Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα Β' ΕΛΜΕ Έβρου



   Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ  καταδικάζει την  κατάργηση της ΕΡΤ με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η τρικομματική κυβέρνηση με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.
     Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ  καταδικάζει την απαξιωτική συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της, απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Η συμπεριφορά αυτή, είναι μόνιμη σχεδόν τα τρία τελευταία χρόνια απέναντι σε όλους τους έλληνες εργαζόμενους, προσπαθεί να φορτώσει όλα τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού και εκπορεύεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
   Το κλείσιμο της ΕΡΤ μία πράξη ενάντια στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Η κυβέρνηση ουσιαστικά παραδίδει τον τομέα της ενημέρωσης στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
   Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου. Η πλήρη διάλυση του ελληνικού δημοσίου αποτελεί μεθοδευμένο στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Μετά τη Δημόσια Τηλεόραση έρχεται η σειρά του Δημόσιου Σχολείου, του Δημόσιου Πανεπιστημίου και της Δημόσιας Υγείας.      
   Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι οι Έλληνες, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.
Η απάντηση και η λύση θα δοθεί μέσα από μαζικούς λαϊκούς αγώνες
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Στους δρόμους και η Ορεστιάδα για την ΕΡΤ


Ούτε η βροχή που προηγήθηκε της συγκέντρωσης ούτε η... “λάσπη” που συστηματικά εκτοξεύεται από κυβερνητικά χείλη για τους εργαζομένους της ΕΡΤ μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, εργαζομένων, φορέων, συλλογικοτήτων, κινήσεων, φοιτητών, στη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Ορεστιάδα. Πολίτες από την Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο και φυσικά από τη Νέα Ορεστιάδα εκδήλωσαν δια της συμμετοχής τους και της...φωνής τους την απαίτηση η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή και να συνεχίσει να λειτουργεί προσφέροντας το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και όχι μόνο.
“Η ΕΡΤ είναι δημόσιο αγαθό- είμαι εδώ να το υπερασπιστώ” ήταν ένα από συνθήματα που ακούστηκαν και δήλωναν την αποφασιστικότητα του απλού πολίτη να αγωνιστεί για να μην περάσει – η αποφασίζω και διατάσσω- απόφαση “αναστολής λειτουργίας” του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Οι συμμετέχοντες άρχισαν να συγκεντρώνονται στο ύψος του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας στις 7 το απόγευμα και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία που κινήθηκε από την οδό Β. Κωνσταντίνου προς την Κωνσταντινουπόλεως και από εκεί μέσω της Ορφέως κατέληξε στον αύλειο χώρο της ΕΡΑ Ορεστιάδας.
Σ' όλη τη διάρκειά της, η πορεία είχε ζωντάνια, παλμό και ευρηματικότητα συνθημάτων (όπως: Για δείτε ποιος βγήκε για ΕΡΤ να μας μιλά- ο Σίμος, η γλάστρα της Κορομηλά”) ενώ από τα κυρίαρχα ήταν το “ακούστε λαμόγια του κόσμου τη φωνή- η ΕΡΤ θα μείνει για πάντα ανοιχτή”. Στο “μενού” των συνθημάτων περιλαμβάνονταν και τα: “Η ΕΡΤ δεν είναι ιδιωτική- ούτε του Σίμου το μαγαζί”, “Ούτε κρατική, ούτε ιδιωτική- ελεύθερη, δημόσια- αποκαλυπτική”, “ΕΡΤ- Χαμός- Ξεσηκωμός” κ. α.

