την άλλη Κυριακή, στις ευρωεκλογές.  

Δηλώσεις των διεκδικητών του δεύτερου γύρου στο δήμο Ορεστιάδας

«Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου δικαιώνει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2010. Ο στόχος μας παραμένει σταθερός: Να βάλουμε την Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή», αναφέρει στη λιτή δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή», Βασίλης Μαυρίδης, που επικράτησε την πρώτη Κυριακή στις εκλογές για το δήμο Ορεστιάδας, με ποσοστό 42,76%. Ο κ. Μαυρίδης περνάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, με αντίπαλο τον κ. Δημήτρη Μουζά, που συγκέντρωσε το 36,72%.  Στη δήλωσή του ο κ. Μουζάς καλούσε τους πολίτες «να παραμείνουν σε εγρήγορση» σε έναν αγώνα που συνεχίζεται «για μία Ορεστιάδα δυναμική και υπόδειγμα νοικοκυροσύνης». 

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κάθε δημότη Ορεστιάδας που στις εκλογές της 18ης Μαΐου επέλεξε να ψηφίσει τον συνδυασμό και να διεκδικήσει έναν “άλλο” δήμο», αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών «Είναι στο χέρι μας», Βαλάντης Παντσίδης που βρέθηκε στην τρίτη θέση, με ποσοστό 10,24%. Ο κ. Παντσίδης ξεκαθαρίζει στη δήλωσή του ότι η Κίνηση δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο διεκδικητές του δήμου Ορεστιάδας στον δεύτερο γύρο και υπογραμμίζει ότι «η σχέση που κτίστηκε τους τελευταίους μήνες με την κοινωνία, θα δυναμώσει και θα αποκτήσει πιο δυνατή φωνή. Θα είμαστε παντού, για να υπερασπιστούμε, να διεκδικήσουμε και να προτείνουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη» για το εκλογικό αποτέλεσμα

 «Ευχαριστούμε όλους τους δημότες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Να είναι όλοι σίγουροι ότι δεν θα τους διαψεύσουμε, ότι μαζί θα αγωνιστούμε για τον τόπο και τη ζωή μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη», με επικεφαλής τον Παύλο Μιχαηλίδη. Η παράταξη, που είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε ποσοστό 10,56% και καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης. 

Δήλωση Χ. Τοκαμάνη εν όψει δεύτερου γύρου στο δήμο Διδυμοτείχου

«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Καλλικρατικού δήμου Διδυμοτείχου για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της Κυριακής. Ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που με την ψήφο σας στηρίξατε το συνδυασμό «Δήμος για όλους» και μας αναδείξατε πρώτη δύναμη», αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης, που συγκέντρωσε ποσοστό 45,05% στον πρώτο γύρο των εκλογών και πέρασε στον δεύτερο, με αντίπαλό του τον κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, που συγκέντρωσε 41,97%. Ο κ. Τοκαμάνης καλεί τους συνδημότες του να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία νέας προοπτικής στο δήμο Διδυμοτείχου. «Να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία τον τόπο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δήλωση Θ. Βίτσα για το δεύτερο γύρο εκλογών στο δήμο Σαμοθράκης

«Πιστεύουμε ότι οι δημότες της Σαμοθράκης θα εκτιμήσουν την πρόταση που καταθέσαμε και θα μας στηρίξουν και τη δεύτερη Κυριακή», αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης», Θανάσης Βίτσας, που πέρασε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για το δήμο Σαμοθράκης, με αντίπαλό του την κα. Χρύσα Αντωνάκη. Ο κ. Βίτσας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διατήρηση του «ήπιου κλίματος» που επικράτησε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο και καλεί τους πολίτες αυτό να συνεχιστεί και εν όψει του δεύτερου γύρου.  

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη

Πολιτική εκδήλωση οργανώνει απόψε, στις 8 μ.μ., μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, η τοπική επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Αλέκος Αρβανιτίδης. 

