Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 31 Οκτωβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη:Σε αυξημένη ετοιμότητα το ΓΠΝΑ για τα κρούσματα ελονοσίας
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά και το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα ελονοσίας, σε 48χρόνο άνδρα από τις Φέρες. Εν τω μεταξύ, σε «καραντίνα», όσον αφορά τη δυνατότητα αιμοδοσίας, μπαίνει η ευρύτερη περιοχή των Φερών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Αναστάσιος Κοντακίδης, μιλώντας στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Για ένα εξάμηνο από το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα, κανένας κάτοικος ή πολίτης που επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή των Φερών, δεν μπορεί να προσφέρει αίμα, για οποιαδήποτε λόγο, εξήγησε ο ίδιος. 



Αλεξανδρούπολη: Στον Έβρο κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ
«Ο αγώνας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας θα είναι συνεχής και δίχως συμβιβασμούς», τόνισε εχθές από την Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ερμής Κασσές. Ο κ. Κασσές βρέθηκε στον Έβρο ως επικεφαλής κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ, και είχε συναντήσεις με φορείς και εργαζόμενους στο πλαίσιο προετοιμασίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 6ης Νοεμβρίου. «Από το Μάιο του 2010, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έχουν δεχθεί μία σφοδρή επίθεση κατά των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ανηλεής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσές, υποστηρίζοντας πως «η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης συκοφαντεί και λοιδορεί τους δημόσιους υπάλληλους ως αντιπαραγωγικούς, τεμπέληδες και διεφθαρμένους». Ο ίδιος σημείωσε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας ανθρωπογεωγραφίας στο δημόσιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 370.000, πολύ κάτω από το μέσο όρο των 17 της Ευρωζώνης» και πως το μισθολογικό κόστος τους ανέρχεται σε 8 δις ευρώ το χρόνο, και όχι σε 40, όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Καταλήγοντας, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες γενικότερα, να διαδηλώσουν απέναντι στις πολιτικές που κυρίαρχα πλήττουν την αξιοπρέπειά τους.

Ορεστιάδα: Κατά της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας
Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία, να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντίδρασης στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου, απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και περιφέρειας. «Κανένα ευρώ την Κυριακή στην αγορά, κανένα ευρώ σε αυτούς που προσπαθούν να καταστρέψουν τις ζωές μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, επισημαίνοντας πως «οι εργαζόμενοι δε θα αφήσουν αναπάντητη την πολιτική που γυρίζει το εργασιακό ρολόι 100 χρόνια πίσω». 



ΑΜΘ: Δήλωση Γ. Παυλίδη για τους χειρισμούς της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ευλογιάς 
Ανεπαρκείς και καθυστερημένους χαρακτηρίζει η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου τους χειρισμούς της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης», Γιώργος Παυλίδης, υποστηρίζει σε δήλωσή του ότι «τα μέτρα δεν ελήφθησαν εγκαίρως, ούτε στα σύνορα με την Τουρκία, ούτε στα όρια των επιτηρούμενων περιοχών, ούτε στα όρια του νομού Έβρου», ενώ επισημαίνει ότι «η αντιμετώπιση της ζωονόσου επαφίεται στη φιλοτιμία και στη μη αμειβόμενη υπερωριακή εργασία των κτηνιάτρων».  



Ορεστιάδα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία 
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προγραμματίζουν οι δάσκαλοι και καθηγητές της περιοχής Ορεστιάδας, στις 5.30 σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. «Η κατάσταση στα σχολεία της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης παραμένει επιεικώς απαράδεκτη, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς», καταγγέλλει η Β’ ΕΛΜΕ, υπογραμμίζοντας πως, εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, υπάρχουν μαθητές που δε διδάσκονται όλα τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος. Το κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και κάθε πολίτη «που θεωρεί ότι αποτελεί δικαίωμα όλων η μόρφωση και η εργασία».  



Ορεστιάδα: Κινητοποίηση για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας 
Στην απόφαση συγκρότησης επιτροπής αγώνα που θα προετοιμάσει την οργάνωση μεγάλης κινητοποίησης μέσα στο Νοέμβρη με θέμα την προάσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή του βορείου και κεντρικού Έβρου, κατέληξε η χθεσινή ευρεία συνάντηση φορέων και πολιτών που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα με πρωτοβουλία της γραμματείας βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης θα είναι η διεκδίκηση ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, αλλά και η απαίτηση να σταματήσει κάθε σχεδιασμός υποβάθμισης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα κάλυψης των ελλείψεών τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». Στη χθεσινή συνάντηση μίλησε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κώστας Βαφειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα κενά που διαπιστώνονται σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να μην βγαίνουν ούτε οι βάρδιες, ενώ επεσήμανε και τις συνέπειες που προκαλεί η μείωση κατά 40% του προϋπολογισμού του νοσοκομείου και η μείωση κατά 50% στη φαρμακευτική δαπάνη.