Η συνέχεια της πορείας συμπαράστασης- αλληλεγγύης εξελίχτηκε στην αυλή της ΕΡΑ όπου στους συγκεντρωμένους διαβάστηκε ο χαιρετισμός των εργαζομένων της ΕΡΑ Ορεστιάδας και οι ευχαριστίες τους για το αυθόρμητο, ειλικρινές κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 11 Ιουνίου 2013. Επίσης, διαβάστηκαν τα ψηφίσματα δεκάδων φορέων που ζητούν η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή και δημόσια και προβλήθηκε ένα 20λεπτο αφιέρωμα στην ιστορία της ΕΡΤ. Τα συγκροτήματα των STOP, Desperandos,Bud Burbon, Νo Νame Υet και Θραξ-Πανξ , που αυτοβούλως προσφέρθηκαν να παίξουν για να δείξουν τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, απογείωσαν το κέφι των εκατοντάδων πολιτών που κατέκλυσαν το προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίστηκε το μουσικό μέρος, με τον επίλογο να γίνεται σε κύκλο μεγάλης παρέας που συνόδευε τον Κώστα Κούλελη στην κιθάρα. Οι δράσεις πολιτισμού, όλων των μορφών, θα συνεχιστούν στον προαύλιο χώρο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ - Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ  - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Τέτοιο πάρτι…απόλυσης, δεν ματα-έγινε!

Οι ίδιοι, πιθανότατα, ήταν πεπεισμένοι ότι μετά από πέντε ημέρες που η «κακοδαιμονία» χτύπησε τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, το ηθικό θα είχε καταρρεύσει.
Εσφαλμένες εντυπώσεις και προσδοκίες. Αν κάτι δεν κατάφεραν, ήταν να μας πτοήσουν και να μας δουν να πέφτουμε στα πατώματα.
Ούτε κουραστήκαμε, ούτε καταβληθήκαμε από τα τρελά σχέδια τους να σβήσουν την ΕΡΤ από τους “χάρτες” τους.
Με πολύτιμο σύμμαχο τους απλούς πολίτες, όλους εκείνους που χωρίς δεύτερη σκέψη προσφέρθηκαν να συμβάλλουν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας-πόσο βαθιά τους ευχαριστούμε γι’ αυτό!- το βράδυ του Σαββάτου μετατράπηκε σε μία μεγάλη, γεμάτη πάθος γιορτή, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά, «απολυμένοι», μαζί με όλο τον κόσμο που τους συμπαραστάθηκε και έδειξε την αλληλεγγύη του, διασκέδασαν τόσο πολύ τις «απολύσεις» τους.

Είναι από εκείνες τις στιγμές που το στερεότυπο «δεν υπάρχουν λόγια» είναι το μόνο που απομένει να πεις για να εκφράσεις το ανείπωτο, υπέροχο ανθρώπινο συναίσθημα της ευγνωμοσύνης.
Μιας ευγνωμοσύνης που πάντα υπήρχε, ωστόσο η συγκυρία την επαναβεβαίωσε και έδωσε την ευκαιρία της ανανέωσής της.
Τελικά, ακόμη και χωρίς νόμιμο σήμα, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς ηλεκτρονική διεύθυνση, με “σακατεμένη” την επικοινωνία μας με τον έξω κόσμο, καταφέραμε όχι απλά να μείνουμε όρθιοι, αλλά να γίνουμε πιο δυνατοί και να πεισμώσουμε ακόμη περισσότερο.
Η ΕΡΤ είναι και θα μείνει ανοιχτή γιατί αυτή η ΕΡΤ ανήκει σε όλους μας….

ΥΓ. Αφήστε μας απόψε να ζήσουμε αυτή την υπέροχη πληρότητα.
Αύριο θα ξαναγίνουμε δημοσιογράφοι και θα δώσουμε και το «σφιχτό» ρεπορτάζ της συγκέντρωσης και της πορείας που προηγήθηκε της μεγάλης γιορτής μας στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας.





Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΡΟ ΝΤΕΛ ΟΡΚΟ

«Εδώ και τριάντα χρόνια μια χούφτα πλουσίων βυθίζει την ανθρωπότητα στη φτώχεια»


Επιστολή προς την αλεξανδρουπολίτισσα μεταφράστρια και αγαπημένη φίλη Κούλα Καφετζή απέστειλε ο Ιταλός συγγραφέας Σάντρο Ντελ Ορκο με αφορμή όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται πως το  μυθιστόρημά του «Δελφοί», που μεταφράστηκε από την ίδια  απέσπασε το πρώτο βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης το 2010 που έχει θεσπίσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου. Η επιστολή έχει ως εξής:



Αγαπητή Κούλα,


Νιώθω πολύ κοντά σου, κοντά  στους οικείους σου και στους συμπολίτες σου, αυτή τη στιγμή που η βαρβαρότητα του χρήματος, των τραπεζών και των δημοσιοοικονομικών πλήττει για άλλη μια φορά την Ένδοξη Ελλάδα. Μην σκύψετε το κεφάλι, δεν πρέπει επειδή, αυτοί οι υπάνθρωποι δεν γνωρίζουν ούτε οίκτο ούτε όρια στις αισχρότητές τους και το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι η δύναμη. Η ενωμένη δύναμη όλων, όλων των λαών της Ευρώπης είναι αυτή που μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο. Τα ελληνικά συνδικάτα πρέπει να καλέσουν σε άμεση και γενική απεργία τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, κι αν αυτά αρνηθούν να το κάνουν, τότε να τους ξεμπροστιάσουν μπροστά σ' ολόκληρη τον κόσμο και μπροστά στην ιστορία.  Τα όρια έχουν προ πολλού ξεπεραστεί, εδώ και τριάντα χρόνια μια χούφτα πλουσίων βυθίζει την ανθρωπότητα στη φτώχεια και σήμερα την οδηγεί στον θάνατο. Δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο.


Μια αγκαλιά, με αγάπη Σάντρο Ντελ Ορκο.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Δελτίο Τύπου 

                          Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ήταν και θα μείνει ανοιχτή!
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δε θα σιγήσει!

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους-«απολυμένους» της ΕΡΤ, απευθύνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ν. Ορεστιάδας της Ε.ΡΑ.
Μαζί με δεκάδες φορείς και εκατοντάδες πολίτες, που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν τη συμπαράστασή τους και καταδίκασαν την απόφαση «ξαφνικού θανάτου» για την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι-«απολυμένοι» της Ε. ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας βρίσκονται από την Τρίτη 11 Ιουνίου όλο το 24ωρο στο κτίριο του Ραδιοφώνου. Από την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ο Σταθμός έμεινε χωρίς τηλεφωνικές γραμμές, χωρίς ηλεκτρονική διεύθυνση, χωρίς site. Από την Πέμπτη 13 Ιουνίου «αποκλείστηκε» και από το internet.
Έστω κι έτσι, οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκεί για να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων των πολιτών στην ανιδιοτελή ενημέρωση, στην πληροφόρηση που δεν καθορίζεται από κέρδη και ζημιές.
Η επίθεση στην ΕΡΤ θα πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο. Οι 2.500 απολύσεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πολύ λίγες μπροστά στις 12.000 που θέλουν.
Αν όλοι μαζί δεν τους σταματήσουμε τώρα, αυτοί δε θα σταματήσουν πουθενά.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ορεστιάδας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία προς την Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας.
Στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, η διαμαρτυρία μετατρέπεται σε μουσική γιορτή.
Με κάθε τρόπο το μήνυμα είναι ένα και είναι απολύτως σαφές: Η φίμωση δεν είναι τρόπος, είναι εκτροπή.

Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Οι εργαζόμενοι της Ε.ΡΑ Νέας Ορεστιάδας

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ - ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

Είμαστε οι εργαζόμενοι της Ε.ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας-“καταληψίες” του ραδιοφωνικού σταθμού από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2013.
Το απόγευμα εκείνης της Τρίτης ανακοινώθηκε επισήμως το “λουκέτο” στην ΕΡΤ και η απόλυση των 2.656 εργαζόμενων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Από εχθές μας έχουν «κόψει» τα τηλέφωνα και πιο μπροστά είχαν καταργήσει την ηλεκτρονική μας διεύθυνση.
Όμως, εμείς είμαστε εδώ, δε φύγαμε ούτε δευτερόλεπτο από το κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού Νέας Ορεστιάδας. Μαζί μας βρίσκονται σε 24ωρη βάση δεκάδες πολίτες που εναλλάσσονται συνεχώς και είναι το ίδιο αποφασισμένοι με εμάς να μείνει η ΕΡΤ ορθάνοιχτη!!!
Για την επικοινωνία μας με τον «έξω» κόσμο, εγκαινιάζουμε τη νέα, έκτακτη λόγω των συνθηκών, ηλεκτρονική μας διεύθυνση (eraorestiada@gmail.com), όπου μπορείτε να αποστέλετε και τα μηνύματα συμπαράστασης ή οτιδήποτε άλλο.

Καταχωρείστε την, διαδώστε την, στηρίξτε την….. 

Ορεστιάδα: Επιστολή συμπαράστασης Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου



Ευρισκόμενος στο Άγιον Όρος για την εορτή της Αναλήψεως με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι έπαυσε να λειτουργεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ορεστιάδος μέσα στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής ρύθμισης των θεμάτων της ΕΡΤ.
Η περιοχή του κεντρικού και βορείου Έβρου, για μια ακόμα φορά στερείται μιας σπουδαίας υπηρεσίας που είναι και κοινωνική ανάγκη, μιας και η ενημέρωση και η πληροφόρηση είναι αγαθά της Δημοκρατίας.
Η διακοπή λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ορεστιάδος αποκόπτει τον ακριτικό πληθυσμό μας από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το ίδιο πλήττονται και οι ομογενείς των γειτονικών περιοχών της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, αφού η εμβέλεια του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ορεστιάδος κάλυπτε και αυτές τις χώρες.
Λυπούμε βαθύτατα για τη θλιβερή αυτή εξέλιξη, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τις επιλογές της Πολιτείας για την συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ακριτική και ευαίσθητη περιοχή μας αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που παραμένουν άνεργοι, αναγκάζοντας τους εκ των πραγμάτων να μεταναστεύσουν εκείνοι και οι οικογένειες τους προς εξεύρεση εργασίας.
Παραμένω σταθερά κοντά στους εργαζόμενους του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ορεστιάδος και τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι κοντά τους στην υπεράσπιση των δικαίων αιτημάτων τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Τη “μέθοδο του σοκ” επέλεξε η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου και κατ' εντολή του πρωθυπουργού, για να στείλει στην ανεργία, εντός ολίγων ωρών, 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τον αυταρχισμό και τον παραλογισμό της, “χουντικών εποχών”, απόφασης- σφαγής, χρησιμοποίησε απίστευτου μεγέθους και σύλληψης ψεύδη, κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο προς τα “θύματα” - εργαζόμενους, τους οποίους μόνο για το προπατορικό αμάρτημα δεν κατηγόρησε. Ξέχασε βέβαια να πει ο ίδιος (Κεδίκογλου), που είναι ο “πολιτικός προϊστάμενος” της ΕΡΤ, πως ήταν αυτός που, εδώ και ένα χρόνο, “διόριζε” ημετέρους, καρατομούσε ενοχλητικούς, όριζε διοικήσεις και συμβούλους που υλοποιούσαν τις “εντολές” απαξίωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια διάλυσης της ΕΡΤ και λεηλάτησης του δημόσιου πλούτου. Οι πρακτικές αυτές δεν ήταν άγνωστες. Είχαν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, από τους ομολόγους του...