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Έβρος: “Καθάρισαν” δύο δήμοι, πάνε στον δεύτερο γύρο οι άλλοι τρεις

Σε τρεις δήμους του Έβρου, της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και της Σαμοθράκης, θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή (25-05-14) για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών τους, ενώ από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία εξελέγησαν οι δήμαρχοι σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί. Ειδικότερα, με ποσοστό 55,58%, στο 95,12% των εκλογικών τμημάτων, ο Βαγγέλης Λαμπάκης εξασφάλισε την παραμονή του στο τιμόνι του δήμου Αλεξανδρούπολης για την επόμενη πενταετία. Και στο Σουφλί, στο 98,08% των εκλογικών τμημάτων, ο Βαγγέλης Πουλιλιός, με ποσοστό 53,73%, κατάφερε να επανεκλεγεί δήμαρχος. Στους άλλους τρεις δήμους του νομού, τα ζευγάρια Βασίλη Μαυρίδη (42,76%) και Δημήτρη Μουζά (36,72%), περνούν στο δεύτερο γύρο για το δήμο Ορεστιάδας, ο Χρήστος Τοκαμάνης (45,04%) και ο Παρασκευάς Πατσουρίδης (41,97%) θα διεκδικήσουν το δήμο Διδυμοτείχου και η Χρύσα Αντωνάκη (37,37%)  και ο Θανάσης Βίτσας (35,50%), θα αναμετρηθούν στο δήμο Σαμοθράκης.  

Γ. Παυλίδης-Α. Γιαννακίδης οι μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής στην ΑΜΘ

Ο Γιώργος Παυλίδης της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και ο Άρης Γιαννακίδης της «Κοινωνικής Συμμαχίας» διεκδικούν τη διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, στις 25 Μαΐου. Ο συνδυασμός του κ. Παυλίδη, στο 97,23% των εκλογικών τμημάτων, συγκεντρώνει το 34,65% και ο κ. Γιαννακίδης το 27,57%, αφήνοντας πολύ πίσω τους τον τρίτο, τον κ. Μορφίδη, επικεφαλής του συνδυασμού που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει το 11,40%. Ακολουθούν: Ο κ. Κουίκ με 8,20%, ο κ. Κιτσόπουλος με 5,99%, ο κ. Τρέλλης με 5,40% ο κ. Τραϊφόρος με 2,88%, η κα. Γεροστεργίου με 2,37% και, τέλος, ο κ. Μποτσίδης με 1,54%.  

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία στον Έβρο

Ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθη η χθεσινή εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Κάποια προβλήματα διαπιστώθηκαν σε αρκετά εκλογικά τμήματα εξαιτίας της μη παρουσίας μελών των εφορευτικών επιτροπών, ενώ ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις έλλειψης ψηφοδελτίων συνδυασμών σε εκλογικά τμήματα. Όσον αφορά τη συμμετοχή, ήταν στο μέσο όρο που καταγράφηκε σε όλη την επικράτεια, δηλαδή περίπου στο 60%.

Ευχαριστήρια δήλωση Δ. Μουζά-κάλεσμα προς τους δημότες Ορεστιάδας «να παραμείνουν σε εγρήγορση»

Ευχαριστήρια δήλωση έκανε εχθές το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, ο οποίος πέρασε στο δεύτερο γύρο μαζί με τον κ. Βασίλη Μαυρίδη. «Ο αγώνας συνεχίζεται. Για μια Ορεστιάδα δυναμική, για μια Ορεστιάδα υπόδειγμα νοικοκυροσύνης», αναφέρει ο κ. Μουζάς και καλεί τους πολίτες «να παραμείνουν σε εγρήγορση». Εν τω μεταξύ, κάλεσμα προς τους τρεις συνδυασμούς που έμειναν εκτός κούρσας, να στηρίξουν στο δεύτερο γύρο την υποψηφιότητά του, απηύθυνε μέσω των ΜΜΕ ο έτερος διεκδικητής του δήμου Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. 

Ευχαριστήριο μήνυμα της Χρύσας Αντωνάκη για την «πρωτιά» στο δήμο Σαμοθράκης

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους δημότες Σαμοθράκης απηύθυνε εχθές το βράδυ η κα. Χρύσα Αντωνάκη, που μαζί με τον κ. Θανάση Βίτσα διεκδικεί τη δημοτική αρχή του νησιού στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής. «Ευχαριστούμε αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν την πρώτη θέση», αναφέρει η κ. Αντωνάκη και καλεί τους δημότες Σαμοθράκης «όλοι μαζί να φέρουν τη μεγάλη αλλαγή στο νησί», όπως αναφέρει. 