Ορεστιάδα: Εκδήλωση διοργανώνει η φοιτητική παράταξη Liberation ΕΑΑΚ
Εκδήλωση με θέμα τη «Θεωρία των δύο άκρων και την κρατική βία», διοργανώνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στο χώρο του Πανεπιστημίου στη Νέα Ορεστιάδα, η φοιτητική παράταξη Liberation ΕΑΑΚ. «Η κουβέντα προκαλείται εξαιτίας της προπαγάνδας του κεφαλαίου και του κράτους που ταυτίζει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες με τις νεοναζιστικές και παρακρατικές δολοφονίες και πρακτικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, που στοχεύει, μέσα από τη διοργάνωση της εκδήλωσης, να δοθούν απαντήσεις στις συγκεκριμένες προκλήσεις και να παγιωθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης στην τοπική κοινωνία. Ομιλητές θα είναι: εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης καθηγητών, της Liberation ΕΑΑΚ και της Ε.ΡΑ Ορεστιάδας.   

Αλεξανδρούπολη: Σεμινάριο για το «επιχειρείν» στις Η. Π. Α. διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου 
Σεμινάριο με θέμα το «επιχειρείν» στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου όπου στεγάζεται. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι επιχειρηματικές ανάγκες, οι στρατηγικές και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Ελληνικές εταιρείες που επιθυμούν να προωθήσουν εμπορικές συναλλαγές και εμπορικές συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Το «παρών» στο σεμινάριο θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο νέος Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 30 Οκτωβρίου 2013


Αλεξανδρούπολη: Συναντήσεις με εργαζόμενους έχει εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ 

Επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιεί σήμερα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, που επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Πάιδας το πρωί βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και συναντήθηκε με εργαζόμενους προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο του δημοσίου αναφορικά με το μισθολογικό, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα. Στις 12.30 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο και στις 13.30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Το απόγευμα, στις 6, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπείες σωματείων στο Εργατικό Κέντρο.  



ΑΜΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων στο κτίριο της Περιφέρειας 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, οργανώνουν αύριο στις 11 το πρωί οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την άμεση πληρωμή όλων των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης και την εξόφληση των οφειλών προηγούμενων ετών. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, καλούσαν επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις για πραγματική ενίσχυση της κτηνοτροφίας από τους πόρους της νέας ΚΑΠ.



Αλεξανδρούπολη: Ενημέρωση επαγγελματιών του Έβρου για την αντιμετώπιση διώξεων από ΑΕΠΙ και GEA

Σε συνέλευση με θέμα την αντιμετώπιση των δικαστικών διώξεων ή των εξωδικαστικών ενεργειών που κινούν σε βάρος επαγγελματιών οι εταιρείες Α. ΕΠ. Ι. και G.E.A., καλεί το Επιμελητήριο Έβρου στις 4 σήμερα το απόγευμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από επαγγελματίες του Έβρου για την τακτική που ακολουθείται από τις συγκεκριμένες εταιρείες είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων και κυρίως για τη δικαστική διεκδίκηση μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων που αφορούν χρήσεις παρελθόντων ετών». Η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα ενημερώσει τους επαγγελματίες-μέλη του για τις ενέργειες υποστήριξης εκείνων που διώκονται δικαστικά εξαιτίας της μη πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων για την αναπαραγωγή μουσικής στις επιχειρήσεις τους.



Έβρος: Διημερίδα σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί για τη «βιομηχανική κληρονομιά» του Έβρου 

Διημερίδα με θέμα τη «βιομηχανική κληρονομιά ως σύγχρονο πολιτισμικό αγαθό και βασικό απόθεμα για μια βιώσιμη ανάπτυξη», συνδιοργανώνουν τις δύο πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ, η περιφερειακή ενότητα Έβρου και το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, ενώ τη δεύτερη ημέρα οι εργασίες και οι συνοδευτικές δράσεις μεταφέρονται στο Σουφλί. Ειδικότερα, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις στο χώρο του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη και θα επισκεφθούν το Μεταλλευτικό Συγκρότημα της Κίρκης. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το πρόγραμμα μεταφέρεται στο Σουφλί, όπου έχει επιλεγεί ως χώρος επίσκεψης το βιομηχανικό συγκρότημα μεταξουργείου «Τζίβρε» και το Μουσείο Μετάξης. «Έχουμε θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε τη βιομηχανική κληρονομιά της περιφέρειας ΑΜΘ», δήλωσε εν όψει του διημέρου ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης.  



Ορεστιάδα: Εκδήλωση για το Ζεόλιθο στις 4/11

Εκδήλωση με θέμα το φυσικό ζεόλιθο διοργανώνει στις 4 Νοεμβρίου η Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκδήλωση, που  θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, έχει στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και ειδικότερα εκείνων που εμπλέκονται στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό που θα απευθύνει η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Σοφία Τσιροπούλου και θα ακολουθήσει ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπύρου Κουτρούμπα, με θέμα τη χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία. Αμέσως μετά, ο καθηγητής του τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανέστης Φιλιππίδης, θα μιλήσει για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις περιβαλλοντικές και βιομηχανικές εφαρμογές του ζεόλιθου. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.   

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 29 Οκτωβρίου 2013



ΑΜΘ: «Η επιδημία της ευλογιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», επισημαίνει η  Κτηνιατρική Διεύθυνση της Περιφέρειας
«Κλειδί για την εκρίζωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου», θεωρεί η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη στενή συνεργασία των κτηνιάτρων με τους εκτροφείς, καθώς διαπιστώνεται ότι η επιζωοτία έχει ξεφύγει από το βόρειο και κεντρικό Έβρο και εντοπίζεται πλέον και στο νότιο τμήμα του νομού αλλά και στην περιοχή της Ξάνθης. «Η επιδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κτηνιατρική Διεύθυνση της Περιφέρειας και καλεί τους κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν πιστά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, υπενθυμίζοντας πως η μη τήρησή τους επισύρει ακόμη και ποινές φυλάκισης.    

Αλεξανδρούπολη: Δύο συνεδριάσεις για το δημοτικό συμβούλιο
Ο προϋπολογισμός του δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2014, θα συζητηθεί ξεχωριστά αύριο στις 4 το απόγευμα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα προηγηθεί της τακτικής συνεδρίασης, η οποία έχει προγραμματιστεί στις 4.30 μ.μ.. Σε αυτήν θα εξεταστούν 39 θέματα, μεταξύ των οποίων και η προμήθεια καυσίμων κίνησης και θέρμανσης για τις ανάγκες του δήμου και των νομικών του προσώπων, για το έτος 2014. Επίσης, θα οριστούν οι εκπρόσωποι του δήμου στις επιτροπές παρακολούθησης που δημιουργούνται για τα έργα του ΧΥΤΥ και της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Έβρος: Επίσκεψη του γ. γ. της ΑΔΕΔΥ εν όψει της 24ωρης απεργίας της 6ης Νοεμβρίου
Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ερμής Κασσές, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 6ης Νοεμβρίου. Παράλληλα, στις επαφές και συναντήσεις που θα έχει στην περιοχή, ο κ. Κασσές θα ενημερώσει και για το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Νοεμβρίου. 


 

Ορεστιάδα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 31/10
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία προγραμματίζουν οι δάσκαλοι και καθηγητές της περιοχής Ορεστιάδας, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. Το κάλεσμα απευθύνεται επίσης σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και κάθε πολίτη που θεωρεί ότι αποτελεί δικαίωμα όλων η μόρφωση και η εργασία.  







Ορεστιάδα: «Όχι» του Εμπορικού Συλλόγου στο Κυριακάτικο άνοιγμα της αγοράς
Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, προτρέπει τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο. Ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι η απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου δεν είναι δεσμευτική για τους εμπόρους-μέλη του, τα οποία και θα λάβουν την απόφαση για το εάν θα ανοίξουν ή όχι την επιχείρησή τους εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα, πάντως, με τις εκτιμήσεις, η αγορά της Ορεστιάδας φαίνεται ότι δε θα ακολουθήσει την προαιρετική Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.   

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

A2 Volley: Νικηφόρο κι ελπιδοφόρο ξεκίνημα της Ορεστιάδας, 3-0 το Μακεδονικό...

Ποδαρικό... με 3-0 έκανε η Ορεστιάδα, το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό “Νίκος Σαμαράς”, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση το νεοφώτιστο Μακεδονικό, για την 2η αγωνιστική (ουσιαστικά πρώτη αφού η 1η αγωνιστική αναβλήθηκε) της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Και δεν είναι το 3-0 (25-17, 25-20, 25-11) και οι πρώτοι τρεις πόντοι που μπήκαν στο...σακούλι αλλά κυρίως η διάθεση των παικτών του Νίκου Αντωνιάδη και τα αρκετά καλά στοιχεία που ξεδίπλωσαν στο τερέν. Αν καταφέρουν να “δέσουν” καλύτερα και να αποφεύγουν τα “νεκρά” σημεία, που στο συγκεκριμένο αγώνα δεν κόστισαν λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, τότε δικαιολογημένα θα θεωρούν εαυτόν “φαβορί” για την άνοδο στην Α1...
Οι “πράσινοι” με τις... μαυρο-πράσινες εμφανίσεις παρουσίασαν επιθετικό πλουραλισμό και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, μπλοκ που κατά διαστήματα (κυρίως στο 3ο σετ) θύμιζε...ντουβάρι, αποτελεσματικό σέρβις, τόσο τακτικό όσο και... δυναμικό, που τους έδωσε αρκετούς πόντους αλλά και καλές - αλληλοκαλύψεις που τους επέτρεψαν να “βγάλουν” αρκετές άμυνες. Με...λίγα λόγια, άφησαν υποσχέσεις για ακόμη καλύτερες ημέρες και καλύτερους αγώνες στο “δρόμο” για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία...Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Έβρου αγωνίστηκε, για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η περιπέτειά της στην Α2 και το “πέρασμά” της από τη Β΄ εθνική, χωρίς τον Ηλία Γραμματικόπουλο και τον Στέλιο Κεμανετζή, που ήταν στον πάγκο αλλά χωρίς αθλητική περιβολή...
Τα σετ: 25-17, 25-20 και 25-11.
Ορεστιάδα: (Νίκος Αντωνιάδης) Δημητρούδης, Καρδαμανίδης, Ποτολίδης, Βλασακίδης, Προδρομίδη, Χουσίδης, (λ) Κωνσταντινίδης- έπαιξαν επίσης οι Διαμαντίδης, Νένογλου, Κοφίδης.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 25 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Συλλήψεις δύο ατόμων για κατοχή κάνναβης, συνολικού βάρους 4,3 κιλών
Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν δύο άτομα που συνελήφθησαν εχθές σε δύο χωριά του Έβρου για κατοχή ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν 22χρονο Έλληνα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία και δύο γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.750 γραμμαρίων και σπόροι κάνναβης, βάρους 44 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα σε δύο σπίτια και στο Ι. Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο του 40χρονου, επίσης Έλληνα, όπου βρέθηκαν 16 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.590 γραμμαρίων και έξι αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 3 μέτρων περίπου. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.




ΑΜΘ: Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 29/10
Με τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κατασκευής του Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου και των συνοδευτικών του εγκαταστάσεων, θα ανοίξει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα. Συνολικά, τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν 20 θέματα.



Σαμοθράκη: Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για τη στελέχωση του Κ. Υ. του νησιού
Την άμεση πρόσληψη νέου ιατρικού προσωπικού για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ζητά από τον υπουργό Υγείας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ.Ουζουνίδης σημειώνει ότι αποτελεί «μείζον πρόβλημα η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας του νησιού», το οποίο λειτουργεί πλέον με έναν μόνο Ειδικό Γενικό Ιατρό και υπογραμμίζει ιδιαίτερα την έλλειψη παιδιάτρου. «Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης πληροί όλες τις κοινωνικές και γεωγραφικές συνθήκες ώστε να χαρακτηριστεί «Άγονο Α’ κατηγορίας», αναφέρει ο βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα έδινε τα κίνητρα που θα αύξαναν το ενδιαφέρον να καλυφθούν οι θέσεις. Ο κ. Ουζουνίδης ερωτά επίσης τον υπουργό εάν υπάρχει πρόθεση να εγκατασταθεί ανελκυστήρας ή ράμπα ΑΜΕΑ στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρία.

Έβρος: Συνελεύσεις ενημέρωσης από την Κίνηση Πολιτών Φερών & Τυχερού
Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία της, η Κίνηση πολιτών Φερών και Τυχερού, που διεκδικεί τη συνένωση των δύο πρώην Καποδιστριακών δήμων, θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο συνελεύσεις ενημέρωσης των κατοίκων
για τις έως τώρα δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί αλλά και για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων της Κίνησης. Η πρώτη συνέλευση θα γίνει στις 5.30 σήμερα το απόγευμα στο Τυχερό και η δεύτερη αύριο στις 5 το απόγευμα στις Φέρες. «Καλούμε όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να δηλώσουν την αποφασιστικότητα των κοινωνιών μας για τη σύσταση του νέου Δήμου “Παναγίας Κοσμοσώτειρας”», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση πολιτών Φερών και Τυχερού.  

Αλεξανδρούπολη: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του φακέλου για την εκμετάλλευση της γεωθερμίας
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του φακέλου που αφορά την εκμετάλλευση της γεωθερμίας στην Τραϊανούπολη του δήμου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης και Ενέργειας, Γιάννη Φαλέκα, ο φάκελος με τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμος σε ένα μήνα και η έναρξη του έργου αναμένεται το 2014. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, το πρώτο σχέδιο χρηματοδότησης θα αφορά τα δίκτυα τηλεθέρμανσης (18χλμ) σε δέκα κτιριακά συγκροτήματα που θα θερμαίνονται με γεωθερμία και σε τρεις παροχές για ισάριθμα θερμοκήπια. Η γεωθερμία, σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά, σχεδιάζεται να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες και του κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης, καθώς ο δήμος διεκδικεί την εξολοκλήρου χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο από το ΕΣΠΑ, με 1.437.000 ευρώ. 

ΑΜΘ: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΑΜΘ για το 2014 εξέτασε Επιτροπή Ανάπτυξης της περιφέρειας
Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΑΜΘ για το 2014 εξετάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, που διεξήχθη με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης. Το γενικότερο πλαίσιο του ετησίου προγράμματος για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αποσταλεί προς έγκριση στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ στην πορεία θα καθοριστούν επακριβώς και οι δράσεις που θα περιλαμβάνει, ανά στόχο και ανά περιοχή.


Ορεστιάδα: Ενημερωτική σύσκεψη για τις «δραματικές εξελίξεις» στο χώρο της Υγείας στο β. Έβρο 
Ενημερωτική σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Υγεία, διοργανώνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», στη Νέα Ορεστιάδα, η Γραμματεία βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Σάββας Δευτεραίος, ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης, πρόεδρος της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και ο Στάθης Στάμος, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, θα αναφερθούν στις «δραματικές», όπως χαρακτηρίζονται, εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην τύχη του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων.

Ορεστιάδα: Τον «Μακεδονικό» υποδέχεται η ομάδα βόλεϊ της Ορεστιάδας
Τον Μακεδονικό υποδέχεται αύριο η Ορεστιάδα για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 των ανδρών. Ο προπονητής, Νίκος Αντωνιάδης, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και οι «πράσινοι του Έβρου» θα παραταχθούν πανέτοιμοι στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος μπροστά στους φιλάθλους τους. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ


Από απόψε 24 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Η κυβέρνηση του «μαύρου» σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ «ρίχνει» και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος.

Ρίχνουν ξανά «μαύρο» εκεί όπου δώσαμε φως και χρώμα πάνω από 4 μήνες τώρα. Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν.

Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας.

Και το σπουδαιότερο,

Συντονιστείτε με το ertopen.com, το thepressproject.gr αλλά και όποιο άλλο ιστότοπο προσφέρει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης διαδικτυακά.

Είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό η επιχείρηση του «μαύρου» να συνοδευτεί με μια επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμβάλετε στην περιφρούρηση και στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση.

Σταθείτε στο πλευρό μας. Για να συνεχίσει να ακούγεται η αδέσμευτη φωνή του λαού από τις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.
Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι ΕΡΤ

Ορεστιάδα Volley: Παρουσίασε ομάδα, στόχους, εμφανίσεις, χορηγούς...



Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ της Ορεστιάδας για το νέο πρωτάθλημα, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στο θέατρο “Διόνυσος” ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι νέες εμφανίσεις και οι χορηγοί- διαφημιζόμενοι σε αυτές. Η μια εμφάνιση είναι μαύρη - πράσινο και η δεύτερη λευκή -πράσινο με τους χορηγούς να εμφανίζονται ανά δύο στο μπροστά και στο πίσω μέρος της φανέλας. “Έχουμε ένα αξιόλογο σύνολο παικτών και θα έχουμε καλή πορεία”, εξέφρασε τη βεβαιότητα ο πρόεδρος του Α. Ο. Ορεστιάδας, Βασίλης Γκιζάνης, προσδιορίζοντας ως μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α1. Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της ομάδας, εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς η ομάδα δεν θα έχει κανένα χρέος. Ο κ. Γκιζάνης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς και στάθηκε στη συγκινητική, όπως τη χαρακτήρισε, συμπαράσταση και στήριξη του κόσμου, στον οποίο η Ορεστιάδα οφείλει να δώσει τη χαρά της ανόδου στην Α1. 

Την ευχή και ελπίδα, να πετύχει η Ορεστιάδα το στόχο της ανόδου, που πέρυσι έχασε σε αγώνες μπαράζ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΔΑΠ του δήμου Ορεστιάδας, Δημήτρης Βαρσαμακίδης, σημειώνοντας ωστόσο πως, ως φίλαθλος θα ήταν ικανοποιημένος αν η Ορεστιάδα έπαιζε “καλό βόλεϊ” και ας μην πετύχαινε την άνοδο. Τέλος, υποσχέθηκε πως ο δήμος θα είναι δίπλα στην ομάδα, με όσες δυνατότητες έχει, όπως ήταν τόσα χρόνια. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Βαβίας, ευχήθηκε να κερδίσει η ομάδα την άνοδο και ο Έβρος να έχει δύο εκπροσώπους στην Α1, αναβιώνοντας και το παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Ορεστιάδα. Στην εκδήλωση παρουσίασης παρέστη και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει σε δύσκολους καιρούς ενώ ιδιαίτερα υπογράμμισε την επιστροφή ντόπιων παικτών, που αγωνίζονταν μέχρι πρόσφατα σε άλλες ομάδες. Συνεχάρη, επίσης, τη διοίκηση για τους στόχους της οικονομικής εξυγίανσης που έθεσε και της ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, στα οποία, αξίζει να σημειωθεί, αθλούνται 250 παιδιά.

Τοπικές Ειδήσεις 24 Οκτωβρίου 2013



Ορεστιάδα: Έξι νηπιαγωγοί καλύπτουν τα βασικά κενά σε νηπιαγωγεία του δήμου Ορεστιάδας
Με έξι νηπιαγωγούς, που παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα σε ισάριθμα νηπιαγωγεία, καλύπτονται τα κενά που είχαν διαπιστωθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε προσχολικές μονάδες του δήμου Ορεστιάδας. Ειδικότερα, οι νηπιαγωγοί προσλήφθηκαν για τα νηπιαγωγεία Δικαίων, Βύσσας, Ριζίων και για το 6ο, το 9ο και το 10ο νηπιαγωγείο Ορεστιάδας. Υπενθυμίζεται ότι στα Δίκαια οι γονείς είχαν αποφασίσει να σταματήσουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο του χωριού, καταγγέλλοντας ότι μία μόνο νηπιαγωγός δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετήσει 27 νήπια και προνήπια. Εντονότατες διαμαρτυρίες είχαν εκφράσει και οι γονείς του 10ου νηπιαγωγείου Ορεστιάδας, στο οποίο, λόγω έλλειψης προσωπικού, δε λειτουργούσε το ολοήμερο τμήμα.

Ορεστιάδα: Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα κενά στα σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης Ορεστιάδας
Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ορεστιάδας, ερωτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας. «Η αγανάκτηση των γονιών είναι δικαιολογημένη, καθώς εντοπίζονται ελλείψεις σε τμήματα που είναι άκρως απαραίτητα για τη φροντίδα των παιδιών», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, υπογραμμίζοντας πως «οι μαθητές των ειδικών σχολείων έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή».  

ΑΜΘ: Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι για τις εξισωτικές αποζημιώσεις
Την άμεση πληρωμή όλων των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης, ζητούν οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ, καταγγέλλοντας για «συνεχιζόμενο εμπαιγμό» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε ανακοίνωσή τους, οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ άμεσα και στην εξόφληση των οφειλών προηγούμενων ετών. «Αναμένουμε την υπεύθυνη στάση του Υπουργείου και την άμεση διάψευση όλων των σεναρίων που αφορούν τη νέα ΚΑΠ και έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους κτηνοτρόφους», αναφέρουν χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που αθετηθούν οι μέχρι τώρα υποσχέσεις για πραγματική ενίσχυση της κτηνοτροφίας από τους πόρους της νέας ΚΑΠ, ο κλάδος «θα επανεξετάσει τη μέχρι τώρα ήπια στάση του».

Έβρος: Προγραμματισμός εκπαιδευτικών δράσεων για τα 150 χρόνια από την εύρεση της «Νίκης της Σαμοθράκης»
Εκπαιδευτικές δράσεις και αφιερώματα για την επέτειο των 150 χρόνων από την εύρεση του αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης», προγραμματίζει η περιφερειακή ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων του νομού. Σε συνάντηση που είχε στην Ορεστιάδα η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, με τους διευθυντές των σχολείων του βορείου Έβρου, συζητήθηκε η ιδέα να ενταχθούν στα σχολεία  εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα τη «Νίκη της Σαμοθράκης», ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία του αγάλματος που εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου, ως ένα από τα σπουδαιότερα εκθέματά του. 



Ορεστιάδα: Ποδηλατική δράση για την ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Ποδηλατική συγκέντρωση και ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδας, διοργανώνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών βορείου Έβρου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Νέας Ορεστιάδας. Η δράση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Οκτωβρίου. 






Ορεστιάδα: Επίσημη παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ της Ορεστιάδας
Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ της Ορεστιάδας για το νέο πρωτάθλημα, έγινε εχθές το απόγευμα στο θέατρο “Διόνυσος” ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι νέες εμφανίσεις και οι χορηγοί- διαφημιζόμενοι σε αυτές. Η μια εμφάνιση είναι στα χρώματα του μαύρου-πράσινου και η δεύτερη σε λευκό-πράσινο, με τους χορηγούς να εμφανίζονται ανά δύο στο μπροστά και στο πίσω μέρος της φανέλας. “Έχουμε ένα αξιόλογο σύνολο παικτών και θα έχουμε καλή πορεία”, υποστήριξε με βεβαιότητα ο πρόεδρος του Α. Ο. Ορεστιάδας, Βασίλης Γκιζάνης, προσδιορίζοντας ως μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α1.


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 23 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Επιθεώρηση Ευρωπαίων σε τελωνεία του νομού για τη συνθήκη Σένγκεν
Επιθεώρηση σε τελωνεία και συνοριακούς σταθμούς του Έβρου θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν σήμερα στην περιοχή Αλεξανδρούπολης, σε σημεία που θα επιλέξουν οι ίδιοι, ενώ αύριο θα βρίσκονται στην περιοχή Ορεστιάδας, για τον ίδιο λόγο. Σκοπός της επιθεώρησης είναι να ελεγχθεί εάν η χώρα μας εφαρμόζει ορθά τη συνθήκη Σένγκεν. 


Αλεξανδρούπολη: Στην εισαγγελέα 30χρονος για κατοχή όπλων και ναρκωτικών
Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 30χρονος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη για κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα γκλοπ, δύο μαχαίρια, ένα σπρέι πιπεριού και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 16 γραμμαρίων. 




Αλεξανδρούπολη: Ο Κ. Γεροντόπουλος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Γεροντόπουλος, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Η σχετική ανακοίνωσή έγινε από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. 






Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για τα παιδιά και την οικογένεια διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS
«Μεγαλώνοντας και φροντίζοντας τα παιδιά σήμερα. Οικογένεια-Σχολείο-Κοινότητα», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, τα Παιδικά Χωριά SOS. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης.  










Ορεστιάδα: Εκπομπή με θέμα το Δημόσιο Σχολείο θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικοί από τη συχνότητα της Ε. ΡΑ  Ν. Ορεστιάδας
«Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο: Ώρα μηδέν» είναι το θέμα της εκπομπής που επιμελούνται και θα παρουσιάσουν σήμερα το απόγευμα, από τη συχνότητα της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, εκπαιδευτικοί σχολείων του βορείου Έβρου. Οι καθηγητές θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, στα κενά που εντοπίζονται σε πολλές σχολικές μονάδες, στην καθυστέρηση οριστικής τοποθέτησης καθηγητών, στις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων και στις Επαγγελματικές Σχολές. Η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν για να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 22 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: 23 μολυσμένες εκτροφές από ευλογιά, 2877 θανατώσεις ζώων, ο μέχρι στιγμής απόλογισμός
Είκοσι τρεις (23) μολυσμένες εκτροφές και 2.877 θανατώσεις ζώων, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στο βόρειο και κεντρικό Έβρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του inpost.gr. Οι περισσότερες θανατώσεις καταγράφονται στην περιοχή Διδυμοτείχου και ακολουθούν: η περιοχή Ορεστιάδας και η περιοχή Κυπρίνου. Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από το ίδιο ρεπορτάζ, τα ζώα που παραμένουν σε καθεστώς υποχρεωτικού εγκλεισμού είναι 12.764. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ενώ στις άλλες εστίες ευλογιάς που έχουν καταγραφεί φαίνεται να υπάρχει ύφεση, σε αυτές που καταγράφονται σε Διδυμότειχο και Ισαάκιο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αφού σημειώθηκαν και έξι νέα κρούσματα.  

ΑΜΘ: Ενημέρωση για την Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με την απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Περιφέρεια ΑΜΘ στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίοι, μάλιστα, απέστειλαν και επιστολή με το αίτημα της ενημέρωσής τους, προς τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες. Η παράταξη επισημαίνει ότι σε συνεδρίαση του περασμένου Σεπτεμβρίου, όπου το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, είχε αποφασιστεί να εξεταστεί η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς, ξεχωριστά σε κάθε περιφερειακή ενότητα και στη συνέχεια στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να ενημερωθεί εάν συνεδρίασε η Επιτροπή και τι απόφαση έλαβε και εάν δε συνεδρίασε, πότε προγραμματίζεται η σύγκλησή της. Υπενθυμίζεται ότι εάν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δεν υπάρξει απόφαση της Περιφέρειας για το θέμα, δίνεται το δικαίωμα να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. «Αυτό θα σημαίνει ένα ακόμη χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων του κλάδου», υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην επιστολή της.

Ορεστιάδα: Σοβαρές ελλείψεις στα δύο σχολεία ειδικής εκπαίδευσης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ
«Αν και πέρασε ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) παραμένουν και δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία των δύο σχολείων», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. Τα προβλήματα στις δύο μονάδες ειδικής εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Ορεστιάδα κατέγραψαν μέλη του ΠΑΜΕ σε επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα συγκεκριμένα σχολεία. «Μπροστά σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ, καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συντονίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στις 11 το πρωί μπροστά στην πλατεία Ορεστιάδας.

Θράκη: Πενθήμερες αναστολές των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι Φυσικοθεραπευτές
Πενθήμερες αναστολές των συμβάσεών τους με τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι φυσικοθεραπευτές της Θράκης, που διαμαρτύρονται για την «αδιανόητη», όπως τη χαρακτηρίζουν, απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού να μειώσει τον προϋπολογισμό της Φυσικοθεραπείας από τα 70 εκ. ευρώ στα 49 εκ. ευρώ, «οδηγώντας σε περικοπή των χρημάτων που οφείλονται στους φυσικοθεραπευτές σε ποσοστό άνω του 60%», όπως υποστηρίζει ο κλάδος.
Οι φυσικοθεραπευτές υποστηρίζουν, επίσης, πως η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει, λόγω οικονομικής ασφυξίας, σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα και απαιτούν να τους καταβληθούν στο ακέραιο τα χρήματα που τους οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Έβρος: Κάλεσμα στους αγρότες για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 6ης Νοεμβρίου, απευθύνει η «Ενότητα»
Με το σύνθημα: «Δεν πάει άλλο! Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν», η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» καλεί τον αγροτικό κόσμο να συμμετάσχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, που θα πραγματοποιηθούν σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. «Να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στις αντιαγροτικές πολιτικές, στην καπιταλιστική οικονομική κρίση που θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η «Ενότητα». Υπογραμμίζει επίσης πως η κατάσταση στον αγροτικό τομέα «σφίγγει σα θηλιά, με την νέα Αγροτική Πολιτική 2014-2020, τις απλήρωτες παραγωγές, τις κάτω του κόστους τιμές των αγροτικών προϊόντων, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τα χαράτσια και τις νέες φορολογήσεις και τα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ».

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη της προέδρου των Special Olympics Ελλάδας σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες
Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Γεωργία Νικολάου, θα έχει αύριο στις 6 το απόγευμα, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα Δεσποτοπούλου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Αλεξανδρούπολης και των Φερών εν όψει της εκδήλωσης της Φλόγας, τον Αύγουστο του 2014. Στις 7 αύριο το απόγευμα, η κα. Δεσποτοπούλου θα ανοίξει το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής που διοργανώνει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Την Πέμπτη η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδας θα έχει, από το πρωί, διαδοχικά συναντήσεις, με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ, τον Μητροπολίτη Άνθιμο, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας. Στις 12.30 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Φερών, θα επισκεφθεί στο Δέλτα του Έβρου και στη συνέχεια την Παναγία Κοσμοσώτηρα, που έχει επιλεγεί για την τελετή Αφής της Φλόγας.

Αλεξανδρούπολη: Συναυλία προς τιμήν του Λευτέρη Χαψιάδη
Συναυλία από την Ορχήστρα Φίλων Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα δοθεί αύριο στις 8.30 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης που διοργανώνει η δημοτική αρχή και η Τουριστική-Ιαματική Επιχείρηση του δήμου, για τα 30 χρόνια παρουσίας του Αλεξανδρουπολίτη στιχουργού, Λευτέρη Χαψιάδη, στο ελληνικό τραγούδι. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.