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και την “ανοιχτή” ΕΡΤ














Με συνθήματα που αφορούσαν τη συνέχιση λειτουργίας της ΕΡΤ, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της αλλά και ενάντια στον αυταρχικό- φασιστικό τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε με “πέσει μαύρο” και να σιγήσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και η “Φωνή της Ελλάδας”, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη συγκέντρωση- πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ που αγωνίζονται και καταφέρνουν να κρατήσουν ανοικτό τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Παρά τη βροχή, δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Α΄ ΕΛΜΕ, των εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας εκπαίδευσης, της ΕΙΝΟΚΥΘ, φοιτητικών παρατάξεων, συλλογικοτήτων αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΠΑΜ και αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών οδών και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης, όπου διαβάστηκε και η ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΡΑ Ορεστιάδας. Αντιμνημονιακά συνθήματα αλλά και υπέρ της “ανοιχτής” ΕΡΤ ήταν αυτά που κυριάρχησαν και ακούστηκαν με πάθος και αποφασιστικότητα από τους αλληλέγγυους. Από τα “αγαπημένα” συνθήματα των διαδηλωτών ήταν: “Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι αυταρχισμός- δεν θα περάσει ο φασισμός”, “Πουλήσατε την ΕΡΤ- πουλάτε τα λιμάνια- πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσ...λάνια”, “Η ΕΡΤ μας δείχνει για άλλη μια φορά: Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”....Το ραντεβού στήριξης και έκφρασης αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και για μια “ανοιχτή” ΕΡΤ, ανανεώθηκε για τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, 14 Ιουνίου και πάλι μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.


ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΕΡΤ

Με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και των 3 περιφερειακών σταθμών ΕΡΑ Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, καθώς και του κλιμακίου της ΕΤ3 στην Θράκη, συνεδρίασε εκτάκτως στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και αποφάσισε

ΟΜΟΦΩΝΑ

  • Καταγγέλλει ως απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική, την κυβερνητική απόφαση για κατάργηση μέσα σε μία νύχτα της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
  • Δηλώνει την απεριόριστη συμπαράστασή του στους υπό απόλυση εργαζόμενους και στις οικογένειες τους
  • Απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόφασης ,την επιστροφή των εργαζομένων στη θέση τους
  • Ζητά την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας δημιουργίας μίας νέας σύγχρονης, ακομμάτιστης και διαφανούς ως προς την λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που θα υπηρετεί την Δημοκρατία και το Δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
  • Στηρίζει την συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών δομών της ΕΡΤ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ζητά την περεταίρω ενίσχυσή και εκσυγχρονισμό τους αξιολογώντας ως κεφαλαιούδους και εθνικής σημασίας την μέχρι σήμερα προσφορά τους στον δημοκρατικό πλουραλισμό και την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου
  • Ζητά να αναβληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δίνει την ευχέρεια με μια υπουργική απόφαση, για την διάλυση Δημόσιων Οργανισμών
  • Ζητά να αναρτηθούν στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, διαχρονικά, μέχρι την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΒΡΟΥ

Να σταματήσει το έγκλημα στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, ενάντια στην ελεύθερη έκφραση, ενάντια στη δημοκρατία.

Οι γονείς του Έβρου, καταδικάζουμε την πρωτοφανή αυταρχική και αντισυνταγματική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει μέσα σε μία νύχτα την ΕΡΤ, να κατεβάσει τους πομπούς και να απολύσει 2.600 ανθρώπους.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ" ΓΙΑ ΕΡΤ

Στους πολέμους ο κατακτητής βομβαρδίζει πρώτα την κρατική ραδιοτηλεόραση του κατακτημένου. Στην Ελλάδα η κρατική ραδιοτηλεόραση, η φωνή του ελληνικού λαού, βομβαρδίστηκε από την ίδια του την κυβέρνηση. Μια μέρα μαύρη έχει ξημερώσει. Η Δημοκρατία έπαψε να εκπέμπει. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DIDYMOTEICHO.NET ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Η ομάδα του didymoteicho.net δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Η δημόσια ενημέρωση πρέπει να ακούγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Έβρου.

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Ορεστιάδας για ΕΡΤ

Η τρικομματική, χουντική κυβέρνηση έδειξε για μία ακόμη φορά το αυταρχικό της πρόσωπο. Μέσα σε πέντε μόλις ώρες κατήργησε το κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην ανεξάρτητη ενημέρωση και εξώθησε 2.656 εργαζόμενους στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Η Ελλάδα αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία, ως η μόνη χώρα χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αφήνοντας το ρόλο της ενημέρωσης στα χέρια των μεγαλονταβατζήδων κεφαλαιοκρατών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εντολοδόχων της Τρόικα και αντίστροφα. Η ΕΡΤ και Ε. ΡΑ Ορεστιάδας δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση του κάθε διαχειριστή πολιτικάντη. Το δικαίωμα στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση ανήκει και θα ανήκει σε όλο το λαό. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε μαζί τους, μια και καλή και να διεκδικήσουμε μία πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση Συλλόγου Πολυτέκνων Β. Έβρου «Οι Άγιοι Θεόδωροι»



Ο  Σύλλογος Πολυτέκνων Β Έβρου "οι Άγιοι Θεόδωροι" δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους της τοπικής ΕΡΑ και στηρίζει τους αγώνες για τη συνέχιση λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. και του ποιοτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού της χαρακτήρα.
Η παραπληροφόρηση και η τρομοκρατία που εφαρμόζει η τροϊκανή κυβέρνηση με τις διώξεις , με την οικονομική εξόντωση και με τις απολύσεις των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει.

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ορεστιάδας για ΕΡΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ορεστιάδας καλεί την κοινωνία να ξεσηκωθεί και να στείλει στον πολιτικό και κοινωνικό απόπατο τα «ζόμπι» της κυβερνητικής πολιτικής. Διαλύουν και ξεπουλούν όλες τις υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά. Κάνουμε την αρχή με την κατάκτηση της ενημέρωσης σήμερα, και ακολουθεί το «σπάσιμο» της επιστράτευσης. Ο δρόμος του λαού και οι αγώνες του θα φέρουν την «άνοιξη» στην κοινωνία και θα αποτελειώσουν την εξαθλίωση και την υποταγή. Μη σκεφτούν την εισβολή της Αστυνομίας στην ΕΡΤ

Ορεστιάδα: Δήλωση Περιφερειακής Συμβούλου ΑΜΘ, Μ. Γκουγκουσκίδου για ΕΡΤ

Ως Περιφέρεια ΑΜΘ καταδικάζουμε την αιφνιδιαστική ενέργεια της κυβέρνησης περί κατάργησης της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη, βαρύ πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους κατοίκους της Περιφέρειάς μας να σταθεί στο πλευρό τους

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση της «πρωτοβουλίας ακροατών της Ε.ΡΑ Ορεστιάδας»

Μεγαλώσαμε δίπλα στα σύνορα ακούγοντας Τουρκικά και Βουλγαρικά ραδιόφωνα. Χωρίς «Τρίτο», χωρίς «Δεύτερο» και αργότερα χωρίς Cosmos. Στην τηλεόραση, η τότε ΥΕΝΕΔ και ΕΡΤ, πάντα με σήμα «πλούσιο» σε παρεμβολές από τα Τουρκικά και τα Βουλγαρικά κανάλια. Παρηγοριά μας μόνο η Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Συνδετικός κρίκος μας με ό,τι ποιοτικό, με τον ίδιο τον πολιτισμό, με τη φωνή της «καθαρής» ενημέρωσης, ήταν μόνο ο ραδιοφωνικός σταθμός Ορεστιάδας. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στην ΕΡΤ και στους εργαζομένους της. Θα αντισταθούμε με όλη μας τη δύναμη στην κατάργηση της ΕΡΤ

Ορεστιάδα: Thrakinea για ΕΡΤ

Η ΕΡΑ Ορεστιάδας στηρίζει την ακριτική Ελλάδα. Κάποτε εδώ στον Έβρο ακούγαμε μόνο Τουρκικούς σταθμούς. Το www.thrakinea.gr στηρίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στον αγώνα τους

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση ΕΑΑΚ Ορεστιάδας για ΕΡΤ

Ως Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Ορεστιάδας, συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, καταγγέλλουμε απερίφραστα την παξικοπηματικού τύπου απόφαση για κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ηθικός αυτουργός και εκτελεστής αυτής της απόφασης είναι η ίδια η συγκυβέρνηση. Είναι οι ίδιοι που επιστρατεύουν καθηγητές, απολύουν εργαζόμενους, συγχωνεύουν νοσοκομεία και κλείνουν πανεπιστήμια. Ως ΕΑΑΚ, θεωρούμε τον αγώνα αυτόν αγώνα όλης της κοινωνίας. Καλούμε σε παλλαϊκή συμμετοχή σε όλα τα καλέσματα των απολυμένων της ΕΡΤ

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για ΕΡΤ

Ευθεία επίθεση στο λαό, στους εργαζόμενους και τη δημοκρατία από την τρικομματική κυβέρνηση. Με άλλη μία, πραξικοπηματική ενέργεια, η κυβέρνηση, υποταγμένη στις επιταγές της Τρόικας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υπηρετεί, αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, φιμώνει τη Δημοκρατία και αφαιρεί το δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση, κάνοντας σκληρή επίθεση στο δημόσιο χώρο επικοινωνίας. Με «χουντικές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διαλύουν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και υπερασπίζεται μέχρι τέλους το δημόσιο χαρακτήρα και τη λειτουργία της ΕΡΤ

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων Ορεστιάδα για την ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενάντια στην άγρια καταστολή της δημόσιας ενημέρωσης. Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο η σειρά μας…

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ορεστιάδας για την ΕΡΤ

«Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που έχει ως συνέπεια την απόλυση όλων των εργαζομένων και την κατάργηση περιφερειακών ραδιοσταθμών, μας βρίσκει αντίθετους. Δυστυχώς, βιώνουμε ένα καθεστώς ιδιότυπης χούντας που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου μίας γενικευμένης αντίδρασης. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και τους συμπαραστεκόμαστε με την παρουσία μας στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Για εμάς το θέμα είναι, πέραν όλων των άλλων, μείζονος εθνικής σημασίας. Σημειώνουμε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έκλεισε ούτε στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής…»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΕΒΟΠ

Η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας συντάσσετε με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ορεστιάδας ενάντια στην φίμωση και την στέρηση ενημέρωσης με το κλείσιμο όλων των σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στην χώρα μας .
Λέμε ΟΧΙ στην απομόνωση της Περιφέρειας
Λέμε ΟΧΙ στο κλείσιμο των Περιφερειακών Σταθμών εκπομπής
Φυλάμε Θερμοπύλες και έχουμε Δικαίωμα στην Ενημέρωση ιδιαίτερα σε μια Περιοχή που πνίγετε από Ξενόγλωσσες Συχνότητες .
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΥΝΤΑΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ … ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !!! 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.

«Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καταγγέλλουμε την αδιανόητη ενέργεια διάλυσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που προσβάλει την Ελλάδα. Θα είναι η μόνη χώρα της Ε. Ε. χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πραξικοπηματική καταστρατήγηση της συνταγματικής νομιμότητας (άρθρο 14 ΣΤΕ για δικαίωμα πολιτών στην ενημέρωση). Η αυταρχική άσκηση της εξουσίας με πρακτικές κατοχικής κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δε λύνει τα κοινωνικά προβλήματα, αντίθετα, ΤΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ. Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο θύμα στο βωμό της λογιστικής λογικής και της ευημερίας των αριθμών; Καλούμε τους κυβερνώντες να επιδείξουν σύνεση και να επανορθώσουν».