Στις 31/5 η 1η Χορωδιακή Συνάντηση Διδυμοτείχου

Το δημοτικό θέατρο του Διδυμοτείχου θα φιλοξενήσει το Σάββατο 31 Μαΐου, από τις 8 το βράδυ, την 1η Χορωδιακή Συνάντηση Διδυμοτείχου. Στη διοργάνωση θα παρουσιαστούν οι Μικτές Χορωδίες «Κλειγένης» Ιερισσού, του Μουσικού Οργανισμού Δράμας, του Συλλόγου «τα Δίδυμα Τείχη» και η νεοσύστατη Παιδική Χορωδία του συλλόγου του Διδυμοτείχου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.       

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πολύ κοντά η ώρα της κάλπης για τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών-οι υποψήφιοι των δήμων του Έβρου

 Λιγότερες από 48 ώρες μας χωρίζουν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαΐου. Τα σχολεία, όπου θα στηθούν οι κάλπες είναι σήμερα κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά και τη Δευτέρα 19 του μηνός. Στο δήμο Ορεστιάδας την ψήφο των δημοτών διεκδικούν πέντε υποψήφιοι συνδυασμοί: Η «Δημοτική Αλληλεγγύη» του νυν και υποψηφίου για τρίτη φορά, Δημήτρη Μουζά, η «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή», του Βασίλη Μαυρίδη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σταμάτη Γκατζίδη, η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» με επικεφαλής τον Βαλάντη Παντσίδη και ο συνδυασμός «Τόπος να Ζω» της Μαρίας Γκουγκουσκίδου. Στην Αλεξανδρούπολη, έξι είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί: «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη, «Δήμος και Δημότες» του Απόστολου Φωτιάδη «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη» του Παύλου Μιχαηλίδη, «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, «ΑλλάΖουμε» του Νίκου Τζανίδη και «ΝΕΟΙ Άνθρωποι» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Γιαννόπουλο. Στο δήμο Διδυμοτείχου, οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι τρεις: «Ώρα ευθύνης για το Διδυμότειχο» του νυν και ξανά υποψηφίου δημάρχου, Παρασκευά Πατσουρίδη, «Δήμος για όλους» του πρώην δημάρχου, Χρήστου Τοκαμάνη και «Βήμα Εμποστοσύνης» της Βάγιας Καραφεΐζη. Τρεις είναι οι υποφηφιότητες και στο δήμο Σουφλίου: «Νέα Πορεία» του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, Βαγγέλη Πουλιλιού, «Συνεργασία-Ανάπτυξη-Συνοχή» του Παναγιώτη Καλακίκου και «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Κυριακίδη. Τέλος, τρεις είναι οι υποψηφιότητες και στο δήμο Σαμοθράκης: Η «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» του Θανάση Βίτσα, η «Νίκη της Σαμοθράκης» του Παναγιώτη Ατζανού και η «Αναγέννηση της Σαμοθράκης» της Χρύσας Αντωνάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στους 20 υποψήφιους συνδυασμούς των 5 δήμων του Έβρου ξεπερνά τα 1530 άτομα.   

Εννέα οι υποψήφιοι συνδυασμοί για την ΑΜΘ

Εννέα είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν τη διοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για την «Κοινωνική Συμμαχία» του Άρη Γιαννακίδη και  την «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη, που περιλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους υποψηφίους που προέρχονται και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» του Κώστα Μορφίδη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Χρήστου Τρέλλη, που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, τη «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδας μας» του Τέρενς Κουίκ, που στηρίζεται από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”,  τη «Γνώση και Συνεργασία» του Βασίλη Τραϊφόρου, που στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ, την «Οικολογία-Αλληλεγγύη» της Κατερίνας Γεροστεργίου, που έχει τη στήριξη των “Οικολόγων Πράσινων”, την «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία» του Γιώργου Μποτσίδη, που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και την «Ελληνική Αυγή ΑΜΘ» του Χρήστου Κιτσόπουλου, που έχει τη στήριξη της “Χρυσής Αυγής”. Εκατόν πενήντα έξι, συνολικά, είναι οι υποψήφιοι της περιφερειακής ενότητας Έβρου των εννέα αυτών συνδυασμών. 

Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης για τη διευκόλυνση μετακίνησης εκλογέων

Ξεκίνησε από εχθές η επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις παραβάσεων που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, την οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, την παραβίαση σηματοδότη με κόκκινη ένδειξη, την κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος και την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα.