Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αόριστες δεσμεύσεις Α. Γεωργιάδη για «ευνοϊκή αντιμετώπιση» του αιτήματος αυτοτέλειας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Τις 30.000 υπογραφές κατοίκων του βορείου Έβρου, οι οποίες συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου για τη διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, παρέδωσε η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας του την ικανοποίηση του αιτήματος. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη, την διοικήτρια του νοσοκομείου, Αθανασία Κακαλή, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Κωνσταντίνο Βαφειάδη και τον πρόεδρο των εργαζομένων, Στάθη Στάμου. «Ένα χρόνο μετά τη διοικητική συνένωση του νοσοκομείου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, παρατηρούνται πολλαπλές ελλείψεις που έχουν ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται το κοινό», επεσήμανε η αντιπροσωπεία στον υπουργό, από τον οποίο εισέπραξε τη δέσμευση ότι το αίτημα θα αντιμετωπιστεί ευνοϊκά, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για το πώς και πότε θα μπορούσε το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου να επιστρέψει στη διοικητική του αυτοτέλεια.    

Ορεστιάδα: Εγκαινιάστηκε το παράρτημα Ν. Ορεστιάδας του Επιμελητηρίου Έβρου

Για περαιτέρω επέκταση των αρμοδιοτήτων και του αναπτυξιακού ρόλου του Επιμελητηρίου Έβρου, δεσμεύτηκε ο πρόεδρός του, Χριστόδουλος Τοψίδης, κατά τα χθεσινά εγκαίνια του παραρτήματος του φορέα, που θα λειτουργεί στο εξής στη Νέα Ορεστιάδα και θα συστεγάζεται με την τοπική Επαγγελματική Ένωση. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας, Πασχάλης Σταυρίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του επαγγελματικού κόσμου της περιοχής, καθώς, όπως είπε, μετά από δεκαετίες αδράνειας, υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα για την ίδρυση παραρτήματος του Επιμελητηρίου στην Ορεστιάδα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του στην περιοχή του βορείου Έβρου.      

Όρους για τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΠΥ θέτουν οι οδοντίατροι του Έβρου

Τους δικούς τους όρους για τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ θέτουν οι οδοντίατροι του Έβρου, που συζήτησαν το θέμα στη χθεσινή γενική τους συνέλευση. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος του νομού απαιτεί συμβάσεις που θα προσφέρουν ουσιαστική οδοντιατρική περίθαλψη στους ασφαλισμένους και θα εξασφαλίζουν την αναγκαία χρηματοδότηση για την παροχή επαρκών υπηρεσιών, που θα σέβονται την αξιοπρέπεια των Ελλήνων Οδοντιάτρων, που θα εξασφαλίζουν την απόλυτα ανεμπόδιστη επιλογή οδοντιάτρου από τον ασθενή και δε θα θέτουν πλαφόν και τιμές οδοντιατρικών πράξεων. Τέλος, οι οδοντίατροι του Έβρου ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δεχθεί έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο με τον κλάδο και «να μην προσπαθήσει να εκβιάσει και να επιβάλλει τους όρους του». 

Απαγόρευση αλιείας από 1/4 στον ποταμό Έβρο και σε κάθε υδάτινο σχηματισμό του

Την απαγόρευση της αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στον ποταμό Έβρο, στις τεχνητές λίμνες, σε ρέματα χείμαρρους, κανάλια, διώρυγες και κάθε υδάτινο σχηματισμό της περιοχής αρμοδιότητάς του, ανακοίνωσε το τμήμα αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου. Η απαγόρευση θα ισχύσει από αύριο και θα λήξει στις 15 Μαϊου. Σκοπός της απόφασης είναι η προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των υδρόβιων οργανισμών του ποταμού.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη γερμανίδας βουλευτή στον Έβρο-συνοδεύεται από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Σταμπουλή

Το Κέντρο πρώτης υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών που λειτουργεί στο Φυλάκιο επισκέφθηκε το πρωί η βουλευτής του γερμανικού κόμματος Die Linke, Annette Groth, συνοδευόμενη από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα η γερμανίδα βουλευτής στον Έβρο. Στις 12 το μεσημέρι οι δύο βουλευτίνες θα βρεθούν στην περιοχή όπου έχει τοποθετηθεί ο φράχτης, στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, και στη 1 θα συναντηθούν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας. Θα ακολουθήσει στις 4 το απόγευμα επίσκεψή τους στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Σουφλίου, μία ώρα μετά στο αντίστοιχο τμήμα των Φερών και στις 6 θα δώσουν συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη. Το βράδυ στις 7.30 θα συμμετέχουν σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ευρώπη 2014, Μετανάστευση και Άσυλο». 

Δήλωση Μ. Ουζουνίδη για την υποψηφιότητα του για αντιπεριφερειάρχης Έβρου

«Κίνηση εθνικού σκοπού» χαρακτηρίζει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου με το συνδυασμό που στηρίζουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην περιφέρεια ΑΜΘ, Μαρίνος Ουζουνίδης, την απόφαση του κόμματος να προχωρήσει στη δημιουργία υποψήφιου σχήματος με επικεφαλής τον Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Ουζουνίδης τονίζει ότι «ο Έβρος έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού και ο Εβρίτες βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση των αγαθών της Υγείας και της Εκπαίδευσης, την εγκατάλειψη του οδικού δικτύου και το κλείσιμο ζωτικών για τις καθημερινές τους ανάγκες υπηρεσιών». Καταλήγοντας, ζητά «τη στήριξη όλων των Εβριτών με ξεκάθαρο και απαράβατο όρο την εξυπηρέτηση των αναγκών και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητας και διαφθοράς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.  

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει τη Δευτέρα 31/03 το δημοτικό συμβούλιο

Συνεδριάζει την προσεχή  Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με 21 θέματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η έγκριση και παραλαβή της γεωτεχνικής μελέτης που

εκπονήθηκε για το οικόπεδο του Λυκείου Φερών και τις αποθήκες του λιμένα Αλεξανδρούπολης καθώς και η δημιουργία Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία και η ένταξή του στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας.  

Αλεξανδρούπολη: Υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της ΑΝΑΣΑΣ παρουσιάζει στις 31/3 ο Π. Μιχαηλίδης

Νέους υποψηφίους του συνδυασμού του οποίου ηγείται θα παρουσιάσει τη Δευτέρα το μεσημέρι, στις 13.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑΣ για την Αλεξανδρούπολη», Παύλος Μιχαηλίδης.  

Ορεστιάδα: Ενημερωτική εκδήλωση για το «Νέο Λύκειο»

«Το νέο Λύκειο» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ορεστιάδας. Ομιλήτρια θα είναι η υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού που λειτουργεί στην Ορεστιάδα, Βασιλική Μερλίδου. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε γονείς των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου. 

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Και τα φαρμακεία του Έβρου έκλεισαν από σήμερα

Τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί του Έβρου, καταγγέλλοντας την «επιχειρούμενη παράδοση της φαρμακευτικής περίθαλψης στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το κλείσιμο του φαρμακείου της γειτονιάς και του χωριού», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται επίσης για την «πλήρη απορρύθμιση της αγοράς του φαρμάκου», που, όπως υποστηρίζουν, μεθοδεύεται «στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης» και η οποία «θα κάνει πιο δύσκολη και πιο ακριβή την πρόσβαση στο απαραίτητο φάρμακο του ασθενούς που το έχει ανάγκη». Στην ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου θέτει προ των ευθυνών τους τους βουλευτές του νομού για τη στάση που θα τηρήσουν στη Βουλή, επισημαίνοντας πως έχουν ενημερωθεί για τους λόγους που οι φαρμακοποιοί αντιδρούν. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα φαρμακεία από σήμερα θα είναι επ’ αόριστο κλειστά και θα λειτουργούν μόνο τα ασφαλείας, ενώ στα χωριά θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών.  

114 περιστατικά διαρρήξεων σε σπίτια των τριών νομών της Θράκης εξιχνίασε η Αστυνομία

Εκατόν δέκα τέσσερα (114) περιστατικά διαρρήξεων, που σημειώθηκαν στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Μαρτίου 2013 σε ισάριθμες οικίες των νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, εξιχνίασε η Αστυνομία. Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 10 μελών της εγκληματικής ομάδας, Έλληνες στο σύνολό τους, που είχαν «σηκώσει» από σπίτια των τριών νομών της Θράκης χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 338.000 ευρώ περίπου, χρηματικό ποσό 31.500 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα κυνηγετικό όπλο. Οι ηλικίες των δραστών είναι από 29 έως 64 ετών, κάποιοι εξ’ αυτών είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Τα μέλη της σπείρας επέλεγαν τις οικίες όπου διαπίστωναν ότι έλλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκαν. Για τη μετάβασή τους στα σημεία όπου είχαν επιλέξει να «χτυπήσουν» χρησιμοποιούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες που αφαιρούσαν από σταθμευμένα οχήματα της περιοχής, με σκοπό να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους έχει υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες για την εγκληματική τους δραστηριότητα συνεχίζονται. 

Αλεξανδρούπολη: Νέους υποψηφίους παρουσιάζει σήμερα ο Α. Φωτιάδης

Νέους υποψηφίους θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος και Δημότες» και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Απόστολος Φωτιάδης. Η παρουσίασή τους θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Έβρου.

Τετραήμερο αφιέρωμα στη «Νίκη της Σαμοθράκης»

Τετραήμερο αφιέρωμα στη «Νίκη της Σαμοθράκης», διοργανώνει από αύριο μέχρι τις 31 Μαρτίου η περιφερειακή ενότητα Έβρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Δράσεων για τη «Νίκη της Σαμοθράκης» και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και της 19ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Το τετραήμερο περιλαμβάνει αρχαιολογική και πολιτιστική ημερίδα, στη διάρκεια των οποίων θα γίνει η ιστορική και καλλιτεχνική προσέγγιση της «Νίκης», ενώ θα γίνουν και εκπαιδευτικές δράσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές. Οι εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια των δράσεων για τη «Νίκη της Σαμοθράκης», που ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι με αφορμή τα 150 χρόνια από τον εντοπισμό του αγάλματος. 

Διδυμότειχο: «Ο Φανούρης και το σόι του» στο δημοτικό αμφιθέατρο

Το έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου « Ο Φανούρης και το σόι του» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του συλλόγου «Τα Δίδυμα Τείχη», αύριο και το Σαββατοκύριακο στο δημοτικό αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν και τις τρεις ημέρες στις 9 το βράδυ και στη σκηνή θα εμφανιστούν 12 ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Κιτσικούδη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Μαρία Μαγγίρα.    

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Τέρενς Κουίκ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο Μ. Ουζουνίδης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα είναι ο εκπρόσωπος του τύπου του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος σήμερα το πρωί από την Κομοτηνή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και μέρες για την επιλογή αυτή. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου του συνδυασμού που θα στηρίξουν στην περιφέρεια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα είναι ο βουλευτής Έβρου του κόμματος, Μαρίνος Ουζουνίδης. 

Παράρτημα του Επιμελητηρίου Έβρου θα λειτουργεί από τις 30/3 στη Ν. Ορεστιάδα

Παράρτημα στη Νέα Ορεστιάδα ιδρύει το Επιμελητήριο Έβρου με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση και προσφορά υπηρεσιών προς τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στο βόρειο Έβρο. Τα εγκαίνια του παραρτήματος, που θα λειτουργεί στην Αγίων Θεοδώρων 184, στον 1ο όροφο, όπου θα συστεγάζεται με την Επαγγελματική Ένωση Ορεστιάδας, θα γίνουν την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η απόφαση ίδρυσης του παραρτήματος «εκπορεύεται από τη δέσμευση της διοίκησης για ισότιμη μεταχείριση των μελών του και τη διευκόλυνση κάθε επικοινωνίας και συναλλαγής των επιχειρήσεων με τον φορέα». 

Ποιοι πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων ΑΜΘ

Στη φάση του «ανταγωνιστικού διαλόγου», στην οποία οι υποψήφιοι θα διαβουλευτούν με την αναθέτουσα αρχή για τους τρόπους υλοποίησης του έργου, περνάει ο διαγωνισμός για τη «Διαχείριση των απορριμμάτων της ΑΜΘ». Έξι είναι οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στην επόμενη φάση, καθώς απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι τρεις προσφυγές υποψηφίων για το διαγωνισμό του έργου. Οι εταιρείες που έχουν προεπιλεγεί είναι οι: ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ΤΟΞΟΤΗΣ, ΜΕΤΚΑ, ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ και J&P ΑΒΑΞ. Υπενθυμίζεται ότι το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων ΑΜΘ, που θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και άμεσα ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεσή του. 

Σουφλί: Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου

Σε αιμοδοσία καλεί αύριο τα μέλη του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Αλληλεγγύη». Η αιμοδοσία θα γίνει στο ΚΑΠΗ Σουφλίου από τις 9 το πρωί μέχρι το μεσημέρι. 

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τους υποψηφίους της ανακοίνωσε η «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη

Τα ονόματα των 50 υποψηφίων του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση», με επικεφαλής τον Γιώργο Παυλίδη, ανακοινώθηκαν και επίσημα από την παράταξη που διεκδικεί για δεύτερη φορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έντεκα από τους 50 υποψήφιους προέρχονται από τον Έβρο, τρεις είναι οι γυναίκες μέσα στην εντεκάδα των υποψηφίων του νομού.  

Σχεδόν βέβαιη η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του εκπροσώπου τύπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως επικεφαλής του συνδυασμού που θα στηρίξει το κόμμα του Πάνου Καμμένου στην περιοχή. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Τετάρτη, ενώ έντονα ακούγεται και η συμμετοχή του βουλευτή Έβρου, Μαρίνου Ουζουνίδη, στον συνδυασμό, ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Έβρου. 

Υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες παρουσιάζει την Τετάρτη ο Β. Τραϊφόρος του συνδυασμού «Γνώση και Συνεργασία»

Τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες της παράταξης «Γνώση και Συνεργασία», που στηρίζεται από τη Δημοκρατική Αριστερά, θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο επικεφαλής του συνδυασμού για την Περιφέρεια ΑΜΘ, Βασίλης Τραϊφόρος. Η παρουσίαση θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ροδόπη» στην Κομοτηνή.

Την Ε. ΡΑ Ορεστιάδας επισκέφθηκε ο βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης

Την Ε. ΡΑ Ορεστιάδας επισκέφθηκε το πρωί ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στο βόρειο Έβρο. Ο κ. Ουζουνίδης ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους της Ε. ΡΑ για την κατάσταση που επικρατεί στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, που συνεχίζουν να λειτουργούν 10 μήνες σχεδόν μετά την απόφαση της
κυβέρνησης να την κλείσει, και δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. Σχολιάζοντας τα σχέδια που έχουν ανακοινωθεί για τη ΝΕΡΙΤ, χαρακτήρισε απαράδεκτη την «εξαφάνιση» των περιφερειακών σταθμών από το διάδοχο σχήμα του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα και έκανε λόγο για επιλογές «ξεπουλήματος» που στοχευμένα κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 

Στον Εισαγγελέα δύο Ιρακινοί που μετέφεραν 12 μη νόμιμους μετανάστες

Στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκαν οι δύο νεαροί Ιρακινοί διακινητές, 18 και 19 ετών, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παρέβρια περιοχή των Ψαθάδων να διευκολύνουν την είσοδο στη χώρα σε 12 μη νόμιμους μετανάστες. Οι δύο Ιρακινοί μετέφεραν με δύο πλαστικές βάρκες τους μετανάστες, τους οποίους είχαν παραλάβει από την Τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, με τη σύλληψή τους απετράπη η παράνομη είσοδος την Ελλάδα σε άλλους 40 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν στην τουρκική όχθη για την μεταφορά τους σε ελληνικό έδαφος. 

ΑΜΘ: Ξεκίνησαν οι επίγειοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών, αναμένεται η έγκριση για τους αεροψεκασμούς

Την έγκριση για αεροψεκασμούς αναμένει από το υπουργείο Υγείας η Περιφέρεια ΑΜΘ, που έχει ξεκινήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα το επίγειο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών. Οι πρώτοι ψεκασμοί έγιναν στις παραλίμνιες περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη την Περιφέρεια. Σημειώνεται ότι το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε νωρίτερα από άλλες χρονιές, δεδομένου
ότι είναι σε ισχύ η σύμβαση που υπογράφηκε πέρυσι. Διευκρινίζεται επίσης πως οι επίγειοι ψεκασμοί που έχουν ξεκινήσει αφορούν την προνυμφοκτονία.     

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Και οι υπογραφές των βουλευτών της Θράκης, Δερμεντζόπουλου, Στυλιανίδη και Κοντού, στην τροπολογία για την «ειδική» αξιολόγηση των μετακλητών στα βουλευτικά γραφεία

Την τροπολογία που κατέθεσαν 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και 4 του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούσαν ο αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στα βουλευτικά γραφεία να αξιολογούνται από τους ίδιους τους βουλευτές, έκανε δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Μεταξύ των 14 βουλευτών που κατέθεσαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, είναι και οι βουλευτές της Θράκης: Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Έβρου), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης) και Αλέξανδρος Κοντός (Ξάνθης).   

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση του ΕΠΑΜ στο δημοτικό θέατρο-ακυρώθηκε,για λόγους υγείας η περιοδεία του Δ. Καζάκη στη Θράκη

Ανοιχτή ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Πώς θα περάσουμε σε εθνικό νόμισμα-παρουσίαση του προγράμματος των 100 πρώτων ημερών μίας κυβέρνησης παλλαϊκού μετώπου», διοργανώνει την Κυριακή 23 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης, η τοπική συντονιστική ομάδα του ΕΠΑΜ. Ομιλητές θα είναι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, Λεωνίδας Χρυσανθακόπουλος και Δημήτρης Κυπριώτης, καθώς ακυρώθηκε για λόγους υγείας, η παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη, στην εκδήλωση, όπως και η περιοδεία του στη Θράκη, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή. Οι δύο ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν «τις δέσμες μέτρων που πρέπει να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η διάσωση της χώρας και του λαού της». Μετά τις εισηγήσεις τους, θα ανοίξει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και θα απαντηθούν τα ερωτήματα που θα τεθούν. 

Ορεστιάδα: Εκδήλωση της «Ομάδας Αρτέμη Σώρρα» στο ξενοδοχείο «Βιέννη»

Ενημερωτική εκδήλωση για τις προτάσεις και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που καταθέτει ο Αρτέμης Σώρρας με σκοπό τη διάσωση της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στις 7 σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Βιέννη». Την εκδήλωση διοργανώνει η «Ομάδα Αρτέμη Σώρρα και E. N. D. Έβρου» και στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί το χρηματοοικονομικό πακέτο που υποστηρίζει ότι προσφέρει ο Αρτέμης Σώρας, με «μετοχές της Τράπεζας Ανατολής και 600 δις. κατατεθειμένα από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2012 υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποδεδειγμένα με δικαστική απόφαση (67650/2013)».  

ΑΜΘ: Παραμένουν 51 οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου-χάνει μία έδρα η Δράμα, την παίρνει ο Έβρος

Παραμένουν 51 οι θέσεις των περιφερειακών συμβούλων στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που προχώρησε σε αναθεώρηση των δεδομένων στην κατανομή των συμβούλων ανά περιφέρεια, στις εκλογές του Μαΐου, βάσει των νέων πληθυσμιακών στοιχείων που προέκυψαν από την απογραφή του 2011. Η μόνη αλλαγή που εμφανίζεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι η μείωση κατά μία έδρα για τους συμβούλους της Δράμας, που ορίζονται σε 8 από 9 που ήταν και η αύξηση κατά μία έδρα για τους συμβούλους του Έβρου, που θα είναι 13 από 12 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές. Ίδιος παραμένει ο αριθμός των συμβούλων από την Καβάλα (11), τη Θάσο (1), την Ξάνθη (9) και τη Ροδόπη (9).   

Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στην κεντρική πλατεία

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας οργανώνει στις 12 το μεσημέρι η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου. «Αγωνιζόμαστε ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις των εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενάντια στην πολιτική που βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία και υποθηκεύει το μέλλον ολόκληρης της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση. Στο συλλαλητήριο θα δώσει το «παρών» και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας.  

Αλεξανδρούπολη: 20-24 Ιουνίου η ALEXPO 2014

Η 16η διεθνής έκθεση Αλεξανδρούπολης θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου. Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Έβρου κάνει λόγο για μια «αναβαθμισμένη» διοργάνωση, θέτοντας ως στόχο να ξεπεράσουν τις 60.000 οι επισκέπτες της έκθεσης, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν επιμελητήρια του εξωτερικού. Η ALEXPO 2014 θα λειτουργήσει με τέσσερις ξεχωριστές θεματικές ενότητες: τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την καινοτομία και μεταποίηση και τα λιμάνια, ώστε να δοθεί εξειδικευμένα στις επιχειρήσεις και στους επισκέπτες το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, στην έκθεση έχουν προσκληθεί 10 διμερή και 7 επιμελητήρια δυναμικών αγορών του εξωτερικού, οι αντιπροσωπείες των οποίων θα συνοδεύονται από επιχειρηματίες και εμπορικούς ακολούθους. Το κόστος συμμετοχής των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου Έβρου, που θέλουν να προβληθούν μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθορίστηκε στα 60 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με τις τιμές του 2012.    

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο

Τον τρόπο εκτέλεσης των έργων ανακατασκευής και ανακαίνισης δύο πρώην δημοτικών σχολείων, στους οικισμούς Κίρκης και Κοίλων, θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα συνεδρίασή του. Επίσης θα συζητηθεί η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου αποπεράτωσης της προσθήκης που κατασκευάζεται στο νηπιαγωγείο της Άνθειας, ενώ η ατζέντα περιλαμβάνει και άλλα θέματα εγκρίσεων εκτέλεσης ή παραλαβής έργων του δήμου. Το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει και τις δαπάνες για τα φετινά «Ελευθέρια», αλλά και τη δημιουργία δημοτικού Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία. Συνολικά θα συζητηθούν 37 θέματα. 

Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Έβρου για τη διεθνή ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού

Στη διεθνή ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, όπως έχει καθιερωθεί η 22α Μαρτίου, συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Έβρου. «Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην απειλή του πισωγυρίσματος της Ευρώπης στις πιο σκοτεινές μέρες του μεσοπολέμου, όταν οι ναζί του Χίτλερ και οι φασίστες του Μουσολίνι έστησαν τα Άουσβιτς και έσερναν τους λαούς στην ανθρωποσφαγή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου. Στο μήνυμα γίνεται επίσης αναφορά στις κυβερνήσεις που, όπως καταγγέλλεται, «μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες για την αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας της διάλυσης της δημόσιας Παιδείας και Υγείας». Τέλος, τα κινήματα και τα συνδικάτα καλούν τους πολίτες να αγωνιστούν για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από το ρατσισμό και τους νεοναζί, για μια Ευρώπη χωρίς φτώχεια και εξαθλίωση, χωρίς μνημόνια και πολιτικές λιτότητας, που στρώνουν το έδαφος στην εξάπλωση του φασισμού».  

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας, Σ. Γκατζίδη στην Ε.ΡΑ

«Αυτή η εκλογική μάχη θα πρέπει να είναι πολιτική και όχι προσωπική. Από τις κάλπες πρέπει να βγει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν οι πολίτες και να υπερψηφιστούν εκείνοι που θα αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές της Ε. Ε., της τρόικα και της συγκυβέρνησης», δήλωσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Ορεστιάδας, Σταμάτης Γκατζίδης, σε συνέντευξή του στην Ε. ΡΑ Ορεστιάδας. Ο κ. Γκατζίδης επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη να στραφεί προεκλογικά η συζήτηση στα σοβαρά ζητήματα του δήμου και να μην εξαντλείται στην ονοματολογία και στο πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί, ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα του δήμου Ορεστιάδας, για τα οποία, όπως είπε, «η νυν δημοτική αρχή δεν ανέλαβε καμία απολύτως πρωτοβουλία, αλλά τα βάζει όλα κάτω από το χαλί». «Η λογική που επικρατεί στο δήμο Ορεστιάδας είναι παλαιοκομματικής πολιτικής», υποστήριξε ο ίδιος σχολιάζοντας την προεκλογική πρόταση μείωσης του τιμολογίου της ΔΕΥΑΟ, που θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Ορεστιάδας. «”Μειώνω το νερό, ψηφίστε με στις εκλογές”, είναι η λογική του δημάρχου», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γκατζίδης, διευκρινίζοντας, πάντως, πως ο ίδιος θα υπερψηφίσει την πρόταση, ωστόσο υποστήριξε πως «η τιμή για το δημόσιο αγαθό, που είναι το νερό, θα έπρεπε να είναι καθαρά συμβολική και όχι να το πληρώνουμε τόσο ακριβά, όπως το πληρώνουμε τόσα χρόνια». Μιλώντας γενικότερα για τις δημοτικές επιχειρήσεις, τις χαρακτήρισε «φωλιές σκανδάλων» και υποστήριξε πως τα αντικείμενα που διαχειρίζονται θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών των δήμων. Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών, όπως είναι η υπηρεσία «πρασίνου», ο κ. Γκατζίδης τόνισε πως με εξαίρεση τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που αντέδρασε έντονα, οι άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου δεν έδειξαν καμία διάθεση να διεκδικήσουν τη διατήρηση των δημοτικών υπηρεσιών. Σχολιάζοντας, τέλος, τον αριθμό των υποψηφίων συνδυασμών που δηλώνουν ότι συνεχίζουν την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές και πως θα διεκδικήσουν το δήμο Ορεστιάδας, είπε πως «είναι πολλοί» και πως «ουσιαστικά προέρχονται από τους ίδιους χώρους, όμως, λόγω της γενικότερης πολιτικής συγκυρίας έχουν ενδυθεί τον μανδύα του ανεξάρτητου». 

19 γιατροί και 44 διοικητικοί και νοσηλευτές στελεχώνουν το Π.Ε.Δ.Υ. του Έβρου

Ο οδοντίατρος Μόσχος Καραφυλλάκης, ο καρδιολόγος Γιώργος Καλογερόπουλος, ο δερματολόγος Γρηγόρης Παπαϊωάννου, ο ΩΡΥΛΑ Θεόδωρος Ηλιού και ο γυναικολόγος Κώστας Αστρακάς, είναι οι πέντε γιατροί του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π. Ε. Δ. Υ.) που θα στελεχώσουν τις ιατρικές υπηρεσίες που θα παρέχει το Δίκτυο μέσα από το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, καθώς η πόλη δε διαθέτει Πολυϊατρείο. Οι γιατροί των πέντε ειδικοτήτων παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας, όπως και οι 4 νοσηλευτές και ένα άτομο για το μικροβιολογικό, που επίσης ανήκουν πλέον στο Π. Ε. Δ. Υ., ωστόσο δεν είναι ακόμη σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, καθώς δεν έχουν καθοριστεί οι χώροι όπου θα εργάζονται, ούτε το πρόγραμμα το ωράριο που θα απασχολούνται, ενώ δε διαθέτουν και τις σφραγίδες που απαιτούνται για να ξεκινήσουν να εξετάζουν. Όλα αυτά, ενώ από σήμερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, το Π. Ε. Δ. Υ. κάνει επίσημη πρεμιέρα και η ηγεσία του υπουργείου κάνει λόγο για «τεράστια μεταρρύθμιση που θα αναμορφώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας και θα τη φέρει σε ευρωπαϊκά επίπεδα». Όσον αφορά τη στελέχωση των δομών του Δικτύου στον υπόλοιπο νομό, στο πολυϊατρείο της Αλεξανδρούπολης θα βρίσκονται εννέα γιατροί πέντε ειδικοτήτων, στις Φέρες ένας παθολόγος και ένας καρδιολόγος, στο Σουφλί ένας οδοντίατρος μόνο και στο Διδυμότειχο δύο οδοντίατροι και ένας δερματολόγος. Συνολικά, στο νομό θα υπάρχουν 19 γιατροί του Π. Ε. Δ. Υ. και 44 εργαζόμενοι διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που προέρχονται από τον πρώην ΕΟΠΥΥ. 

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις για εμπορία ακατάλληλων οστράκων

Έξι άτομα συνέλαβαν εχθές το πρωί οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, που εντόπισαν συνολικά πέντε τόνους και 356 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, τα οποία προωθούνταν για πώληση και εμπορία. Αρχικά συνελήφθη ένας 50χρονος οδηγός αυτοκινήτου που μετέφερε με τρέιλερ 327 κιλά όστρακα του είδους τελλίνα και 609 κιλά του είδους «αχιβάδα». Στη συνέχεια οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 72χρονο ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων του παλαιού γαριδοτροφείου Αλεξανδρούπολης, τον 64χρονο ενοικιαστή μέρους των εγκαταστάσεων, έναν 40χρονο και δύο 60χρονους που φέρονται να είχαν αποθηκεύσει και επεξεργάζονταν μαζί με τους άλλους δύο, τις υπόλοιπες κατασχεθείσες ποσότητες των ακατάλληλων οστράκων. 

Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στην κεντρική πλατεία

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδα οργανώνει αύριο στις 12 το μεσημέρι η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου. «Αγωνιζόμαστε ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις των εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενάντια στην πολιτική που βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία και υποθηκεύει το μέλλον ολόκληρης της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση. Στο αυριανό συλλαλητήριο θα δώσει το «παρών» και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας.  

Αλεξανδρούπολη: Τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρουσίασε ο Σ. Δευτεραίος

Εξήντα τρία ονόματα υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Αλεξανδρούπολης, παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Σάββας Δευτεραίος. «Το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δε θυμήθηκε τώρα, προεκλογικά, τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας. Τα τρία αυτά χρόνια προσπαθούσαμε να αναδείξουμε στο δημοτικό συμβούλιο, να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε, μαζί με το λαό, τις καταστροφικές πολιτικές», ανέφερε ο κ. Δευτεραίος κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου.  

Μέχρι 16/5 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Μέχρι τις 16 Μαΐου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών έτους 2014. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 140 εκ. ευρώ και δικαιούχοι μπορούν να είναι πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει τα 18 και δεν ξεπερνούν τα 40 έτη ηλικίας, να είναι μόνιμοι κάτοικοι ορεινής ή μειονεκτικής περιοχής ή κάτοικοι κοινότητας που δεν ξεπερνά τους 100.000 κατοίκους, ενώ στις προϋποθέσεις περιλαμβάνεται και η υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου για τους στόχους και τις γεωργικές δραστηριότητες που προτίθενται να υλοποιήσουν. Το ποσό που αναλογεί από τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος για την περιφέρεια ΑΜΘ είναι 12,6 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ύψος της ενίσχυσης που θα χορηγηθεί στους Νέους Αγρότες θα κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 20.000 ευρώ. 

Γενική συνέλευση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Έβρου

Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Έβρου, την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 10 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου, στην Αλεξανδρούπολη. Στη διάρκεια της συνέλευσης θα παρουσιαστεί ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του 2013 και ο προϋπολογισμός του 2014, ενώ θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, εκπροσώπων για την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και για το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Ορεστιάδα: Συναυλία με την Ε. Τσαλιγοπούλου και τον Κ. Λειβαδά στο «Διόνυσο»

Με συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Κώστα Λειβαδά θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του το θεατρικό εργαστήρι Ορεστιάδας και τα 10α γενέθλιά του ο «Διόνυσος», την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο «Διόνυσος». Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προπώληση. 

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αλεξανδρούπολη: Απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο

Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, στην Αλεξανδρούπολη, οργανώνει στις 11 η ώρα το νομαρχιακό τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο. «Οι κλαδικοί και συντεχνιακοί αγώνες τελείωσαν, η εργασιακή ασφάλεια που μπορεί να ένιωθε κάποιος για τον εαυτό του χάθηκε, ο ενωμένος αγώνας γεννάται», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, με την οποία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία. «Το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν την πολιτική του κλεισίματος υπηρεσιών και των μαζικών απολύσεων εργαζομένων και να οδηγήσουν σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις 15.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο για το 2014», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Ορεστιάδα: Απεργιακή συγκέντρωση της Β’ ΕΛΜΕ στο Εργατικό Κέντρο

Απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, οργανώνει σήμερα και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που ξεκίνησε σήμερα. «Καθηγητές και δάσκαλοι
δίνουμε συλλογικά τη μάχη ενάντια στις απολύσεις και στην υποβάθμιση των σχολείων μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ, με την οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.  

ΑΜΘ: Συνεδριάζει το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο

Την 3η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του πίνακα στόχων των οικονομικών αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το οικονομικό έτος 2014, θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, στην προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα συνεδρίασή τους. Συνολικά θα συζητηθούν 26 θέματα.  

Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας για το Ζεόλιθο

Την ανάγκη ανάπτυξης ενός γόνιμου διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο, «για τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής, με συγκεκριμένες προτάσεις», επεσήμανε εχθές, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με θέμα τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Ορεστιάδας για την αξιοποίηση του Ζεόλιθου και του ορυκτού πλούτου της περιοχής, ο επικεφαλής της παράταξης, Σταμάτης Γκατζίδης. Ο κ. Γκατζίδης υποστήριξε ότι η αξιοποίηση του κοιτάσματος που βρίσκεται στην περιοχή των Πετρωτών αλλά και των άλλων κοιτασμάτων Ζεόλιθου που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να γίνει με κρατικό σχεδιασμό για τη λαϊκή ευημερία, ενώ κατήγγειλε την προκλητικά χαμηλή τιμή που έχει συμφωνηθεί να αποδίδει στο δήμο Ορεστιάδας η εταιρεία GEO VET για την  εκμετάλλευση του κοιτάσματος των Πετρωτών. «Όταν μιλάμε για 10 ευρώ ετησίως για κάθε στρέμμα, δήλαδή για 1.600 ευρώ το χρόνο, μιλάμε για παράδοση του πλούτου αυτού στους ομίλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκατζίδης. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ζεόλιθος δεν είναι ανανεώσιμος, «επομένως, ό, τι μας δώσει το ορυχείο μόνο μία φορά, θα πρέπει να το διαχειριστούμε με τρόπο που θα ωφελήσει τα λαϊκά στρώματα και όχι τους επενδυτικούς ομίλους», ενώ υπογράμμισε πως οι δυο επενδυτές που ανταγωνίζονται για την εκμετάλλευση του ορυκτού, ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την εξόρυξή του και όχι για την επεξεργασία του, επομένως είναι αναληθής ο ισχυρισμός τους ότι θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

ρεστιάδα: Τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑΜΘ παρουσίασε ο επικεφαλής της, Χ. Τρέλλης

Τους οκτώ υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους από τον βόρειο και κεντρικό Έβρο, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσίασε εχθές ο επικεφαλής του συνδυασμού, Χρήστος Τρέλλης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ορεστιάδα. Πρόκειται για τη Ζωή Αντωνιάδου από τον Πεντάλοφο, τον Γιάννη Μακρή από την Κορνοφωλιά, τον Γιάννη Μαργαριτίδη από τη Βύσσα, την Μαρία Μηδάλκου από το Διδυμότειχο, την Σάσα Μπάρμπα από το Αμόριο, τον Γιώργο Νικολαΐδη από το Ελληνοχώρι, την Άννα-Μαρία Σίσκου από τη Στέρνα και την Πελαγία Τσιτσάνη από το Διδυμότειχο. Ο κ. Τρέλλης έκανε και μία σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑΜΘ στο περιφερειακό συμβούλιο, τονίζοντας ότι  με κάθε παρέμβαση που έγινε από την παράταξη που εκπροσωπεί, καταγγέλθηκαν όλες οι αποφάσεις και εγκρίσεις που αφορούσαν το «ξεπούλημα δημόσιων υποδομών, έργων και εκτάσεων, του φυσικού και ορυκτού πλούτου, τις αλλαγές χρήσης γης, την ενέργεια, τη διαχείριση των απορριμμάτων και πολλών άλλων». Ο ίδιος σημείωσε ότι σε όλες αυτές τις αποφάσεις, «η στάση όλων των άλλων παρατάξεων ήταν συναινετική, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών».  

Αλεξανδρούπολη: Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

Προεδρείο γενικής συνέλευσης θα εκλέξουν σήμερα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου. Στη συνέλευση θα παρουσιαστεί και ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους, ενώ θα ζητηθεί και η έγκριση απαλλαγής του νυν διοικητικού συμβουλίου από κάθε διοικητική και οικονομική ευθύνη για το έτος 2013.